3 λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα του σολομού-Έτσι θα διατηρήσει τις βιταμίνες του!

Σας αρέσει να μαγειρεύετε σολομό; Εάν ναι, φροντίστε να αποφύγετε αυτά τα τρία λάθη! Το μαγείρεμα ψαριών, ειδικά ο σολομός, δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Χρειάζεται πολύ λίγα για να βγει υπερβολικά ψημένο και στεγνό όταν ο σολομός πρέπει πραγματικά να είναι τρυφερός όταν μαγειρεύεται σωστά…… Με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε εύκολα να τα χάσετε όταν μαγειρεύετε κρέας ή πατάτες, όλοι κάνουμε λάθη κατά το μαγείρεμα άλλων τροφίμων. Εδώ είναι 3 λάθη που πρέπει να αποφύγετε, ώστε ο σολομός σας να βγαίνει ακριβώς.

Μαγειρέψτε το αμέσως μόλις το βγάλετε από το ψυγείο
Όπως και με το κρέας , θα πρέπει να αποφεύγετε να μαγειρεύετε σολομό απευθείας από το ψυγείο, διότι η ακραία αλλαγή θερμοκρασίας μπορεί να το καταστρέψει. Λάβετε υπόψη ότι τα ψάρια είναι εύθραυστα και η σάρκα του είναι ευαίσθητη. Η θέρμανση των κρύων ψαριών θα οδηγήσει σε υπερβολικό μαγείρεμα, επειδή η θερμότητα θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο για να φτάσει στο κέντρο. Ως αποτέλεσμα, το εξωτερικό θα βγει υπερβολικά ψημένο ενώ το εσωτερικό είναι αρκετά. Επίσης, το μαγείρεμα σολομού σε υψηλή θερμοκρασία θα το αφυδατώσει μόνο, αφαιρώντας όλο το νερό και στεγνώνοντάς το.

Για να το αποφύγετε αυτό, βγάλτε τα ψάρια από 30 λεπτά έως 1 ώρα πριν το μαγειρέψετε και το κάνετε σε μέτρια φωτιά.

Αφαίρεση του δέρματος
Μερικοί από εμάς έχουν την τάση να αφαιρούν το δέρμα του σολομού πριν το μαγειρέψουν, αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο όχι. Αν δεν είστε οπαδός του δέρματος, ίσως είναι καλύτερα να το παίρνετε χωρίς, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι πολύ καλό για σας βέβαια. Στην πραγματικότητα, το δέρμα των ψαριών περιέχει ακόμη περισσότερα ωμέγα-3 από την σάρκα.

Είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο να το χρησιμοποιείτε όταν μαγειρεύετε τα ψάρια γιατί χρησιμεύει ως φράγμα μεταξύ του σολομού και του τηγανιού, το οποίο εμποδίζει το υπερβολικό μαγείρεμα στο  εσωτερικό. Είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να αφαιρέσετε το δέρμα από μαγειρεμένο σολομό από το να το ξεφλουδίσετε από τον ωμό σολομό.

Εάν, ωστόσο, προτιμάτε να μαγειρεύετε σολομό με νερό ή ατμό, το δέρμα θα μαλακώσει, γεγονός που θα το καταστήσει βρώσιμο.

Μαγείρεμα με βούτυρο
Εάν διστάζετε να μαγειρέψετε το σολομό σας με βούτυρο και να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο , επιλέξτε το δεύτερο (ή, ιδανικά, περάστε και τα δύο και μαγειρέψτε το με ατμό). Δυστυχώς, το βούτυρο σκουραίνει πολύ γρήγορα, ενώ ο σολομός χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί. Αν θέλετε πραγματικά να το μαγειρέψετε με βούτυρο, χρησιμοποιήστε διαυγές βούτυρο – δεν θα καεί.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου