Νταϊάνα: Όταν είχε μακριά ξανθά μαλλιά

Νταϊάνα: Δημιούργησε τη μεγαλύτερη “σχολή” νέων τάσεων, που αγαπήθηκαν και εξακολουθούν να αντιγράφονται μέχρι και τώρα.

Από την ημέρα που η 19χρονη Νταϊάνα Σπένσερ κυκλοφορούσε με μακριά μαλλιά και ολόισιες τούφες χαίτης μπαίνοντας στο στόχαστρο των παπαράτσι ως η επίσημη αρραβωνιαστικιά του πρίγκιπα Κάρολου, έως την ολέθρια ημερομηνία του θανάτου της (31 Αυγούστου 1997), η θρυλική ομορφιά της, εκτός από τα εκφραστικά γαλανά μάτια, χαρακτηριζόταν ανέκαθεν από τις διαρκείς εναλλαγές της κουπ της. Από το πολύ κοντό έως το μακρύ φτερωτό μαλλί α λα Farrah Fawcett, και από τα νεανικά καρέ έως το τολμηρό (για την εποχή του) pixie cut, η Νταϊάνα δημιούργησε τη μεγαλύτερη “σχολή” νέων τάσεων, που αγαπήθηκαν και εξακολουθούν να αντιγράφονται μέχρι και τώρα.

Ήταν αρχές του 1991 όταν η πριγκίπισσα συνάντησε τον κομμωτή Sam McKnight στο πλατό μιας φωτογράφησης για την Vogue, και τον ρώτησε:

“Τι θα κάνατε στα μαλλιά μου αν μπορούσατε να κάνετε οτιδήποτε θέλετε”; Μετά το αρχικό, αναπάντεχο σοκ, ο McKnight την περιεργάστηκε για μερικά δευτερόλεπτα και είπε: “Εάν είστε σίγουρη, επιτρέψτε μου να τα κόψω πολύ κοντά και να ξεκινήσω απ’ το μηδέν”. “Προχωρήστε”, του είπε μειδιώντας πονηρά η Νταϊάνα.

Και αυτό έκανε ο κομμωτής: οι αφράτες πλεξούδες της πριγκίπισσας κόπηκαν όλες, το σβέρκο της σχεδόν ξυρίστηκε, αφήνοντας ένα επαρκές μήκος στην κορυφή και τη φράντζα, όπου με αιχμηρές πλαϊνές ψαλιδιές, της χάρισε το look που ο ίδιος ο hair stylist είχε εμπνευστεί.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία