Netflix: 10 λεπτομέρειες για το Game of Thrones που θα σε κάνουν να κλάψεις από τα γέλια!

Ο George. R.R. Martin αποκάλυψε κάποια στιγμή ότι η σύζυγός του τον είχε απειλήσει ότι θα τον εγκατέλειπε αν τολμούσε να σκοτώσει την Arya ή την Sansa. Και καλά του είχε κάνει, αν μας ρωτάτε.

Μετά την πρεμιέρα της σειράς, ο Martin έστειλε στον Jack Gleeson, τον ηθοποιό που έπαιξε τον Joffrey Baratheon, μια επιστολή με το εξής περιεχόμενο: “Συγχαρητήρια για την θεσπέσια ερμηνεία σου. Όλοι σε σιχαίνονται!“.

Όταν ο Jason Momoa συνάντησε για πρώτη φορά την Emilia Clarke στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν στο Belfast, την έριξε στο πάτωμα όπως κάνουν στο ράγκμπι και άρχισε να τη φωνάζει “WIFEY”. Μπήκε λίγο απότομα στο ρόλο, θα έλεγε κανείς.

Η ερμηνεία του Kit Harington στον πιλότο της σειράς που τελικά δεν προβλήθηκε ποτέ ήταν τόσο κακή, που οι δημιουργοί της σειράς, κάθε φορά που ο ηθοποιός γκρίνιαζε ή παραπονιόταν για κάτι, του έκαναν πλάκα πως αν συνέχιζε θα έβγαζαν στη δημοσιότητα τις ντροπιαστικές σκηνές του.

Η Emilia Clarke στη σκηνή όπου έτρωγε την καρδιά του αλόγου είχε πάνω της τόσο ψεύτικο κολλώδες αίμα, που κάποια στιγμή στο διάλειμμα πήγε στην τουαλέτα και κόλλησε στη λεκάνη.

Το 2012 πάνω από 160 κορίτσια στις ΗΠΑ πήραν το όνομα Khaleesi. Βέβαια, αν οι γονείς τους ήξεραν ποια θα ήταν η κατάληξη του χαρακτήρα, ίσως να είχαν προτιμήσει να τους βγάλουν τα ονόματα των γιαγιάδων τους.

Ο Charles Dance (Tywin Lannister) ήταν αηδιασμένος με τον τρόπο που ο χαρακτήρας του αντιμετώπιζε τον τηλεοπτικό γιο του Peter Dinklage (Tyrion Lannister) και επειδή είναι ένας gentleman, ανάμεσα στα γυρίσματα των κοινών τους σκηνών τού ζητούσε διαρκώς συγγνώμη.

Το 2014 η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο εκλιπών Πρίγκιπας Φίλιππος επισκέφτηκαν τα στούντιο του Belfast όπου γινόντουσαν τα γυρίσματα της σειράς και η παραγωγή τής πρότεινε να καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο.

Η Βασίλισσα αναγκάστηκε να αρνηθεί διότι ο εκάστοτε μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας απαγορεύεται να καθίσει σε ξένο θρόνο, έστω κι αν αυτός ανήκει σε ένα φανταστικό Βασίλειο. Εντωμεταξύ είχαν ακουστεί φήμες ότι η Βασίλισσα είναι μεγάλη φαν της σειράς, η Maisie Williams όμως την “έδωσε στεγνά”, καθώς εξομολογήθηκε πως η Ελισάβετ δεν ήξερε ότι η Williams έπαιζε την Arya Stark.

O Martin αποφάσισε να πουλήσει τα δικαιώματα τηλεοπτικής διασκευής των βιβλίων του στο ΗΒΟ όταν ρώτησε τους David Benioff και D.B. Weiss ποια πίστευαν ότι είναι η μητέρα του Jon Snow και η απάντηση που του έδωσαν τον ικανοποίησε. Ως τότε έριχνε απανωτά “άκυρα” σε όσους παραγωγούς τον είχαν προσεγγίσει για την κινηματογραφική διασκευή των βιβλίων του.

Ο Ramin Djawadi είδε λίγες σκηνές από τα γυρίσματα της σειράς και η μελωδία των τίτλων αρχής τού ήρθε στο μυαλό την ώρα που οδηγούσε στο αυτοκίνητό του, κατεθυνόμενος στο στούντιο, όπου έκατσε αμέσως και τη συνέθεσε.

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία