ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Όταν ο Neil Armstrong ανέβηκε στο φεγγάρι. Επικό γέλιο

Στις 20 Ιουλίου 1969, ως κυβερνήτης της σεληνακάτου του Apollo 11, ο Neil Armstrong ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε πόδι στο φεγγάρι. Οι πρώτες του λέξεις, αφού έκανε τον πρώτο του περίπατο στη Σελήνη, ήταν… “αυτό είναι ένα μικρό βήμα για μένα, είναι όμως ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα”.

Οι λέξεις αυτές μεταδόθηκαν μέσω τηλεόρασης στη Γη και τις λέξεις αυτές άκουσαν εκατομμύρια κόσμου. Πριν ξαναμπεί όμως στη σεληνάκατο, έκανε την εξής αινιγματική παρατήρηση: “Καλή τύχη, κύριε Gorsky”. Πολλοί από τη NASA θεώρησαν ότι ήταν μια τυπική παρατήρηση, η οποία απευθυνόταν σε κάποιο Ρώσο κοσμοναύτη. Ομως, έπειτα από έλεγχο που έκαναν, δεν βρήκαν κανέναν Gorsky ούτε στα ρωσικά ούτε στα αμερικανικά διαστημικά προγράμματα. Και όπως περνούσαν τα χρόνια, όλο και περισσότεροι απορούσαν για το νόημα της φράσης “Καλή τύχη, κύριε Gorsky”.

Ο Armstrong δεν απαντούσε, ποτέ, μόνο χαμογελούσε… Στις 5 Ιουλίου 1995, στο Tamba Bay της Florida, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, ένας δημοσιογράφος του ξανάκανε την ίδια εκείνη ερώτηση, που 26 χρόνια έως τότε βασάνιζε τον κόσμο. Και ο Neil Armstrong είπε ότι θα την απαντούσε, μια και ο κύριος Gorsky είχε πεθάνει, οπότε πλέον δεν υπήρχε πρόβλημα. Και να τι απάντησε…

«To 1938, όταν ήμουν παιδί στο χωριό μου, έπαιζα μπάσκετ με ένα φιλαράκι στην αυλή. Ο φίλος μου χτύπησε με δύναμη την μπάλα και η μπάλα προσγειώθηκε στην αυλή του γείτονα, δίπλα στο παράθυρο της κρεβατοκάμαρας.

Οι γείτονες ήταν ο κύριος και η κυρία Gorsky. Όπως πήγα να μαζέψω την μπάλα, άκουσα την κυρία Gorsky να φωνάζει στον κύριο Gorsky: “Πίπα;;;..Θα σου κάνω πίπα όταν το κωλόπαιδο ο Neil από δίπλα ανέβει στο φεγγάρι!!!….”».

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Είμαι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας ενώ έχω κάνει και μαθήματα φωτογραφίας την οποία και πραγματικά λατρεύω. Θεωρώ ότι μια εικόνα όντως ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και προτιμώ να μιλάνε οι φωτογραφίες μου για εμένα. Αγαπώ τα γρήγορα αυτοκίνητα και λατρεύω την δυνατή μουσική.