Connect with us

LIFE

Έκτακτή είδηση: Ποια χώρα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό μόλυνσης στον κόσμο από covid-19!

Published

on

covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση

Οι αριθμοί δείχνουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πλέον γίνει η χώρα με τις υψηλότερες νέες περιπτώσεις κατά κεφαλήν COVID-19 σε ολόκληρο τον κόσμο, με την κατάσταση να επιδεινώνεται. Όπως ισχύει σήμερα, οι περιπτώσεις COVID-19 αυξάνονται περισσότερο από ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην πραγματικότητα, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πλέον επίσημα γίνει η χώρα με τις υψηλότερες νέες περιπτώσεις COVID-19 κατά κεφαλήν παγκοσμίως .

Τι αποκαλύπτουν τα τελευταία στατιστικά στοιχεία;
Τα πιο πρόσφατα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι ο αριθμός των νέων καθημερινών λοιμώξεων από κοροναϊό έχει ξεπεράσει τα 60.000 σημάδια για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Για να το θέσουμε σε προοπτική, αυτός ο αριθμός μεταφράζεται σε περισσότερες από 800 θετικές περιπτώσεις κοροναϊού για πάντα εκατομμύρια κατοίκους . Αυτό σημαίνει ότι περίπου ένας στους 50 ανθρώπους που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο καταπολεμά αυτήν τη στιγμή τον ιό.

Ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι αυτοί οι αριθμοί είναι εκθετικά υψηλότεροι από την κατάσταση στην Ιταλία, την Ισπανία ή τη Γαλλία αυτή τη στιγμή – σχεδόν τέσσερις φορές το ακριβές ποσό. Και σε σύγκριση με τις νέες μολύνσεις που αναφέρθηκαν κατά το πρώτο κύμα τον Απρίλιο του περασμένου έτους, οι τρέχουσες στατιστικές είναι 10 φορές υψηλότερες από αυτές .

Αιτία για μεγάλη ανησυχία
Η μόνη άλλη χώρα που πλησιάζει το κατά κεφαλήν ποσοστό εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι ΗΠΑ . Αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους ιατρικούς εμπειρογνώμονες και στο κοινό.

Οι ειδικοί προειδοποιούν: «Η ταχεία αύξηση των περιπτώσεων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και δυστυχώς θα σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στις υπηρεσίες υγείας μας στα βάθη του χειμώνα. Γι ‘αυτό, αν μπορούμε, πρέπει να μείνουμε στο σπίτι.
Με άλλους που παροτρύνουν το κοινό να σεβαστεί τα μέτρα ασφάλειας του ιού κοροναϊού που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να επιβραδύνουν τις επιπτώσεις των συγκεντρώσεων διακοπών που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των ποσοστών μόλυνσης.»

Ένα τρίτο lock down έχει επιβληθεί επί του παρόντος στην Αγγλία, την Ουαλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Σκωτία και παρόμοιοι περιορισμοί έχουν παρατηρηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εμβολιασμοί κατά του covid-19: Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ σε όσους κάνουν τον εμβόλιο-Όλη η αλήθεια!

Οι ειδικοί συμβουλεύουν την μη κατανάλωση αλκοόλ πριν και μετά τη λήψη του εμβολίου κατά του COVID-19, καθώς η αποτελεσματικότητα του μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο. Εάν σκοπεύετε να εμβολιαστείτε τότε θα πρέπει να αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ όπως συνιστούν οι ειδικοί. Το αλκοόλ είναι αρκετά ισχυρό για να αλλάξει τη σύνθεση των μικροοργανισμών στο έντερο που εμποδίζουν τα βακτήρια και τους ιούς να περάσουν.

Πώς είναι το αλκοόλ επιβλαβές για το εμβόλιο;
Η ανοσολόγος και καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, Sheena Cruickshank, λέει ότι το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος σε ένα εμβόλιο COVID-19 :

covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση

Οι ειδικοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τρία ποτήρια Prosecco ήταν αρκετά για να μειώσουν τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων. Τα λεμφοκύτταρα, τα οποία βοηθούν στην επίθεση ιών με αντισώματα , παρατηρήθηκε ότι μειώθηκαν έως και στα μισά.

Το αλκοόλ επηρεάζει την ικανότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε ξένες ουσίες .

covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση

Περίπου 530.000 δόσεις θα είναι έτοιμες για χορήγηση σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο με προτεραιότητα σε εκείνους που εργάζονται σε υγειονομική περίθαλψη, άτομα που ζουν σε κέντρα φροντίδας και ηλικιωμένους. Με το εμβόλιο Pfizer να έχει κυκλοφορήσει για σχεδόν ένα μήνα τώρα, λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έλαβαν το πρώτο τους εμβόλιο κατά του covid-19.

covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση

Με περισσότερες από 60.000 νέες περιπτώσεις λοίμωξης να έχουν αναφερθεί τις τελευταίες 24 ώρες , το εμβόλιο είναι καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό του ιού.

Αυτός είναι ο λόγος που το εμβόλιο του COVID-19 είναι πιο αποτελεσματικό για τις γυναίκες!

Αρκετοί επιστήμονες συμφωνούν ότι τα εμβόλια Covid-19 θα μπορούσαν να είναι πιο αποτελεσματικά στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα. Γυναίκες καλύτερα εξοπλισμένες για την καταπολέμηση λοιμώξεων; Ενόψει της πανδημίας που πλήττει τον κόσμο για σχεδόν….. ένα χρόνο τώρα, τα εμβόλια αναπτύσσονται επί του παρόντος προκειμένου να ανοσοποιηθούν οι πληθυσμοί το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, μια ομάδα επιστημόνων αποκάλυψε ότι αυτά τα εμβόλια θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο αποτελεσματικά στις γυναίκες .

Ο Jean-Daniel Lelièvre, επικεφαλής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών στο Νοσοκομείο Henri-Mondor της Γαλλίας, δήλωσε ότι «είναι πιθανό τα εμβόλια κατά του Covid-19 να είναι πιο αποτελεσματικά στις γυναίκες».

Σύμφωνα με τη γαλλική περιφερειακή εφημερίδα La Dépêche , αυτός ο ειδικός λέει την αλήθεια. Στην πραγματικότητα, έχει αποδειχθεί ότιοι γυναίκες είναι καλύτερα ανοσοποιημένες και καλύτερα εξοπλισμένες κατά των λοιμώξεων από τους άνδρες . Είναι όλα σχετικά με τη γενετική . Ο Jean-Daniel Lelièvre είπε στη La Dépêche :

Πολλά από τα γονίδια ανοσίας βρίσκονται στο χρωμόσωμα Χ. Ωστόσο, οι γυναίκες έχουν δύο χρωμοσώματα Χ, ενώ οι άνδρες έχουν μόνο ένα χρωμόσωμα Χ.
Πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό το φαινόμενο;
Οι γυναίκες θα μπορούσαν να προστατευθούν καλύτερα από λοιμώξεις επειδή δημιουργούν μια φυσική αντίσταση που είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των ανδρών, που έχουν αντισώματα που μειώνονται πιο γρήγορα.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, ο καθηγητής Lelièvre, μαζί με το Ινστιτούτο Pasteur και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Στρασβούργου, ανακάλυψαν ότι τα εμβόλια θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο «ευεργετικά» για τις γυναίκες:

Είναι γνωστό ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός εμβολίων είναι πιο αποτελεσματικός στις γυναίκες.

Αυτά τα αποτελέσματα ελήφθησαν από μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τη Samira Fafi-Kremer, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ιολογίας στο Στρασβούργο. Στόχος της ήταν να βρει απαντήσεις σχετικά με την ανθρώπινη ανοσία . Σύμφωνα με αυτήν, οι ορμόνες παίζουν καθοριστικό ρόλο:

Μπορεί επίσης να υπάρχει ορμονική εξήγηση, το οιστρογόνο μπορεί να παίζει ρόλο.
Αυτές είναι σαφείς απαντήσεις που ενδέχεται να ενδιαφέρουν και πάλι τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας.

Trending