Connect with us

NEWS

Έτσι θα πετύχεις να φτιάξεις την τέλεια χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα!

Published

on

γαλοπουλα,γαλοπουλα φιλετο συνταγεσ,γαλοπουλα αγγλικα,γαλοπουλα βραστη,γαλοπουλα θερμιδεσ,γαλοπουλα συνταγεσ,γαλοπουλα μπουτι συνταγεσ,γαλοπουλα κοκκινιστη

Εδώ είναι οι συμβουλές μας για το πώς να μαγειρέψετε μια πεντανόστιμη γαλοπούλα την παραμονή των Χριστουγέννων! Καθώς τα Χριστούγεννα επιτέλους πλησιάζουν, η γαλοπούλα είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για γεύματα διακοπών , αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να την προετοιμάσετε. Εμείς λοιπόν θα σας δείξουμε τον καλύτερο τρόπο….Το κρέας πουλερικών είναι ευαίσθητο. Αποτελείται από μαλακούς, άπαχους μύες που μαγειρεύουν αρκετά γρήγορα, αλλά έχουν χαμηλά λιπαρά. Τότε τείνουμε να έχουμε κρέας που μαγειρεύεται, αλλά λίγο ξηρό . Εδώ είναι τα μυστικά μαςγια το πώς να μαγειρέψετε τα πουλερικά σας στην τελειότητα και να ευχαριστήσετε όλους τους καλεσμένους σας!

Σκεφτείτε να το μαγειρέψετε σε σούβλα
Όταν το κρέας σουβλίζεται, μαγειρεύεται ομοιόμορφα . Η θερμότητα κατανέμεται σωστά σε όλη τη διαδικασία μαγειρέματος και το κρέας θα είναι πολύ λιγότερο ξηρό από ότι σε έναν παραδοσιακό φούρνο. Αλλά πρέπει να παραδεχτείτε, δεν είναι όλοι εξοπλισμένοι για αυτό το είδος μαγειρικής!

Μαρινάρετε το κρέας
Για να έχετε πολύ τρυφερό κρέας , ιδανικά, θα πρέπει να το μαρινάρετε . Θα απορροφήσει όλη την υγρασία από τη μαρινάδα και η σάρκα του θα είναι πολύ μαλακή. Για παράδειγμα, μπορείτε να το μαρινάρετε σε χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και μέλι .

Ψήστε το κρέας
Εάν δεν μπορείτε να μαγειρέψετε τη γαλοπούλα σε μια σούβλα, ψήστε την άφθονα και συχνά. Το ψήσιμο με το χυμό που δίνει το κρέας θα διασφαλίσει ότι έχει απαλή υφή και πολύ πλούσια γεύση!

Βάλτε νερό στο φούρνο
Για να αποφύγετε το στέγνωμα του κρέατος πάρα πολύ, μπορείτε να προσθέσετε νερό στο δοχείο στάγδην , το οποίο είναι μια κοίλη πλάκα που βάζετε στο φούρνο. Ο ατμός θα σχηματίσει και θα ενυδατώσει την γαλοπούλα. Εγγυημένη τρυφερότητα!

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια αργή κουζίνα
Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε τρυφερό κρέας χωρίς να επενδύσετε σε εξοπλισμό rotisserie και χωρίς να ψήνετε το κρέας κάθε δέκα λεπτά είναι να το μαγειρέψετε σε αργή κουζίνα . Αυτή η αργή, χαμηλής θερμοκρασίας διαδικασία μαγειρέματος έχει ως αποτέλεσμα το πιο τρυφερό κρέας.

Αυτή η μέθοδος επιτρέπει στο ελαστικό κολλαγόνο στο κρέας να μετατραπεί σε βελούδινη ζελατίνη. Αυτός ο μετασχηματισμός λαμβάνει χώρα σε θερμοκρασία μεταξύ 65 ° και 70 °. Η ζελατίνη θα λιώσει και θα αναμιχθεί με τους χυμούς μαγειρέματος για να δημιουργήσει μια πολύ νόστιμη σάλτσα.

Για να το κάνετε αυτό, απλώς τοποθετήστε τα συστατικά στην κατσαρόλα (κρέας και κρεμμύδια) και αφήστε τα να βγουν για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε νερό ή ζωμό στη μέση της γαλοπούλας.

Κλείστε το καπάκι για να αποφύγετε τη διαφυγή ατμού και ρυθμίστε τη θερμοκρασία στην χαμηλότερη ρύθμιση. Αφήστε τη φωτιά να διεισδύσει στο κρέας. Στο τέλος του χρόνου μαγειρέματος, μην διστάσετε να προσθέσετε λίγο ζωμό για να πάρετε μια πλούσια αρωματισμένη σάλτσα!

Μην ξεχάσετε να σχεδιάσετε γκουρμέ συνοδεία για μια αξέχαστη και πάνω απ ‘όλα, πολύ γκουρμέ Παραμονή Χριστουγέννων!

Trending