Connect with us

covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση

LIFE

Έκτακτη είδηση: Οι ειδικοί ανακοινώνουν πως θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες ακόμα και μετά το εμβόλιο!

Published

on

Πρέπει ακόμη να φοράτε μάσκα προσώπου μετά τη λήψη εμβολίου COVID-19; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε. Όλοι είχαμε τόνους COVID ερωτήσεις για το μεγαλύτερο μέρος του προηγούμενου έτους, το τελευταίο είναι: πρέπει να συνεχίσετε να φοράτε μάσκα μετά τη λήψη εμβολίου COVID-19; 1 στα 20 άτομα εξακολουθεί να μεταδίδει τον ιό ακόμα και μετά την πρώτη δόση…

Σύμφωνα με μια έκθεση του CNews, ο Tom Frieden, ένας Αμερικανός καθηγητής μολυσματικών ασθενειών που μετέτρεψε Διευθύνων Σύμβουλος του Resolve to Save Lives (μια παγκόσμια πρωτοβουλία δημόσιας υγείας), αποκάλυψε ότι ένας στους είκοσι ανθρώπους που έλαβαν το εμβόλιο δεν προστατεύθηκε αυτόματα μετά τη λήψη του πρώτου δόση.

Η καθηγήτρια Preeti Malani, επικεφαλής υγείας του Πανεπιστημίου του Michigan μοιράστηκε παρόμοιες πληροφορίες. Είπε στους Tampa Bay Times:

Ένα άτομο που εμβολιάζεται την Πρωτοχρονιά δεν θα προστατεύεται πλήρως μέχρι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Αυτό το factoid είναι αρκετό για τις υγειονομικές αρχές να συνεχίσουν όχι μόνο να προτείνουν τη χρήση μάσκας προσώπου, αλλά να την καθιστούν υποχρεωτική:

Οι μάσκες και οι κοινωνικές αποστάσεις θα πρέπει να συνεχίσουν στο άμεσο μέλλον – έως ότου έχουμε κάποιο επίπεδο ασυλίας.

Η Πρετέτη Μαλάνη συνεχίζει.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν το εμβόλιο προστατεύει από μόλυνση ή μόνο από ασθένειες
Ο Tom Frieden τόνισε επίσης σε έναν δημοσιογράφο της Tampa Bay Times ότι, μέχρι στιγμής, κανείς δεν ξέρει εάν τα εμβόλια COVID-19 είναι ένα αποτελεσματικό εμπόδιο κατά της μόλυνσης ή της ίδιας της νόσου:

Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν το εμβόλιο προστατεύει από μόλυνση ή μόνο από ασθένειες. Με άλλα λόγια, ένα εμβολιασμένο άτομο μπορεί ακόμα να είναι σε θέση να μεταδώσει τον ιό, ακόμα κι αν δεν αισθάνεται άρρωστος.
Μια γρήγορη υπενθύμιση ιατρικής ορολογίας: η μόλυνση προκαλείται από ένα μολυσματικό παθογόνο – COVID-19 σε αυτήν την περίπτωση – και η “ασθένεια” περιγράφει πώς σας κάνει να αισθάνεστε, με άλλα λόγια, τα συμπτώματα.

Ένα ακόμη μεγάλο επιχείρημα για τη χρήση μάσκας προσώπου.

Διατρέχουν επίσης τα άτομα που έχουν αλλεργίες;
Λόγω του περιεχομένου τους, τα εμβόλια COVID-19 δεν είναι κατάλληλα προφυλακτικά για όλους. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί σε αυτούς και δεν θα μπορέσουν να πάρουν τον πυροβολισμό. Για άτομα που εμφανίζουν παρενέργειες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου, η θεραπεία θα διακοπεί αμέσως.

Έτσι, το TL; DR σε αυτό το ερώτημα είναι ότι όλοι πρέπει να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα και να φοράμε μάσκα προσώπου, ωστόσο, δεν θέλετε να φοράτε οποιαδήποτε μάσκα! Δείτε το παραπάνω βίντεο για όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για μάσκες υφασμάτων, οι οποίες τώρα απαγορεύονται στη Γαλλία.

 

 

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία

Trending