Netflix: Πιστεύεις ότι γνωρίζεις τα πάντα για το La casa de papel-Κι όμως όσο λάτρης και είσαι αυτή τη λεπτομέρεια δεν την έχεις παρατηρήσει!

Οι ηθοποιοί μαθαίνουν την πορεία του ρόλου τους ανά επεισόδιο, και σύμφωνα με τον Álvaro Morte (Καθηγητής) οι πρωταγωνιστές στέλνουν μεταξύ τους μηνύματα ενθουσιασμού κάθε φορά που παραλαμβάνουν το σενάριο κάθε επεισοδίου και, επιτέλους, τους λύνονται οι σχετικές απορίες για την υπόθεση.

Το χαρακτηριστικό γέλιο του Denver υπήρχε στο σενάριο ακόμα και πριν ο Jaime Lorente αναλάβει επίσημα το ρόλο και στο μεταξύ κάθε ηθοποιός που περνούσε από οντισιόν έδινε και τη δική του ερμηνευτική εκδοχή.

Ο χαρακτήρας της Tokio, από το κούρεμά της ως το ντύσιμό της, είχε ως πηγή έμπνευσης το χαρακτήρα της Mathilda (Natalie Portman) στην ταινία Léon (1994).

Tο κτίριο που παρουσιάζεται ως το Νομισματοκοπείο της Ισπανίας είναι στην πραγματικότητα το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Ισπανίας, καθώς το πρώτο αρνήθηκε να δώσει άδεια για εξωτερικά γυρίσματα, ενώ τα εσωτερικά γυρίσματα της ληστείας έγιναν σε στούντιο, το οποίο διαμορφώθηκε με βάση τα σκούρα γκρι χρώματα και τους μεγάλους όγκους, ώστε να παραπέμπει στην αρχιτεκτονική που προτιμούσε το δικτατορικό καθεστώς του Franco.

Αρχικά η σειρά είχε προγραμματιστεί να έχει 15 επεισόδια, με διάρκεια πάνω από μια ώρα. Τα εννέα από αυτά τα επεισόδια προβλήθηκαν αρχικά στο ισπανικό δίκτυο Antena 3, πριν ενδιαφερθεί το Netflix για να αποκτήσει τα δικαιώματα προβολής στη δική του πλατφόρμα. Στη συνέχεια το Netflix αναδιαμόρφωσε τα επεισόδια, ώστε καθένα να διαρκεί περίπου 45 λεπτά, αλλάζοντας εντελώς τη δομή των δυο πρώτων σεζόν της σειράς.

O πιλότος της σειράς γράφτηκε πάνω από 40 φορές, και κάθε εκδοχή παρουσίαζε με διαφορετικό τρόπο τους χαρακτήρες, πράγμα που είχε κατά περίπτωση διαφορετικές επιπτώσεις στον τρόπο παρουσίασης της ιστορίας.

Η αρχική σκέψη ήταν πως όλοι οι συμμετέχοντες στη ληστεία θα έπασχαν από κάποια ανίατη ασθένεια σε τελικό στάδιο κι αυτός θα ήταν ο λόγος για τον οποίο θα ρίσκαραν τη συμμετοχή τους σε μια τόσο επικίνδυνη επιχείρηση.

Το τραγούδι Bella Ciao αποτελεί διασκευή παλιού ιταλικού παραδοσιακού τραγουδιού, που κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έγινε ο αντιφασιστικός ύμνος για την ελευθερία.

O Berlin με τον Profesor είναι ετεροθαλή αδέρφια στην πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

Φανατική στο κουτσομπολιό! Δεν κουτσομπολεύω, μόνο γράφω γι΄αυτό. Δεν θα κάνω εγώ αυτά που κάνω για άλλους. Είσαι δημόσιο πρόσωπο και θέλει ο κόσμος να μάθει για εσένα. Αν το ξέρω θα του πω να είσαι σίγουρος. Μου αρέσουν οι βόλτες στην παραλία το βράδυ όπου όλα είναι ήρεμα και δεν μπορώ με τίποτα τον χειμώνα.