Η Γη της Ελιάς εξελίξεις: Ο Ιάκωβος πυρ και μανία με την κομπίνα

Η Γη της Ελιάς εξελίξεις: Η Αρετή, μετά την ήπια στάση που κράτησε ο Στάθης στην πολύκροτη δίκη του Φίλιππου Στεφανέα καθώς και την αποκάλυψη της ταυτότητας της συντρόφου του, αποφασίζει να λογαριαστεί μαζί του μια και καλή. Κάτι για το οποίο ενημερώνει σχετικά τον Στέφανο κι εκείνος παίρνει μία σημαντική πρωτοβουλία. Ανακοινώνει στον πατέρα του πως δεν θέλει να ξαναπατήσει ποτέ το πόδι του στους ελαιώνες τους.

Η Γη της Ελιάς εξελίξεις: Ο Ιάκωβος πυρ και μανία με την κομπίνα

Η Αρετή, ύστερα από μία σειρά γεγονότων, είναι έτοιμη να λογαριαστεί μια και καλή με τον Στάθη, διεκδικώντας κάθε περιουσιακό στοιχείο που της ανήκει. Παράλληλα, ο Ισίδωρος ανακοινώνει στη Μυρτάλη πως αποφάσισαν να της παραχωρήσουν το 50% της περιουσίας, αλλά εκείνη θέλει το 51 %!

Στη συνέχεια, ο Στάθης ζητάει τον λόγο από την Αρετή για τη στάση του γιου τους κι εκείνη, αφού του εξηγεί γιατί συνέβη αυτό, του ανακοινώνει πως θέλει διαζύγιο και πως πρόκειται να κινηθεί δικαστικά για να πάρει πίσω κάθε περιουσιακό στοιχείο που της ανήκει, όπως τον είχε προειδοποιήσει παλιά.

Παρόλα αυτά, ο Στάθης δεν δίνει την πρέπουσα σημασία, θεωρώντας ότι είναι πάλι λόγια του αέρα, και συναντάει άμεσα τον Ιάκωβο για να τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικογένεια του. Λίγη ώρα μετά, ενώ η Αρετή συνεχίζει απτόητη να διαβάλλει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί την Εύα, ο Στέφανος πετυχαίνει στον δρόμο τον Στάθη με τη νέα του σύντροφο και τα αίματα ανάβουν, καθώς δυσκολεύεται να συγκρατήσει τον θυμό του. Ο νεαρός επιτίθεται λεκτικά στην Εύα και ο πατέρας του γίνεται έξαλλος. Ταυτόχρονα, ο Ιάκωβος είναι πυρ και μανία ύστερα από όσα έμαθε για την κομπίνα του Ισίδωρου με τη διαθήκη του Ιπποκράτη και τα δύο αδέλφια συγκρούονται, με την Ιουλία να προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες. Επιπλέον, ο πρώτος επιτίθεται και στον Κωνσταντίνο, με εκείνον να του εξηγεί πως, αν εμπλακεί το όνομα του στην υπόθεση, δεν θα διστάσει να τα βγάλει όλα στο φως και να κλείσει τον Ισίδωρο στη φυλακή.

Ο Ισίδωρος, εδώ και αρκετό καιρό, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις τύψεις του για ό,τι έχει κάνει με τη διαθήκη του αδελφού του, Ιπποκράτη, και κυρίως απέναντι στην αγαπημένη του ανιψιά, τη Μυρτάλη. Σύντομα, ο ισχυρός άντρας καλεί τη Μυρτάλη και, παρουσία του Ιάκωβου, του Μάνου και της Ιουλίας, της ανακοινώνει πως αποφάσισαν να της παραχωρήσουν το 50% της περιουσίας των Βρεττάκων. Μόνο που η Μυρτάλη, ακόμη μία φορά, δεν ανταποκρίνεται θετικά ούτε σε αυτή την προσφορά. Έκτοτε όλοι τη συμβουλεύουν να συμβιβαστεί στο θέμα της περιουσίας, με εκείνη όμως να μην προτίθεται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Στο μεταξύ, θέλοντας να αντιμετωπίσει τον φόβο της, η κοπέλα πηγαίνει στο σπίτι της πρώτη φορά μετά τον θάνατο του Νικήτα, αλλά την πιάνει κρίση πανικού, καθώς βιώνει ξανά την αποτρόπαια δολοφονία του αγαπημένου της. Τότε αποφασίζει να αλλάξει σπίτι.

Μία ημέρα μετά, η Μυρτάλη ζητάει να γίνει οικογενειακό συμβούλιο για το επίμαχο θέμα και εκεί κάνει μία νέα αντιπρόταση στον Ισίδωρο, διεκδικώντας το 51 % της περιουσίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μία παρέμβαση της Αθηνάς στο οικογενειακό συμβούλιο αποδεικνύεται σωτήρια, καθώς ο Ισίδωρος δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει το πολυπόθητο 1 % της περιουσίας, που θα δώσει στην ανιψιά του το πλειοψηφικό ποσοστό. Από την άλλη, η Μαργαρίτα είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει στην Άννα και στον Λεωνίδα πως όλοι οι κόποι τους πήγαν στράφι, καθώς το θερμοκήπιο καταστράφηκε. Το ζευγάρι μαλώνει κι ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον. Αργότερα, η κίνηση του Αποστόλη να κυκλοφορήσει με τη Σοφία του γυρίζει μπούμερανγκ, καθώς η Ευτυχία αντί για ζήλια καταλήγει να νιώθει…θυμό, ενώ ο Ιάκωβος παλεύει να κρατηθεί μακριά από την Αθηνά. Όμως, το μοιραίο δεν αργεί να συμβεί.

Για την αρχική σελίδα « Η Γη Της Ελιάς » πατήστε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΛΛΗ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας. Λατρεύω να γράφω για gossip, showbiz και ότι έχει σχέση με αυτή. Βγάζω τα άπλυτα στην φόρα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Εκνευρίζομαι με τα ψέματα. Λατρεύω το καλοκαίρι και την θάλασσα και δεν αλλάζω την Ελλάδα μας με τίποτα