ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ: Φάκελος Σχολικός Εκφοβισμός και οι επιπτώσεις στα θύματα

Tον φάκελο του σχολικού εκφοβισμού ανοίγει η «ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ» με τη Νίκη Λυμπεράκη τη Δευτέρα 23 Μαΐου στις 00:30 στο MEGA.

Χιλιάδες παιδιά ετησίως πέφτουν θύματα εκφοβισμού στην καθημερινότητα του σχολείου, της παρέας και της γειτονιάς ενώ γονείς και εκπαιδευτικοί προβληματίζονται ολοένα και περισσότερο καθώς βλέπουν το bullying να αυξάνεται ραγδαία.

Πώς προκύπτει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και ποιες είναι οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις για τα θύματα; Ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέξουν οι γονείς και τι μπορούν να κάνουν τα σχολεία αλλά και η πολιτεία για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα; Τι κρύβεται πίσω από την ψυχολογία του παιδιού-εκφοβιστή και πως μπορούν οι «μεγάλοι» να μπουν στον κόσμο των «μικρών» ώστε να προλάβουν τα χειρότερα;

Στο στούντιο της εκπομπής ξετυλίγουν το κουβάρι αυτού του περίπλοκου φαινομένου ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ο εκπαιδευτικός και ιδρυτικό μέλος του «Πολύχρωμου Σχολείου» Πέτρος Σαπουντζάκης και η ειδική σε θέματα bullying εκπαιδευτική ψυχολόγος Αντωνία Τορρένς. Ακόμα, ο ηθοποιός Σπύρος Νικολαΐδης καταθέτει την προσωπική του εμπειρία από τα σχολικά του χρόνια όταν είχε πέσει και ο ίδιος θύμα εκφοβισμού.

 

happytv.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΛΛΗ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας. Λατρεύω να γράφω για gossip, showbiz και ότι έχει σχέση με αυτή. Βγάζω τα άπλυτα στην φόρα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Εκνευρίζομαι με τα ψέματα. Λατρεύω το καλοκαίρι και την θάλασσα και δεν αλλάζω την Ελλάδα μας με τίποτα