10 αλλαγές νυχιών που δείχνουν πιο σοβαρά ιατρικά προβλήματα

Υπάρχει μια τεράστια ποσότητα τόσο παραδοσιακών όσο και μη παραδοσιακών μεθόδων για τη διάγνωση της κατάστασης της ανθρώπινης υγείας. Μέθοδοι και διαγνωστικά για την κατάσταση των νυχιών μας είναι μεταξύ αυτών. Για παράδειγμα, οι γιατροί της Κίνας χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για πολλούς αιώνες……

Ωστόσο, ταυτόχρονα η σύγχρονη ιατρική σήμερα δεν αποδέχεται τον τρόπο προσδιορισμού της υγείας από την κατάσταση των νυχιών ως ανεξάρτητη και το χρησιμοποιεί ως πρόσθετη μέθοδο για την επιβεβαίωση ή την αναγνώριση οποιασδήποτε παθολογίας.

Τα νύχια ενημερώνονται πλήρως σε περίπου έξι μήνες. Επομένως, μπορούν να πουν για την κατάσταση της ανθρώπινης υγείας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Σύμφωνα με ορισμένα σημάδια της κατάστασης των νυχιών μπορεί να ειπωθεί για γενετικές προθέσεις σε ορισμένες ασθένειες και χρόνιες ασθένειες. Για παράδειγμα, εάν τα νύχια αρχίσουν να μεγαλώνουν πιο αργά από το συνηθισμένο, αυτό μπορεί να είναι ένα από τα σημάδια των ασθενειών του ενδοκρινικού συστήματος και είναι ένα σημάδι εγκυμοσύνης στις γυναίκες.

Έμπειροι διαγνωστικοί, κοιτάζοντας τα νύχια ενός ατόμου, μπορούν να πουν ακόμη και για τους γονείς του. Τα άτομα που πάσχουν από χρόνιο διαβήτη έχουν επίσης ένα ξεχωριστό σχήμα νυχιών, και ακριβώς το ίδιο σχήμα των νυχιών θα κληρονομηθούν από τα παιδιά τους (το επίμηκες καρφί).

Ωστόσο, δεν πρέπει να ανησυχείτε για το γεγονός ότι μαζί με το σχήμα των νυχιών θα μεταδοθεί η ασθένεια. Αυτό μπορεί να είναι απλώς ένα σημάδι ότι ένα άτομο έχει προδιάθεση για μια συγκεκριμένη ασθένεια και είναι απαραίτητο να ληφθούν προληπτικές μέθοδοι για την πρόληψη της εμφάνισης της νόσου. Έτσι, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα υγιή και όμορφα νύχια είναι ένας δείκτης ενός υγιούς σώματος και οι παραμικρές αλλαγές σε αυτά δείχνουν κάποιο είδος παραβίασης. Οι περισσότεροι από εμάς φροντίζουμε τα νύχια μας, με βάση αισθητικούς λόγους.

Θέλουμε να είναι ισχυροί (όχι σπασμένοι), καθαροί, μη μολυσμένοι με τον μύκητα. Ωστόσο, το βλέμμα των νυχιών μας δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, αλλά επίσης αντικατοπτρίζει την κατάσταση της υγείας μας. Τα νύχια μας μπορούν να αλλάξουν με την ηλικία, αλλά οι αλλαγές σε αυτά μπορούν επίσης να δείξουν ότι όλα δεν είναι καλά με το σώμα μας.

Είναι σημαντικό να μπορείτε να παρατηρήσετε τέτοια σήματα και να τα ερμηνεύσετε σωστά, για να κατανοήσετε τι είδους προβλήματα υγείας θέλουν να παρουσιάσουν. Λοιπόν, τι λένε τα νύχια για την υγεία μας; Ας δούμε 10 αλλαγές νυχιών που δείχνουν πιο σοβαρά ιατρικά ζητήματα:

# 1. Κοφτερά και ανώμαλα νύχια. Εάν η επιφάνεια του νυχιού είναι ανώμαλη, κυματιστή ή καλυμμένη με κυματισμούς, αυτό μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι ψωρίασης ή φλεγμονώδους αρθρίτιδας. Στην ίδια περίπτωση, το χρώμα των νυχιών αλλάζει και το δέρμα κάτω από αυτά παίρνει μια κοκκινωπή-καφέ απόχρωση.

# 2. Κυρτά νύχια. Πιθανότατα, έχετε μια αρκετά παραμελημένη αναιμία, που σχετίζεται με την έλλειψη σιδήρου στο σώμα και πρέπει να πάτε στο γιατρό.

# 3. Μαύρες γραμμές. Εάν παρατηρήσετε σκοτεινές γραμμές κάτω από τα νύχια, προχωρήστε στην εξέταση. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι μελανώματος, του πιο επικίνδυνου τύπου καρκίνου του δέρματος.

# 4. Σπλιτ νύχια. Αυτό το πρόβλημα προκύπτει συχνά επειδή τα νύχια έρχονται σε επαφή με ζεστό νερό ή κρύο και ξηρό αέρα.

# 5. Καρφιά. Αυτή η κατάσταση των νυχιών μιλάει για την αδυναμία της καρδιάς και των πνευμόνων.

# 6. Λευκά νύχια. Εάν τα νύχια είναι λευκά, αλλά εμφανίζονται πιο σκούρα χείλη, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ηπατικά προβλήματα, για παράδειγμα, ηπατίτιδα. Σε αυτήν την περίπτωση τα δάχτυλα του ασθενούς είναι ίκτερος, αυτή είναι μια ασθένεια, όπως είναι επίσης γνωστό ως σημάδι ενός άρρωστου ήπατος .

# 7. Κίτρινα νύχια. Εάν τα νύχια σας έχουν χάσει το ροζ χρώμα τους και αποκτήσουν κιτρινωπή απόχρωση, αυτό μπορεί να είναι σημάδι διαβήτη ή πνευμονικής νόσου. Ωστόσο, το κιτρινωπό χρώμα των νυχιών μπορεί να είναι με μύκητα ή ψωρίαση, που έπληξε το δέρμα κάτω από τα νύχια. Εάν τα νύχια σας γίνουν κίτρινα, είναι καλύτερα να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

# 8. Πράσινα νύχια. Μπορεί να είναι ένα σημάδι συγγενών δυσπλασιών, σοβαρής καρδιακής ανεπάρκειας ή πυώδους διαδικασίας στο σώμα.

# 9. Χλωμιάκια. Μια πολύ χλωμή πλάκα νυχιών μπορεί να είναι σημάδι σοβαρών ασθενειών, μεταξύ των οποίων: αναιμία. συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια; ηπατική νόσος. Επίσης, ένα χλωμό νυχιών μπορεί να μιλήσει για ανθυγιεινή διατροφή.

# 10. Μασωμένα νύχια. Ίσως δαγκώνετε τα νύχια σας, επειδή δεν μπορείτε να απογαλακτιστείτε από αυτήν την κακή συνήθεια. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να είναι μια εκδήλωση μιας κατάστασης συνεχούς άγχους που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ή ακόμη και ένα σύμπτωμα ψυχαναγκαστικής διαταραχής. Εάν δεν μπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας, θα πρέπει να πάτε στο γιατρό.

 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΛΛΗ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας. Λατρεύω να γράφω για gossip, showbiz και ότι έχει σχέση με αυτή. Βγάζω τα άπλυτα στην φόρα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Εκνευρίζομαι με τα ψέματα. Λατρεύω το καλοκαίρι και την θάλασσα και δεν αλλάζω την Ελλάδα μας με τίποτα