Κοκορέτσι: Είναι τελικά ελληνικό ή τούρκικο;

Το κοκορέτσι μπορεί να μην είναι Πάσχα αλλά επανήλθε στη ζωή μας μέσα στο καλοκαίρι μιας και οι Τούρκοι είναι έξαλλοι μιας και αυτό το φαγητό το πωλούν στις ΗΠΑ σαν ελληνικό και όχι σαν τούρκικο όπως εκείνοι θα ήθελαν.

Η αλήθεια είναι πως το κοκορέτσι υπάρχει και στην ελληνική κουζίνα, αλλά και στις χώρες των Βαλκανίων, της Τουρκίας μέχρι το Αζερμπαϊτζάν.

Το κοκορέτσι σύμφωνα με ιστορικά κείμενα πρωτοακούστηκε από την κουζίνα του Βυζαντίου και αναφερόταν ως είτε πλεκτήν, κοιλιόχορδα ή χορδόκοιλα.

Σε μεσαιωνικά κείμενα συναντάται ως γαρδούμιον από την οποία προέρχεται η λέξη γαρδούμπα, η οποια είναι μία εναλλακτική ονομασία μιας μικρότερης εκδοχής του κοκορετσίου στη χώρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο citynow.gr

happytv.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΛΛΗ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας. Λατρεύω να γράφω για gossip, showbiz και ότι έχει σχέση με αυτή. Βγάζω τα άπλυτα στην φόρα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Εκνευρίζομαι με τα ψέματα. Λατρεύω το καλοκαίρι και την θάλασσα και δεν αλλάζω την Ελλάδα μας με τίποτα