8+1 κόλπα για να αποφύγεις το ξεθώριασμα στα σκούρα ρούχα!

Ακολουθήστε αυτά τα απλά κόλπα και τα σκούρα ρούχα σας θα διατηρήσουν το υπέροχο χρώμα τους για περισσότερο. Όλοι αγαπάμε τα σκούρα ρούχα ειδικά την χειμερινή περίοδο όπου μας προσφέρουν ζεστασιά και κομψό στυλ. Όμως τι γίνεται όταν αρχίζουν να ξεβάφουν και χάνουν σταδιακά το έντονο χρώμα τους;Εδώ σας έχουμε τη λύση ώστε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο!

1. Περάστε το πλύσιμο κάθε τόσο: Πρέπει να πλένετε τα ρούχα σας μόνο όταν είναι βρώμικα και δύσοσμα. Το πλύσιμο δίνει πολύ άγχος στα ρούχα σας και θα τα φθείρει γρήγορα!

2. Ταξινομήστε τα χρώματα σας όταν πλένετε: Αν και είναι χρονοβόρο, είναι σημαντικό να διαχωρίσετε τα φώτα και τα σκοτάδια σας . Αυτό θα αποτρέψει τα λευκά σας από το να μετατρέψουν διαφορετικές αποχρώσεις του κίτρινου ή του καφέ.

3. Γυρίστε τα ρούχα σας προς τα έξω: Κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης, τα ρούχα σας θα πετάγονται και θα γυρίζουν και τα υφάσματα μπορεί να παγιδευτούν στο μέταλλο ή στα φερμουάρ που θα προκαλέσουν το σχίσιμο του υφάσματος σας. Πρέπει να γυρίσετε τα ρούχα σας προς τα έξω για να το αποτρέψετε.

4. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό: Το ζεστό νερό κάνει το ύφασμα πολύ πιο ευάλωτο στην τριβή του κύκλου πλύσης. Αποφύγετε το εάν είναι δυνατόν.

5. Στεγνώστε τα ρούχα σας με αέρα: Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε τα ρούχα σας σε μηχανήματα τόσο πιο φθαρμένα θα γίνουν. Αυτό θα κάνει τα ρούχα σας να φαίνονται παλιά, ξεθωριασμένα και φθαρμένα.

Άλλες φυσικές θεραπείες

1. Προσθέστε ξύδι: Η προσθήκη αυτού στον κύκλο ξεβγάλματος θα βοηθήσει να μαλακώσει και να απομακρύνει τις δυσάρεστες μυρωδιές . Θα σας βοηθήσει να ορίσετε τα χρώματα.

2. Προσθέστε αλάτι: Η προσθήκη αλατιού κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης θα βοηθήσει στην αποφυγή αιμορραγίας των χρωστικών χρωμάτων . Βοηθά στην αφαίρεση υπολειμμάτων απορρυπαντικού που μπορεί να προκαλέσουν φθορές στα ρούχα σας.

3. Προσθέστε μαύρο πιπέρι: Πασπαλίστε το πιπέρι στο πλυντήριο σας και θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα ρούχα σας εξασθενισμένα.

4. Προσθέστε καφέ ή μαύρο τσάι: Παρασκευάστε αυτό το τσάι και προσθέστε το στον κύκλο ξεβγάλματος, θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε τη βαφή και να κρατήσετε τα ρούχα σας σκοτεινά.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα