Νίκος Πορτοκάλογλου: «Μου λείπει πολύ ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας»

Νίκος Πορτοκάλογλου: «Δεν είναι εύκολο να κάνεις φιλίες μέσα στον χώρο, όταν είσαι στην ίδια αρένα και παλεύεις κι εσύ και ο άλλος για τον δικό του στόχο»

Μία συνέντευξη από καρδιάς παραχώρησε ο Νίκος Πορτοκάλογλου στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο ερμηνευτής μίλησε για την απώλεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αλλά και το Μουσικό κουτί.

Αρχικά ανφέρθηκε στο θρυλικό συγκρότημά του, τους «Φατμέ». «Μετά τη διάλυσή τους, σκέφτηκα να τα παρατήσω. Είχα και φίλους μου που είχαν πάει στην Πάρο και είχαν ανοίξει μαγαζιά και σκέφτηκα μέχρι κι αυτό. Τότε έγραψα το τραγούδι “τα καράβια μου καίω”. Για αυτή την εσωτερική πάλη που είχα για τα επαγγελματικά μου, γράφτηκε το τραγούδι αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Η μεγάλη απώλεια

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου αναφέρθηκε επίσης, στην μεγάλη απώλεια, αυτή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. «Δεν είναι εύκολο να κάνεις φιλίες μέσα στον χώρο, όταν είσαι στην ίδια αρένα και παλεύεις κι εσύ και ο άλλος για τον δικό του στόχο. Θυμάμαι πολύ καλά πως την προηγούμενη συνέντευξη την είχαμε κάνει μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Αυτό που συνέβη με τον Λαυρέντη, συνέβη, γιατί στην πραγματικότητα βρεθήκαμε, μετά από σχεδόν 40 χρόνια παράλληλης πορείας. Σε μία φάση ωριμότητας, που δεν είχαμε πια την πρεμούρα να αποδείξουμε κάτι ο ένας στον άλλον. Οπότε, έγινε ένα μαγικό πράγμα εκείνη την χρονιά. Μου λείπει πολύ», τόνισε.

Τέλος, μίλησε για την εκπομπή «Μουσικό Κουτί» που παρουσιάζει με τη Ρένα Μόρφη στην ΕΡΤ. «Αμέσως μετά την καραντίνα, ήρθε η πρόταση από τον Κωνσταντίνο Ζούλα από την ΕΡΤ για μια μουσική εκπομπή. Στην αρχή, την αντιμετώπισα αρνητικά, σκέφτηκα “πού πάω να μπλέξω;”. Θα είχα τον Χατζηνικολάου να μου λέει ότι του έφαγα τη δουλειά. Είναι μια περιπέτεια συναρπαστική», δήλωσε.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία