4η δόση: Από Δευτέρα τα ραντεβού για τους άνω των 30

Ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 30 είναι προαιρετικός, ενώ η επιτροπή των ειδικών απευθύνει ισχυρή σύσταση σε όλους όσοι είναι από 60 και άνω

Με τα κρούσματα να αυξάνονται προειδοποιώντας για το 6ο κύμα του κορωνοϊού, που ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του σε ευρωπαϊκές χώρες, αποφασίστηκε η χορήγηση της 4ης δόση του εμβολίου για όλοι όσοι είναι από 30 ετών και άνω.

Έτσι από την προσεχή Δευτέρα 27/6, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τέταρτη δόση εμβολιασμού προαιρετικά για τους άνω των 30, αλλά με ισχυρή σύσταση εμβολιαμσού από την επιτροπή για τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Μέχρι τώρα, τέταρτη δόση μπορούσαν να κάνουν μόνο όσοι ήταν άνω των 60 ετών και μόνο για αυτούς ήταν ανοιχτή η πλατφόρμα εμβολιασμού.

Σύμφωνα με πηγές από την επιτροπή των ειδικών: «Η σύσταση της επιτροπής παραμένει αμετάβλητη. Απλώς, η πλατφόρμα θα ξεκλειδώσει για τους άνω των 30, εφόσον το επιθυμούν για προσωπικούς λόγους (ταξίδι κ.λπ.)».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιλέξουν.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσοι το επιθυμούν τη Δευτέρα 27-6-22».

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα