Connect with us

MasterChef

MasterChef 5: Ξεσπάσματα και παράπονα ξεκίνησαν στο παιχνίδι μετά την αποχώρηση της Μαρίας!

Published

on

masterchef 5,masterchef 5 live,masterchef 5 παικτες,masterchef 5 πρεμιερα,masterchef 5 twitter,masterchef 5 star

Κωστής, Ιωάννης, Κωνσταντίνα, Μαρία και Στέφανος βρέθηκαν ενώπιον των κριτών για να αξιολογήσουν το πιάτο αντιγραφής που είχαν ετοιμάσει με τον τελευταίο να λαμβάνει διθυραμβικά σχόλια και να επιστρέφει αμέσως στο σπίτι. Με πιο μέτριες προσπάθειες αλλά ασφαλείς επέστρεψαν στο σπίτι του MasterChef ο Κωστής αλλά κι η Κωνσταντίνα.

Κρύος ιδρώτας έλουσε τον Γιάννη που βρέθηκε στην τελική δυάδα μαζί με την Μαρία. Ωστόσο οι κριτές ανέφεραν στην Μαρία ότι είχε το πιο αδύναμο πιάτο και παραμένει Ιωάννης. Η επιστροφή του στο σπίτι δεν έγινε δεκτή με τον καλύτερο τρόπο, ενώ σχεδόν όλοι αγκάλιαζαν την Μαρία.

MasterChef 5: Αυτός θα είναι ο μεγάλος νικητής-Επικό spoiler για το ριάλιτι μαγειρικής!

Αν και αρκετά πρόωρο, ο περσινός νικητής του MasterChef, Σταύρος Βαρθαλίτης αποφάσισε να δώσει την πεντάδα του φετινού τελικού στους «Κου Κου». Έτσι, σύμφωνα με τη δική του πρόβλεψη, οι πέντε που θα διεκδικήσουν το έπαθλο είναι: Ο Νίκος Σκορδάκης «αν δεν κάνει πισωγυρίσματα»
Η Μαργαρίτα που «δείχνει αγάπη για αυτό που κάνει το πονάει και θα το βγάλει μέχρι το τέλος».

Ο Στέφανος «αν καταλάβει ότι ο στόχος του είναι η μαγειρική και όχι οι διαπροσωπικές σχέσεις».  Ο Ιωάννης, «το λέω με βαριά καρδιά, έχει προφίλ νικητή αλλά έχει πολλά κατά, δεν ξέρει να ηρεμεί. Τον έβαλα στην πεντάδα μαγειρικά».
Η Μαρία που «αν και μικρή έχει δείξει ότι ξέρει κάποια πράγματα, βλέπω έναν χαρακτήρα αμερόληπτο».

Masterchef 4: Ο Σταύρος Βαρθαλίτης φτιάχνει την πιο λαχταριστή σοκολατένια αμαρτία!

Πλέον όλοι κινούμαστε στους ρυθμούς της νέας και πολυαναμενόμενης πρεμιέρας του Masterchef 5. Έτσι μία ιδέα για το «τι γλυκό να φτιάξουμε το σαββατοκύριακο που έρχεται» έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου». Ο σεφ ετοίμασε τάρτα τριπλής σοκολάτας και μας έδωσε αναλυτική τη συνταγή.

Υλικά

Για τη βάση της τάρτας
• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 100 γρ. ζάχαρη άχνη
• 50 γρ. κακάο σε σκόνη
• 1 πρέζα αλάτι
• 200 γρ. βούτυρο, παγωμένο
• 1 κρόκο
• 1 κ.ς. νερό, παγωμένο

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας

• 400 γρ. κουβερτούρα λευκή
• 180 γρ. βούτυρο, παγωμένο
• 120 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη γκανάζ σοκολάτας

• 400 γρ. κουβερτούρα 65%

• 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
• 15γρ. κόκκους καφέ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια προσθέτουμε το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη, το κακάο σε σκόνη, το βούτυρο, αλάτι και χτυπάμε το μείγμα.

Ρίχνουμε το αυγό σε θερμοκρασία δωματίου, νερό παγωμένο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την απλώνουμε σε μία στρογγυλή αντικολλητική φόρμα 25εκατοστών. Κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει για να είναι ομοιόμορφη.

Απλώνουμε δύο μεμβράνες σταυρωτά, ρίχνουμε όσπρια για βάρος ώστε να μην φουσκώσει η ζύμη και διπλώνουμε τις άκρες της μεμβράνης προς τα μέσα.

Ψήνουμε για 30 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τη μεμβράνη με τα όσπρια και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά.

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας

Σπάμε τη λευκή κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Το μεταφέρουμε πάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει δημιουργώντας ένα ζεστό μπεν-μαρί και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Την απλώνουμε σε ένα ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για να αφρατέψει το μείγμα.

Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα και χτυπάμε ξανά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα καλά.

Μεταφέρουμε τη κρέμα σε ένα κορνέ και την απλώνουμε στην τάρτα δημιουργώντας μικρές μπάλες πάνω στην τάρτα μας.

Για τη γκανάζ σοκολάτας

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τους κόκκους καφέ και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και ύστερα αποσύρουμε.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια, την καυτή κρέμα γάλακτος αφού τη σουρώσουμε περιμένουμε για λίγο και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

Ρίχνουμε τη γκανάζ πάνω στην τάρτα με τη λευκή κρέμα. Μεταφέρουμε την τάρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να κρυώσει.

Όταν είναι έτοιμη τη βγάζουμε από το ψυγείο.

Advertisement

Trending