Άφωνοι καθηγητές και μαθητές σε σχολείο με το ντύσιμο 14χρονης-Την έστειλαν σπίτι της!

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, ένας πατέρας πήγε στο Facebook για να εκφράσει τον θυμό του. Σοκαρίστηκε από τα σχόλια που έκανε ένας δάσκαλος μαθηματικών στην κόρη του, μια 14χρονη. Σύμφωνα με τον δάσκαλο, η ενδυμασία του κοριτσιού ήταν «χuδαία» και «πολύ αποκαλuπτική».
Μετά την εξέγερση της 14ης Σεπτεμβρίου….. ενάντια στο σεξ@στικ@ στερεότυπο των κοριτσιών γυμνασίου, φαίνεται ότι το ζήτημα της αστυνόμευσης των ενδυμάτων κοριτσιών έχει γίνει κεντρική δημόσια συζήτηση. Και παρόλο που όλο και περισσότεροι άνθρωποι καλούνται σε αυτό, αυτά τα περιστατικά εξακολουθούν να συμβαίνουν. Για παράδειγμα, στις 22 Σεπτεμβρίου, ένας καθηγητής μαθηματικών σε ένα σχολείο στη Γαλλία θεώρησε σκόπιμο να σχολιάσει μια από τις φοιτητές του 9ου βαθμού. Είπε στη νεαρή γυναίκα ότι η στολή της ήταν « χuδαία » και το vτεκολτέ της ήταν « πολύ αποκαλuπτικό ». Ο πατέρας της μαθήτριας, Ντέιβιντ Πάουφερτ, το ανάρτησε στα κοινωνικά μέσα.

“Είναι προβληματικό”
Ο μπαμπάς του 14χρονου είπε στον l’Est Republicain πριν συνεχίσει την ιστορία:

Την Τρίτη το πρωί, η 14χρονη κόρη μου πήγε στο σχολείο ντυμένη όπως συνήθως. Φορούσε πάνινα παπούτσια, μαύρο παντελόνι, φανελάκι και σακάκι. Τίποτα πολύ προκλnτικό. Όταν έφτασε στο μάθημα των μαθηματικών της, πριν καν καθίσει, η δασκάλα της της είπε, μπροστά σε όλους τους άλλους μαθητές, ότι η κορυφή της ήταν πολύ αποκαλuπτική, ότι η στολή της ήταν χuδαία και ότι δεν κατάλαβε πώς της επιτρεπόταν να έρθω στο σχολείο ντυμένος έτσι. Προσπάθησε να κουμπώσει το σακάκι της αλλά δεν μπορούσε. Στη συνέχεια, ένας συμμαθητής της δάνεισε ένα πουλόβερ για να καλύψει οποιοδήποτε σημείο του σώματός της έδειχνε.
Δεν προκαλεί έκπληξη ότι η μαθήτρια ανησυχούσε πολύ από τα σχόλια του δασκάλου της. Ο πατέρας πρόσθεσε:

Αισθάνομαι ότι αισθάνεται κάποια ενοχή. Είναι πολύ μέτρια, πολύ συνετή. Τώρα έχω μείνει με ένα παιδί που μπορεί να μην είναι πλέον σε θέση να διαλέξει μια στολή χωρίς να ανησυχεί για το τι σκέφτονται ή λένε άλλοι γι ‘αυτό. Αυτό είναι προβληματικό για ένα έφηβη που μόλις αρχίζει να ανακαλύπτει τον εαυτό της.
Μια μέρα μετά το περιστατικό, ο καθηγητής ζήτησε συγγνώμη μετά τη συνάντησή του με τον διευθυντή του σχολείου.

Δείτε το παραπάνω βίντεο για να δείτε τη στολή της.

Written by ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

Φανατική στο κουτσομπολιό! Δεν κουτσομπολεύω, μόνο γράφω γι΄αυτό. Δεν θα κάνω εγώ αυτά που κάνω για άλλους. Είσαι δημόσιο πρόσωπο και θέλει ο κόσμος να μάθει για εσένα. Αν το ξέρω θα του πω να είσαι σίγουρος. Μου αρέσουν οι βόλτες στην παραλία το βράδυ όπου όλα είναι ήρεμα και δεν μπορώ με τίποτα τον χειμώνα.