Πόντος: Η Γενοκτονία των Ποντίων για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη. Βίντεο

Βασισμένη σε ιστορικά ντοκουμέντα και στις μαρτυρίες όσων επέζησαν, η ταινία Πόντος αποτελεί την ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου συγκεντρώνοντας στο καστ μεγάλα ονόματα Ελλήνων ηθοποιών. Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην μεγάλη οθόνη τον Δεκέμβριο του 2019. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ποντιακής καταγωγής Παντελής Καλατζής.

Ο αγώνας του ποντιακού ελληνισμού μεταφέρεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ημερομηνία μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Μέσα από τα μάτια των δύο πρωταγωνιστών, της Άννας και του Μίλτου, ο θεατής θα γίνει μάρτυρας των διώξεων που υπέστη ο ελληνισμός στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου και που οδήγησαν στην εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Εκατό χρόνια μετά τα ιστορικά γεγονότα, η ταινία καταγράφει με πιστότητα και σεβασμό στην ιστορική μνήμη, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, την καθημερινότητα αλλά και τις πολεμικές συγκρούσεις της περιόδου και ταυτόχρονα πλέκει το μύθο του μεγάλου έρωτα μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, ενός έρωτα που για να δικαιωθεί, έπρεπε να επιβιώσει μέσα στις εξαιρετικά δυσμενείς ιστορικές συνθήκες.

Ως επιστημονικός σύμβουλος συνέβαλε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φωτιάδης, τη διεύθυνση φωτογραφίας έχει ο Βαγγέλης Κατριτζιδάκης, βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Μίλτος Ντζούνης, στην οργάνωση παραγωγής ο Γιάννης Καραντάνης, στη διεύθυνση παραγωγής ο Γιώργος Ψαραδέλης, production designer ο Δημήτρης Ζιάκας, και ενδυματολόγος η Κατερίνα Ζουράρη. Παραγωγή: CSP Showtime Productions. Διανομή: Village.

Written by NEOBLOGS

Τo Neoblogs φτιάχτηκε για να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης στους αναγνώστες. Δεν ευελπιστούμε ότι θα γίνουμε CNN αλλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και εμείς θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Σε εμάς ότι διαβάσετε θα είναι αλήθεια