7 βήματα που θα σε οδηγήσουν στην πραγματική ευτυχία!

Μερικές φορές για να γίνεις πιο ευτυχισμένος, απλά πρέπει να το θέλεις. Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν ένα πείραμα στο οποίο οι εθελοντές κλήθηκαν να προσπαθήσουν να αισθάνονται ευτυχισμένοι μέσα σε μια εβδομάδα. Αποδείχθηκε ότι οι συμμετέχοντες σημείωσαν ότι είχαν καλύτερη διάθεση.

Είναι ακόμη καλύτερο να ενισχύσουμε τις προθέσεις με πράξη και να κάνουμε κάτι που σχεδόν αμέσως δίνει ένα αίσθημα ευτυχίας και πληρότητας της ζωής. Η σαφής συνειδητοποίηση ότι κάτι πάει στραβά στη ζωή σας είναι το καλύτερο κίνητρο για να αλλάξετε την κατάσταση. Μην περιμένετε τη στιγμή που η συνειδητοποίηση θα έρθει από κάποιο μεγάλο πρόβλημα.

Οι δύο κύριοι λόγοι που μας εμποδίζουν να είμαστε επιτυχημένοι και χαρούμενοι: τρέλα βιασύνη και άγνοια της αληθινής μας φύσης, του εαυτού μας. Ως αποτέλεσμα, μια συνεχής ροή σκέψεων που προκαλούν άγχος, φόβο, δυσαρέσκεια και ερεθισμό παντού και μεγάλη επιθυμία να ξεφύγουν από αυτόν τον φαύλο κύκλο.

καταθλιψη,κατάθλιψη συμπτώματα,καταθλιψη θεραπεια δωρεαν,καταθλιψη και δεκατα,καταθλιψη τεστ,καταθλιψη αντιμετωπιση,καταθλιψη αγγλικα,καταθλιψη θεραπεια

Σε γενικές γραμμές, και έως ότου η κατάθλιψη δεν είναι μεγάλη. Τι είναι δυνατόν να κάνετε εάν έχετε ξεχάσει εντελώς πώς να είστε ευτυχισμένοι; Είναι μεγάλη στιγμή να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας! Υπάρχουν 7 εύκολα βήματα για να βρείτε την ευτυχία :

# 1. Κάντε ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσπαθήστε να ξεκουραστείτε στον εγκέφαλο και το σώμα σας από τη σύγχρονη τεχνολογία, αφήστε το μυαλό σας από το κοινωνικό δίκτυο, το smartphone, την τηλεόραση και ούτω καθεξής.

καταθλιψη,κατάθλιψη συμπτώματα,καταθλιψη θεραπεια δωρεαν,καταθλιψη και δεκατα,καταθλιψη τεστ,καταθλιψη αντιμετωπιση,καταθλιψη αγγλικα,καταθλιψη θεραπεια

# 2. Σκέπτομαι. Παρά τη διαφορά στον πολιτισμό και τη νοοτροπία των ανατολικών και δυτικών ανθρώπων, όλοι προσπαθούμε για ευτυχία. Οι ανατολικές πρακτικές θα σας βοηθήσουν να μάθετε να ακούτε τον εαυτό σας και να κατανοείτε τις επιθυμίες σας. Με τη βοήθειά τους, θα βρείτε την εσωτερική ισορροπία και θα καταλάβετε τι σημαίνει ευτυχία για εσάς. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι ο καθένας έχει τη δική του ευτυχία.

# 3. Να είσαι ευγενικός. Εάν κάνετε κάτι καλό ή σκέφτεστε κάτι καλό – θα λάβετε κάτι καλό σε αντάλλαγμα. Δεν έχει σημασία, εσείς αυτό για τον εαυτό σας ή για άλλους ανθρώπους. Εάν κάνετε κάτι κακό – ετοιμαστείτε να κάνετε κάτι κακό σύντομα. Μόλις ένα άτομο επιλέξει να εναρμονίσει τον εσωτερικό του κόσμο, χρήσιμα βιβλία και ενδιαφέροντα άτομα εμφανίζονται από κάπου, ακόμη και μια τυχαία πτώση φράσης έχει το νόημά της και νέες πληροφορίες έρχονται σαν από μόνες τους. Έτσι, το σύμπαν σας βοηθά.

καταθλιψη,κατάθλιψη συμπτώματα,καταθλιψη θεραπεια δωρεαν,καταθλιψη και δεκατα,καταθλιψη τεστ,καταθλιψη αντιμετωπιση,καταθλιψη αγγλικα,καταθλιψη θεραπεια

# 4. Σωπάστε. Μπορεί να ακούγεται ήσυχο, αλλά λειτουργεί χωρίς αποτυχία. Σε μια μελέτη, ζητήθηκε από τους ανθρώπους να προσδιορίσουν από τις φωτογραφίες, αν οι άνθρωποι που απεικονίζονται σε αυτές είναι χαρούμενοι ή λυπημένοι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η απάντησή τους καθοριζόταν από τη διάθεση της μουσικής, την οποία άκουγαν τα θέματα εκείνη τη στιγμή.

# 5. Ασκηθείτε. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν έναν καθιστικό τρόπο ζωής. Όταν μετακινείτε το σώμα για τουλάχιστον 10 λεπτά, το σώμα παράγει έναν νευροδιαβιβαστή που σας ηρεμεί και μειώνει την παρορμητικότητα. Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ έδειξε ότι όσοι κάνουν σπορ τις καθημερινές είναι καλύτερα να διανέμουν χρόνο, να εργάζονται πιο παραγωγικά και να δείχνουν καλή διάθεση.

# 6.Νιώστε ευγνώμων. Θυμηθείτε τους ανθρώπους που έκαναν κάτι καλό για σας τελευταία, και δεν τους έχετε ευχαριστήσει καλά λόγω της συνεχούς βιασύνης. Ακόμα κι αν τους έχετε ευχαριστήσει, θα είναι πολύ ευχάριστο για το άτομο που δεν ξεχνάτε την υπηρεσία του και αφιερώστε λίγο χρόνο για να σας ευχαριστήσω ξανά.

Οι επιστήμονες έβαλαν ένα πείραμα στο οποίο οι άνθρωποι έγραφαν τέτοια ευγνωμοσύνη κάθε εβδομάδα. Πολύ σύντομα οι συμμετέχοντες στο πείραμα σημείωσαν ότι ένιωθαν πιο ευτυχισμένοι από πριν. Επίσης, οι σχέσεις σας με τους ανθρώπους θα γίνουν πιο ζεστές – αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα για εσάς.

καταθλιψη,κατάθλιψη συμπτώματα,καταθλιψη θεραπεια δωρεαν,καταθλιψη και δεκατα,καταθλιψη τεστ,καταθλιψη αντιμετωπιση,καταθλιψη αγγλικα,καταθλιψη θεραπεια

# 7. Αφεθείτε σε θρεπτικά τρόφιμα. Το θέμα είναι ότι υπάρχει η έλλειψη της λεγόμενης ορμόνης χαράς στο σώμα σχεδόν όλων των γυναικών. Αυτή η ορμόνη ονομάζεται ενδορφίνη και περιέχεται στη σοκολάτα. Έτσι, εάν θέλετε να είστε ευτυχείς χωρίς ειδικούς λόγους και όποτε είναι δυνατόν – κάθε μέρα, ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας είναι απολύτως απαραίτητο για εσάς.

Οι γαλλικές γυναίκες θεωρούν: είναι πάντα επιβλαβές και μάλιστα επικίνδυνο για την υγεία να αρνηθείτε στον εαυτό σας ένα νόστιμο φαγητό. Επίσης, πρέπει να τρώτε θρεπτικά τρόφιμα όπως ψάρια, αβοκάντο, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο. Είναι πλούσια σε πολλά χρήσιμα στοιχεία, βιταμίνες και οξέα και θα κάνουν το δέρμα σας όμορφο, τα μαλλιά σας υγιή και τη διάθεσή σας πολύ καλή.

 

 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα