Connect with us

NEWS

Έκτακτη είδηση: Ποια επιπλέον μέτρα θα παρθούν και ποιο κλάδοι θα πληγούν ξανά για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά!

Published

on

covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση

Εν μέσω της ταχείας μείωσης της μόλυνσης από κοροναϊούς και των ποσοστών θανάτου, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πιέζει σκληρά για να ανοίξει ξανά τα σχολεία έως τις 8 Μαρτίου. Κατά τη συνάντησή του με τον Διευθυντή Ιατρικής Chris Whitty, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ψάχνει να ανοίξει ξανά τα σχολεία ήδη από τις 8 Μαρτίου, αφού ενημερώθηκε ότι το τρέχον κύμα του κοροναϊού έφτασε στο αποκορύφωμά του την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός ανέθεσε από τότε τα σχολεία να προετοιμαστούν για την επικείμενη επιστροφή στην αυτοδιδασκαλία με την εισαγωγή αρκετών νέων μέτρων για τη διευκόλυνση της επανένταξης για τα παιδιά . Τα καλά νέα έρχονται ως αποτέλεσμα της επιτυχίας του προγράμματος διάθεσης εμβολίων Βρετανών που προβλέπεται να επιτύχει τον στόχο του –και μάλιστα το ξεπερνά– της προσφοράς τρυπήματος σε άτομα άνω των 70 ετών έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Καλωσορίζοντας την αισιοδοξία
Αφού επισκέφτηκε ένα κέντρο εμβολιασμού στο Batley, ο Τζόνσον είπε σε δημοσιογράφους ότι:

Αρχίζουμε να βλέπουμε κάποια σημάδια επιπέδωσης και ίσως ακόμη και πτώση των ποσοστών μόλυνσης και νοσηλείας. Αλλά μην ξεχνάτε ότι βρίσκονται ακόμα σε πολύ υψηλό επίπεδο σε σύγκριση με τους περισσότερους βαθμούς τους τελευταίους 12 μήνες, ένα πολύ πολύ υψηλό επίπεδο.
Προσθέτοντας αυτό:

Ο κίνδυνος λοιπόν είναι εάν βγάζετε το πόδι σας από το λαιμό του θηρίου, όπως ήταν, και αφήνετε τα πράγματα να ξεφύγουν από τον έλεγχο, τότε θα μπορούσατε, δυστυχώς, να δείτε την ασθένεια να εξαπλώνεται ξανά γρήγορα προτού έχουμε αρκετά εμβόλια στους ανθρώπους όπλα. Αυτός είναι ο κίνδυνος.

Νέα μέτρα για τη διασφάλιση της παραλλαγής
Αξιωματούχοι της υγείας, τοπική αστυνομία και πυροσβέστες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα δοκιμών κοροναϊού από πόρτα σε πόρτα, έτσι ώστε να συγκρατηθεί το στέλεχος της Νότιας Αφρικής που πλήττει αυτήν την περίοδο πολλά μέρη της Αγγλίας.

Δεδομένου ότι η μετάλλαξη έχει αναφερθεί ότι είναι ανθεκτική στο εμβόλιο, τα επιχρίσματα στο σπίτι θα διατίθενται στο Surrey, West Midlands, σε ορισμένα μέρη του Λονδίνου, του Kent, του Hertfordshire και του Lancashire .

Ο υπουργός Υγείας, Matt Hancock, κάλεσε τους ανθρώπους σε αυτές τις περιοχές να λάβουν επιπλέον προφυλάξεις για την υπερ-μολυσματική παραλλαγή:

Το μήνυμα παραμονής στο σπίτι είναι εκεί για όλους, αλλά ιδιαίτερα σε αυτούς τους τομείς είναι απολύτως ζωτικής σημασίας οι άνθρωποι να ελαχιστοποιήσουν όλες τις κοινωνικές επαφές και να κάνουν μια δοκιμή όταν προκύψει η ευκαιρία.

 

 

Trending