Έκτακτο: Προσοχή επικίνδυνη παρενέργεια για την υγεία-Βρήκανε ποσότητα αρσενικού σε ρύζι!

ρύζι, ρύζι χριστουγεννιάτικο, ρύζι άκης, ρύζι συνταγή, ρύζι μπασμάτι, ρύζι ριζότο, ρύζι θερμίδες, ρύζι μανιτάρια

Δεν ακούγεται σαν μεγάλη υπόθεση, αλλά ο τρόπος μαγειρέματος του ρυζιού μπορεί σίγουρα να βλάψει την υγεία σας μακροπρόθεσμα. Θα εξηγήσουμε γιατί και πώς να διορθώσετε το πρόβλημα αυτό. Γνωρίζετε τον σωστό τρόπο μαγειρέματος ρυζιού; Όχι, αυτό δεν είναι αστείο αλλά πραγματικό ζήτημα υγείας , όπως αποκάλυψαν επιστήμονες.

Μετά από πρόσφατη μελέτη από μια επιστημονική ομάδα στο Πανεπιστήμιο Queens στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας ,σύμφωνα με αυτήν τη μελέτη, η διαδεδομένη τεχνική στη Δύση του μαγειρέματος ρυζιού με συγκεκριμένη ποσότητα νερού έως ότου απορροφηθεί πλήρως δεν αρκεί για να εξαλείψει την παρουσία αρσενικού που υπάρχει στους κόκκους. Παράγεται από ένα φυτό του οποίου οι ρίζες αναπτύσσονται σε νερό ορυζώνα κορεσμένο με φυτοφάρμακα , το ρύζι δεσμεύει το αρσενικό στην ανόργανη μορφή του ιδιαίτερα καλά και δυστυχώς διατηρεί μεγάλο μέρος του μετά το μαγείρεμα.

Η μελέτη γράφει ότι:

Το ρύζι έχει υψηλότερα επίπεδα ανόργανου αρσενικού από άλλα τρόφιμα, εν μέρει επειδή καθώς τα φυτά ρυζιού μεγαλώνουν, το φυτό και τα σιτηρά τείνουν να απορροφούν το αρσενικό πιο εύκολα από άλλες καλλιέργειες τροφίμων.
Αυτό το ημι-μέταλλο, το οποίο στη συνέχεια βρίσκουμε στα πιάτα και στα φαγητά μας , έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία χρόνιας δηλητηρίασης με την πάροδο του χρόνου, η οποία μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη και ακόμη και εμφάνιση ορισμένων καρκίνων .

Για την αποτελεσματικότερη απομάκρυνση του αρσενικού από το ρύζι , ο καθηγητής Andy Meharg του Πανεπιστημίου Queens προτείνει μια άλλη πολύ πιο αποτελεσματική μέθοδο που είναι να μουλιάσετε τους κόκκους μια νύχτα πριν τα μαγειρέψετε σε 5 φορές τον όγκο του νερού. Ξεπλένοντας επίσης το ρύζι με άφθονο νερό πριν το μαγείρεμα, ο επιστήμονας εξηγεί ότι αυτή η μέθοδος εξαλείφει την παρουσία αρσενικού στο ρύζι κατά σχεδόν 80%.