Connect with us

LIFE

Έκτακτη είδηση: Παγκόσμια οδηγία για το άνοιγμα της εστίασης όχι πριν το καλοκαίρι!

Published

on

covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση

Με την κυβέρνηση να έχει επεκτείνει το lockdown, οι παμπ του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται τώρα να ανοίξουν ξανά τον Ιούλιο. Τον Ιούλιο του 2020, το πρόγραμμα προστασίας της υγείας (HPR) τέθηκε σε εφαρμογή από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης του ιού επιβάλλοντας προσωρινό κλείσιμο σε ορισμένες επιχειρήσεις , όπως παμπ, γυμναστήρια και εστιατόρια.

Εκτεταμένο πρόγραμμα HPR για να επηρεάσει ενδεχομένως όλες τις μη απαραίτητες επιχειρήσεις
Τώρα, όπως αναφέρεται στο Sunday Telegraph, ο υπουργός Υγείας Matt Hancock είπε, κατά τη διάρκεια μιας αναθεώρησης lockdown, ότι η ημερομηνία λήξης του προγράμματος HPR έχει επεκταθεί στις 17 του 2021 – που σημαίνει ότι οι παμπ και άλλες μη απαραίτητες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να παραμείνουν κλειστές μέχρι τότε .

Αλλά δεν είναι όλοι πεπεισμένοι ότι αυτό θα συμβεί. Ο Mark Harper, πρόεδρος της ομάδας ανάκαμψης των συντηρητικών βουλευτών του Coronavirus, γνωστός για την εκστρατεία κατά των περιορισμών που ισχύουν σήμερα είπε ότι :

Δεδομένου του περιορισμένου χρόνου που επιτρέπεται για συζήτηση, αυτή η αλλαγή του νόμου δεν παρατηρήθηκε ελάχιστα. Μόλις εμβολιαστούν και προστατευθούν πλήρως οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες κινδύνου έως τις 8 Μαρτίου, με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση πλησιάζει την προθεσμία της 15ης Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει να χαλαρώνει τους περιορισμούς.

Ο Harper παραμένει αισιόδοξος ότι τα τρυπήματα θα προστατεύσουν τον πληθυσμό από τον ιό και θα αναγκάσουν τους τρέχοντες περιορισμούς να χαλαρώσουν σε εύθετο χρόνο:

Οι εμβολιασμοί θα φέρουν φυσικά ασυλία από τον Covid, αλλά πρέπει επίσης να φέρουν ασυλία από κλειδώματα και περιορισμούς.
Λέξη από τον Μπόρις Τζόνσον
Ωστόσο, τίποτα δεν έχει τεθεί σε πέτρα ακόμα. Σύμφωνα με πηγή του Υπουργείου Υγείας, οι βουλευτές ψήφισαν για παράταση της ημερομηνίας λήξης των κανονισμών στις αρχές Ιανουαρίου, λέγοντας ότι:

Καθώς βρισκόμαστε σήμερα σε εθνικό lockdown, ήταν απαραίτητο να ανανεώσουμε τους κανονισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι παρατείνονται αυτόματα για άλλους έξι μήνες. Ωστόσο, αυτά τα μέτρα εξακολουθούν να υπόκεινται στο αναδρομικό σημείο αναθεώρησης.
Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ενημέρωσης την περασμένη Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ρωτήθηκε εάν το κλείδωμα θα μπορούσε να μειωθεί τους επόμενους μήνες στους οποίους απάντησε:

Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε πότε θα μπορέσουμε να καταργήσουμε μερικούς από τους περιορισμούς. Αναμφίβολα θα είναι δύσκολο μερικές εβδομάδες μπροστά. Βλέπουμε τη μεταδοτικότητα της νέας παραλλαγής που είδαμε να φτάνει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εξαπλώνεται πολύ γρήγορα.
Λίγο το σαββατοκύριακο, το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε 60.000 νέες μολύνσεις κοροναϊού και 2.000 θανάτους συνολικά.

Έκτακτη Είδηση: Άρση της απαγόρευσης στην Αγγλία-Αυτά συμβαίνουν στο εξωτερικό όσο η Ελλάδα καταρρέει!

Οι ομοφυλόφιλοι και οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πολύ σύντομα σε θέση να μπορούν να δωρίσουν αίμα σε όσους έχουν ανάγκη, περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δώσουν αίμα με αποτέλεσμα να σώζονται σώζονται περισσότερες ζωές. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα άρει την απαγόρευση των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών να δωρίζουν αίμα επιτρέποντας σε αυτούς που είχαν σεξοuαλική επαφή με έναν μόνο σύντροφο τους τελευταίους τρεις μήνες να δίνουν αίμα.

Αυτό είναι ένα τεράστιο ορόσημο για την κοινότητα LGBTQ +, καθώς, στο παρελθόν, οι ομοφυλόφιλοι και οι αμφιφυλόφιλοι άντρες απαγορεύονταν παγκοσμίως από το να μπορούν να δωρίσουν αίμα εάν είχαν σεξοuαλική επαφή με παραπάνω από έναν συντρόφους τους τελευταίους 3 μήνες. Η απόφαση να συμπεριληφθούν στην αιμοδοσία και οι ομοφυλόφιλοι άνδρες έλαβε χώρα μετά τη συμβουλευτική επιτροπή για την ασφάλεια των ιστών αίματος και των οργάνων (SaBTO), υποστηριζόμενη από μια έκθεση της διευθύνουσας ομάδας «Αξιολόγηση του εξατομικευμένου κινδύνου», η οποία συνέστησε μια εξατομικευμένη προσέγγιση βάσει κινδύνου, κατά την οποία συνολική απαγόρευση θα ήταν καλύτερο να αρθεί.

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασίλειου, Ματ Χάνκοκ υποστήριξε τη νέα κίνηση λέγοντας:

Αυτή η αλλαγή-ορόσημο στη δωρεά αίματος είναι ασφαλής και θα επιτρέψει σε πολλούς περισσότερους ανθρώπους, που είχαν προηγουμένως αποκλειστεί από κριτήρια επιλογής δωρητών, να πάρουν την ευκαιρία να βοηθήσουν στη διάσωση ζωών. Αυτό είναι ένα θετικό βήμα και δεν διαχωρίζει τα άτομα για τις ενέργειες που κάνουν, με ορόσημο τη σεξοuαλική τους προτίμηση.

Και ο Su Brailsford, Αναπληρωτής Ιατρικός Διευθυντής στο NHS Blood and Transplant, δήλωσε ότι αυτή είναι η αρχή για μια πιο περιεκτική επιλογή κριτηρίων:

Οι ασθενείς βασίζονται στη γενναιοδωρία των δωρητών για το αίμα τους, που σώζει τη ζωή τους και γι ‘αυτό χαιρετίζουμε την απόφαση να αποδεχτούμε πλήρως τις συστάσεις του FAIR. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με εκπροσώπους ΛΟΑΤ, ασθενείς και δωρητές, οπότε όταν κάνουμε αυτές τις αλλαγές, η διαδικασία λήψης ακριβών πληροφοριών σχετικά με τις σεξοuαλικές συμπεριφορές των δωρητών είναι περιεκτική και γίνεται σωστά.

Αυτό όχι μόνο θα επιτρέψει τη διάσωση περισσότερων ζωών, αλλά και τον από στιγματισμό των φόβων που σχετίζονται με τον ιό HIV που εξακολουθούν να παραμένουν στην κοινωνία, αλλά αποτελεί και ένα τεράστιο επίτευγμα για το κίνημα LGBTQ +. Οι νέες αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ το καλοκαίρι του 2021.

 

 

Trending