Νίκος Παπανδρέου για τον πατέρα του: «Πρώτη φορά συγκρούστηκα με τον πατέρα μου όταν ήμουν 17 χρονών»

Νίκος Παπανδρέου για τον πατέρα του: “Κόψε τη σχέση γιατί σου κάνει κακό στην εικόνα τη δική σου αλλά και σε εμένα”

Για την σχέση του με τον πατέρα του, Ανδρέα, μίλησε ο Νίκος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ . Ειδικότερα  ο συγγραφέας πήγε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4», όπου αναφέρθηκε στο νέο του βιβλίο με θέμα το ΠΑΣΟΚ.

«Ο κακεντρεχής ή κάποια εφημερίδα μπορεί να πει πως “ο Νίκος θάβει τον Ανδρέα”, αλλά ο σωστός που θα διαβάσει το βιβλίο θα καταλάβει ότι πρόκειται για έναν σύνθετο άνθρωπο με τα καλά και τα στραβά του», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Τον έχω, ας πούμε, να σκέφτεται τη ζωή του το 1955 στην Καλιφόρνια στην αρχή του βιβλίου.

Ειδυλλιακή η ζωή του, την οποία την παρατάει για να έρθει εδώ στην Ελλάδα που είναι μια άλλη ζωή. Τον έχω να σκέφτεται το μέλλον του στο γραφείο του στο Καστρί και να συνομιλεί με τον πατέρα του. Αυτές είναι όλες για μένα μαγικές σκηνές, που τις έχω γράψει, αλλά και μυθιστορηματικές σκηνές. Δεν ξέρω αν ποτέ συνομιλούσε με τον πατέρα του νοητικά και τι κουβέντες μπορεί να είχαν κάνει αλλά για το βιβλίο μού φάνηκε πως θα λειτουργήσει. Η αναφορά του Ανδρέα είναι πάντα στον πατέρα του και ο λόγος που μπήκε στην πολιτική ήταν να ευχαριστήσει και να ικανοποιήσει τον πατέρα του».

Στην πορεία της συνέντευξης, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι:

«Στην αρχή του είχα θυμώσει πάρα πολύ. Όχι μόνο εγώ, πολλοί. Εγώ είμαι πιο διάχυτος στη σύγχυση μου, δεν κρατιέμαι. Τώρα πιο μεγάλος έχω μάθει να μην είμαι τόσο έντονος. Τότε, όταν ήμουν έντονος, με κλώτσαγαν οι άλλοι κάτω από το τραπέζι “να μην τσακωθείς με τον Ανδρέα”. Εγώ δεν μπορούσα! Ακριβώς επειδή μου έλεγαν όχι, ήθελα».

«Πρώτη φορά συγκρούστηκα με τον πατέρα μου όταν ήμουν 17 χρονών. Ήρθα για να τον συνετίσω. Φαντάσου ένας 17χρονος να έρθει στον 55χρονο Ανδρέα και να του πει “κόψε τη σχέση γιατί σου κάνει κακό στην εικόνα τη δική σου αλλά και σε εμένα”. Άντε όμως να είσαι 17 χρονών και να ξέρεις να τα αρθρώσεις σε έναν 55χρονο που είναι πάρα πολύ έξυπνος», είπε τέλος, ο Νίκος Παπανδρέου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία