Connect with us

LIFE

Μικρόβια στους πνεύμονες-Πόσο θανατηφόρα είναι η πνευμονία;

Published

on

πνευμονια,πνευμονια κορονοιοσ,πνευμονια θανατοσ,πνευμονια διατροφη,πνευμονια καπνιστη,πνευμονια χωρισ πυρετο,πνευμονια απο εισροφηση,πνευμονια αντιβιωση augmentin

Η πνευμονία είναι μια αρκετά σοβαρή κατάσταση, η οποία εμφανίζεται όταν τα μικρόβια εισέρχονται στους πνεύμονες και μολυνθούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα τρόφιμα, το σάλιο, ο εμετός ή το στομαχικό οξύ μπορεί να ταξιδέψουν στα αναπνευστικά όργανα, αντί να καταπιούνται. Κανονικά, ο αντανακλαστικός βήχας και…. οσμή εμποδίζουν την αναρρόφηση όλων αυτών των ουσιών. Αλλά σε αυτούς, που έχουν προβλήματα με αμυντικούς μηχανισμούς, ανεπιθύμητα σωματίδια μπορεί να εισπνέονται που συχνά προκαλούν πνευμονία αναρρόφησης.

Αυτό συμβαίνει συνήθως σε άτομα με εξασθενημένη ανοσοαπόκριση, νευρολογικές διαταραχές, ορισμένους τύπους καρκίνου και αυτοάνοσες καταστάσεις όπως η μυασθένεια gravis, η νόσος του Πάρκινσον.

Εκείνοι, που έχουν αναπτύξει μόνιμα προβλήματα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο , καθώς και άτομα που κάνουν κατάχρηση αλκοόλ και χρήστες ναρκωτικών μπορούν επίσης να αναρροφήσουν ορισμένα αντικείμενα.

Η ικανότητα βήχα και κατάποσης μπορεί επίσης να επηρεαστεί σε άτομα που πάσχουν από οισοφαγικές παθήσεις, έχουν μυοχαλαρωτικά, εμφανίσουν επιληπτικές κρίσεις ή παραμένουν σε κώμα.

Η πνευμονία αναρρόφησης μπορεί να εκδηλωθεί σε διάφορα συμπτώματα, όπως πόνος στο στήθος, προβλήματα κατάποσης, δύσπνοια, συριγμός, έντονη εφίδρωση και μπλε δέρμα.

Έχοντας οποιοδήποτε από αυτά τα παράπονα σημαίνει ότι πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ιατρό χωρίς καθυστέρηση. Αυτό το ζήτημα υγείας μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές επιπλοκές, ειδικά εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν είναι ασυνήθιστο ότι η λοίμωξη σχηματίζει αποστήματα γεμάτα πύον στους πνεύμονες ή εξαπλώνεται σε άλλα μέρη του σώματος. Σε προχωρημένες περιπτώσεις, η πνευμονία αναρρόφησης μπορεί να οδηγήσει σε σοκ και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι επίσης ότι ασθένειες που επηρεάζουν την κατάποση και προάγουν τη φλεγμονή μπορεί να επιδεινώσουν την πνευμονία και να παρεμποδίσουν τις διαδικασίες επούλωσης.

Η πνευμονία αναρρόφησης είναι μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση , οπότε οι γιατροί ενεργούν το συντομότερο δυνατόν για τη διάγνωση αυτής της διαταραχής και τη συνταγογράφηση βέλτιστης θεραπείας. Τα άτομα με ανοσοανεπάρκεια έχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών από άλλα.

Όταν ο γιατρός υποψιάζεται πνευμονία κατά τη διάρκεια της φυσικής εξέτασης, πιθανότατα θα κάνει διαφορετικές εξετάσεις όπως ακτινογραφίες, τομογραφία υπολογιστή με αντίθεση, εξέταση καλλιέργειας πτυέλων, εξέταση αίματος και βρογχοσκόπηση, προκειμένου να βρει τον κύριο λόγο της ασθένειάς σας.

Για να απαλλαγείτε από τη μόλυνση ή να αποτρέψετε την εμφάνισή της, οι ειδικοί συχνά συνιστούν τη λήψη αντιβιοτικών. Για την υποστήριξη της κανονικής αναπνοής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μηχανικός αερισμός και εισπνοή συμπληρωματικού οξυγόνου.

 

Advertisement

Trending