Αυτές είναι οι πιο αποτελεσματικές μάσκες στην καταπολέμηση του covid-Το ήξερες;

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει ένα εναλλακτικό υλικό στις μάσκες που θα μπορούσαν να είναι πιο αποτελεσματικά στην προστασία σας από τον κοροναϊό. Τώρα που έχουν περάσει πάνω από έξι μήνες οι μάσκες υποχρεώθηκαν νόμιμα να έχουν όποτε εισέρχεστε στη δημόσια σφαίρα, ίσως…. ήρθε η ώρα να αλλάξετε τα πράγματα λίγο και να επενδύσετε σε μια μάσκα που είναι διπλάσια κομψή και ίσως ακόμη πιο αποτελεσματική στην προστασία σας .

Όσο πιο μεταξένια τόσο καλύτερα;
Καθώς πολλοί διαμαρτύρονταν για έλλειψη αναπνοής, άνεσης και γενικής ενόχλησης που έπρεπε να φοράτε ένα κομμάτι ύφασμα πάνω από το πρόσωπό σας βασικά παντού εκτός από τον τόπο διαμονής σας, πιστεύαμε ότι θα ήταν καλύτερο να διερευνήσουμε περαιτέρω.

Σε τελική ανάλυση, παρόλο που τα πράγματα αναζητούν για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό , προβλέπουμε ότι οι μάσκες θα είναι μέρος του νέου φυσιολογικού.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής που στόχευε να βρει το καλύτερο ύφασμα για εξοπλισμό ατομικής προστασίας (PPE), το μετάξι βρέθηκε να είναι το πιο αποτελεσματικό.

Σε σύγκριση με άλλα υφάσματα, όπως το βαμβάκι και ο πολυεστέρας, το μετάξι είναι εξαιρετικά απωθητικό στην υγρασία, καθιστώντας το εξαιρετικά ανθεκτικό στα σταγονίδια νερού . Ως αποτέλεσμα, το μετάξι δεν θα παγιδεύσει την υγρασία με τον τρόπο που άλλα υφάσματα θα μπορούσαν.

Αντίθετα, προάγει την καλύτερη ροή του αέρα επιτρέποντας όχι μόνο την υγρασία να συσσωρεύεται αλλά και το οξυγόνο να κυκλοφορεί. Και το καλύτερο από όλα είναι ότι αυτές οι ιδιότητες δεν εξαφανίζονται ανεξάρτητα από το πόσες φορές πλένετε τη μεταξωτή μάσκα σας (ναι, μπορούν επίσης να επαναχρησιμοποιηθούν).

Όσο πιο άνετα είναι τόσο πιθανότερο να τα φοράτε
Εκτός από το ότι είναι τόσο απωθητικό στην υγρασία όσο και άνετα στη χρήση, επιτρέποντας περισσότερη αναπνοή, στην πραγματικότητα θα είστε πιο επιρρεπείς να θέλετε να φοράτε τη μάσκα.

Η λογική πίσω από αυτό είναι ότι εάν δεν έχετε πρόβλημα με την αναπνοή με τη μάσκα στο λιγότερο πιθανό θα θέλατε να την αφαιρέσετε ή να παίζετε με αυτήν για να την προσαρμόσετε ξανά και ξανά. Και όπως γνωρίζουμε, όσο λιγότερο αγγίζετε το πρόσωπό σας τόσο λιγότερο πιθανό είναι να προσβληθείτε από τον ιό !

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα