Αυτά είναι τα δύο πιο συχνά συμπτώματα του Covid-19-Το ήξερες;

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Internal Medicine, υπάρχουν δύο πολύ κοινά συμπτώματα σε ασθενείς με Covid-19 για τα οποία πρέπει να προσέχετε. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι είναι. Με όλες τις πληροφορίες με τις οποίες βομβαρδίζουμε καθημερινά, δεν είναι πάντα εύκολο να γνωρίζουμε ποια…. συμπτώματα είναι επικίνδυνα, και το πιο σημαντικό, που δείχνουν ότι ένας ασθενής έχει Covid-19.

Τα πιο συχνά συμπτώματα στην Ευρώπη
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Internal Medicine, οι πονοκέφαλοι και η απώλεια της αίσθησης της όσφρησης είναι τα πιο κοινά συμπτώματα του COVID-19 σε Ευρωπαίους ασθενείς με ήπια έως μέτρια εκδοχή της νόσου.

Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν βουλωμένη μύτη (67,8%), βήχα (63,2%), κόπωση (63,3%), ακολουθούμενη από μυϊκό πόνο (62,5%), ρινική καταρροή (60,1%) και απώλεια γεύσης (54,2%). Παραδόξως, αναφέρθηκε πυρετός μόνο στο 45,4% των ασθενών.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν αυτήν τη μελέτη σε περισσότερους από 1.400 ασθενείς με COVID-19 που είχαν υποβληθεί σε έλεγχο με τεστ κοροναϊού . Πραγματοποιήθηκε σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες: Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία και Ελβετία.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο Jeanmarcmorandini.com, η έκθεση αποκάλυψε ότι η απώλεια μυρωδιάς είναι «ένα συγκεκριμένο σύμπτωμα» του COVID-19 και όχι μόνο η συνέπεια της ρινικής απόφραξης.

Τι πρέπει να κάνετε εάν εμφανίσετε αυτά τα συμπτώματα;
Εάν αρχίσετε να αντιμετωπίζετε πονοκεφάλους και απώλεια μυρωδιάς, μην πανικοβληθείτε. Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να μείνετε σπίτι και να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με το γιατρό σας ή να συμβουλευτείτε το τηλέφωνο.

Επιπλέον, εάν τα συμπτώματα επιδεινωθούν ή επιμείνουν, να είστε προσεκτικοί και μην διστάσετε να καλέσετε το A&E εάν είναι απαραίτητο. Εάν έχετε δοκιμαστεί θετικά για το COVID-19, μείνετε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο και φορέστε μάσκα εάν πρέπει να βγείτε έξω.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία