11+1 συνήθειες πριν τον ύπνο που όλοι πρέπει να αποφύγουμε-Αν τις έχεις σταμάτησέ τις αμέσως!

Η συνηθισμένη ζωή μας σχετίζεται με καθημερινές επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες, φροντίδες και προβλήματα. Δεν παρατηρούμε πώς αυτές οι δραστηριότητες αναπτύσσονται σε συνήθειες, μερικές από τις οποίες δεν μας αποφέρουν κανένα όφελος, ενώ άλλες είναι εντελώς επιβλαβείς για την υγεία μας……..

Ο καλός ύπνος συμβάλλει στην επιτυχία στην επαγγελματική και προσωπική ζωή. Επιπλέον, ο ύπνος είναι το κλειδί για την υγεία και επηρεάζει άμεσα την ποιότητα της ζωής μας. Γι ‘αυτό προσφέρουμε να δείτε τη λίστα με τις 12 επικίνδυνες συνήθειες που μπορεί να έχετε:

1. Κρύα πόδια

Φροντίστε να κρατάτε τα πόδια σας ζεστά πριν πάτε για ύπνο. Τα κρύα πόδια μπορεί να οδηγήσουν σε κακή ποιότητα ύπνου.

2. Κακές συνηθισμένες κινήσεις πριν τον ύπνο

Οι απλές συνήθειες ύπνου, όπως το βούρτσισμα των δοντιών και οι διαδικασίες περιποίησης του δέρματος, μπορούν να βελτιώσουν τον ύπνο σας πολύ.

3. Πίνοντας καφέ 4 ώρες πριν πάτε για ύπνο

Είναι γνωστό ότι ο καφές ενεργοποιεί την εγκεφαλική δραστηριότητα, κρατά το σώμα ξύπνιο, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι πιο δύσκολο να ηρεμήσεις το σώμα και να κοιμηθείς. Η μελέτη δείχνει ότι η καφεΐνη μειώνει τον χρόνο βαθύ ύπνου, τόσο σημαντική για μια καλή ξεκούραση, μετατρέποντάς την σε επιφανειακό. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να κουραστείτε το πρωί, εξαντλημένος και γκρινιάρης.

4. Άβολες θέσεις ύπνου

Οι ειδικοί στον ύπνο είναι πεπεισμένοι ότι μια άνετη θέση ύπνου είναι απαραίτητη για το άτομο να πάρει μια σταθερή δόση βαθύ ύπνου. Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά θεωρείται η καλύτερη θέση για το σώμα μας να ξεκουραστεί.

5. Ηλεκτρονικές συσκευές

Όπως τα περισσότερα άτομα, πιθανότατα κοιτάζετε στο smartphone ή το tablet σας στο κρεβάτι πριν απενεργοποιήσετε τα φώτα. Αυτή η ώρα είναι μία από τις λίγες στιγμές της ημέρας, όταν μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο με ευκολία, να μετακινηθείτε στο ταχυδρομείο και στα κοινωνικά δίκτυα. Δυστυχώς, η μελέτη δείχνει ότι η χρήση των αγαπημένων σας gadget κατά τον ύπνο επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου σας και τη συνολική υγεία. Φροντίστε να κρατάτε το τηλέφωνο, το tablet, το φορητό υπολογιστή σας μακριά από εσάς, ώστε να μην σας αποσπούν τίποτα πριν πάτε για ύπνο. Αυτό θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να ξεκουραστείτε σωστά.

6. Ανάγνωση βιβλίων

Η ανάγνωση βιβλίων μπορεί να ενεργοποιήσει τον εγκέφαλό σας και να κρατήσει το σώμα ξύπνιο ακόμη και αν είστε υπνηλία.

7. Ξυπνητήρι με εφέ σοκ

Ο τρόπος που ξυπνάτε το πρωί είναι επίσης σημαντικός για την ευημερία σας. Αποφύγετε τη χρήση φώτων που αναβοσβήνουν και πολύ δυνατούς υστερικούς ήχους, αυτό μπορεί να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου και να προκαλέσει κόπωση.

8. Πίνοντας υγpά

Είναι καλύτερα να αποφεύγετε το πόσιμο νερό ή τυχόν υγρά πριν πάτε για ύπνο, θα σας αποτρέψει να σηκωθείτε στη μέση της νύχτας πολλές φορές ενοχλώντας και ανισορροπώντας τον ύπνο σας.

9. Απογευματινοί ύπνοι

Ο ύπνος το απόγευμα μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνία καθώς το σώμα θα πάρει την απαραίτητη ανάπαυση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε ένα ξεκούραση, πάρτε έναν ύπνο 10 λεπτών.

10. Στρώμα κακής ποιότητας

Ένα καλό στρώμα είναι μια ακριβή αγορά, αλλά δεν αφορά μόνο την άνεση και τη χαλάρωσή σας κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου, αλλά ακόμη και η υγεία σας εξαρτάται από την ποιότητά του. Τα στρώματα υψηλής ποιότητας μπορούν να βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την αϋπνία, τον πόνο στους μύες και τη σπονδυλική στήλη, αλλεργικές ασθένειες. Εξασφαλίζοντας έναν άνετο και υγιή ύπνο, είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσετε ένα αίσθημα συνεχούς κόπωσης και ευερεθιστότητας.

11. Έχοντας ένα γεύμα πριν πάτε για ύπνο

Οι ειδικοί προτείνουν να έχετε το τελευταίο γεύμα 2 ώρες πριν πάτε για ύπνο. Είναι καλύτερα να κοιμηθείτε με άδειο στομάχι σαν να είναι γεμάτο, ο εγκέφαλος και το πεπτικό σύστημα θα λειτουργήσουν ενεργά για την επεξεργασία της τροφής που καταναλώνεται. Το σώμα σας δεν θα μπορεί να ηρεμήσει και να χαλαρώσει, οπότε θα σας πάρει περισσότερο χρόνο για να κοιμηθείτε και η ποιότητα των υπόλοιπων θα είναι χαμηλότερη.

12. Προπονηθείτε πριν πάτε για ύπνο

Η εντατική προπόνηση οδηγεί σε αύξηση του καρδιακού ρυθμού και της αναπνοής. Κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας, η συγκέντρωση των ορμονών του στρες όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη αυξάνεται στο αίμα. Έτσι, είναι καλύτερο να αποφύγετε την προπόνηση 3 ώρες πριν πάτε για ύπνο για να αποφύγετε μια αϋπνία νύχτα.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου