Connect with us

LIFE

Έκτακτη είδηση: Αναποτελεσματικά τα γάντια μιας χρήσης στις νέες μεταλλάξεις του κοροναϊού!

Published

on

covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση

Πιστεύετε ότι προστατεύετε τον εαυτό σας από κοροναϊό φορώντας λαστιχένια γάντια όταν πηγαίνετε έξω; Ξανασκέψου το! Θα εξηγήσουμε γιατί. Όταν βγαίνετε για να κάνετε παντοπωλεία αυτές τις μέρες, έχετε πάντα τα ίδια εφόδια στο χέρι: μια μάσκα, λαστιχένια γάντια και απολυμαντικό χεριών είναι όλα απαραίτητα για να προστατευτείτε από τον κοροναϊό.

Είναι καλό να είσαι καλά προετοιμασμένος φυσικά, αλλά ξέρατε ότι η χρήση λαστιχένιων γαντιών είναι κάτι που δεν συνιστάται;

Γιατί είναι καλύτερο να αποφεύγετε να φοράτε γάντια;
Εάν νομίζετε ότι είστε ασφαλείς όταν φοράτε γάντια, ξανασκεφτείτε το! Η χρήση γαντιών θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση της «ψευδούς ασφάλειας» και ακόμη και να συμβάλει στην εξάπλωση των μικροβίων. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, το πλύσιμο των χεριών σας τακτικά παρέχει καλύτερη προστασία από τον κοροναϊό από το να φοράτε λαστιχένια γάντια. Ο ΠΟΥ εξήγησε:

Ο ιός μπορεί να βρεθεί στα γάντια και υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης εάν αγγίξετε το πρόσωπό σας με τα γάντια, «μόλις αγγίξετε μια μολυσμένη επιφάνεια με τα γάντια σας, δεν υπάρχει διαφορά με την κατάσταση χωρίς γάντια. Όλα τα αντικείμενα που αγγίζετε μετά μπορούν επίσης να μολυνθούν. ”

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν;
Και δεν είναι μόνο αυτό: τα λαστιχένια γάντια δεν αποτελούν εμπόδιο έναντι βακτηρίων ή ιών, πράγμα που σημαίνει ότι τα χέρια μπορούν να μολυνθούν. Με άλλα λόγια, εάν φοράτε γάντια, σεβαστείτε τα ίδια μέτρα υγιεινής όπως όταν δεν φοράτε γάντια. Αυτό σημαίνει να αποφεύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας, να πετάτε τα γάντια μετά από κάθε χρήση και να πλένετε καλά τα χέρια σας.

Συνοψίζοντας, σας συμβουλεύουμε να μην φοράτε γάντια και να πλένετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι ή απολυμαντικό χεριών . Μείνετε ασφαλείς εκεί έξω!

Covid-19: Καινούργια μετάλλαξη κατακλύζει την Αγγλία!

Ορισμένες πρόσφατες περιπτώσεις που αφορούσαν μεταλλαγμένο στέλεχος COVID εντοπίστηκαν σε γυναικείο νοσοκομείο στο Λίβερπουλ .Έρευνες έχουν ξεκινήσει στο Λίβερπουλ μετά από ένα σύμπλεγμα περιπτώσεων COVID-19 που υποστηρίζουν μια νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στο Νοσοκομείο Γυναικών του Λίβερπουλ.

Αυτό είναι ένα άλλο νέο στέλεχος;
Η Δημόσια Υγεία Αγγλία εντόπισε ότι το σύμπλεγμα περιπτώσεων δείχνει τη μετάλλαξη E484K που υπάρχει τόσο στα στελέχη του ιού της Βραζιλίας όσο και στη Νότια Αφρική.

covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση

Ωστόσο, παρά τις νέες συστάδες που δείχνουν μια μετάλλαξη παρόμοια με άλλα στελέχη κοραναϊού, η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας είχε τονίσει ότι οι περιπτώσεις του Λίβερπουλ δεν είναι ενδεικτικές για ένα νέο στέλεχοςαλλά αντ ‘αυτού απλώς μια μετάλλαξη μιας προηγούμενης ταυτοποίησης. Ο Δρ Will Welfare, Αναπληρωτής Διευθυντής Προστασίας Υγείας στη Δημόσια Υγεία Αγγλία North West ανταποκρίθηκε στο ζήτημα, προτρέποντας τους κατοίκους να ακολουθήσουν βασικές προφυλάξεις ασφαλείας:

Αυτήν τη στιγμή ερευνούμε ένα σύνολο υποθέσεων στο Λίβερπουλ COVID-19. Όλες οι περιπτώσεις συνδέονται και διεξάγονται περαιτέρω έρευνες γονιδιώματος και δημόσιας υγείας. Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε την εξάπλωση του ιού είναι να ακολουθήσετε τα βασικά μέτρα – πλύνετε τα χέρια μας, φορέστε ένα κάλυμμα προσώπου και κρατήστε την απόσταση μας από τους άλλους. Ενώ στο κλείδωμα, είναι σημαντικό να μείνουμε επίσης στο σπίτι όπου είναι δυνατόν.
Πώς μπήκε η μετάλλαξη στο Λίβερπουλ;
Είναι κατανοητό ότι οι περιπτώσεις τουΗ μετάλλαξη COVID που συνδέεται με το Ίδρυμα Ιδρύματος Νοσοκομείου Γυναικών του Λίβερπουλ εντοπίστηκε μετά από μια ομάδα εργαζομένων του NHS σε μια κηδεία στην πόλη.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι και ενδεχομένως επηρεασμένοι έχουν ειδοποιηθεί από το ίχνος επαφής και τώρα αυτοαπομονώνονται. Έχει επιβεβαιωθεί ότι οι εργαζόμενοι του NHS δεν θα επιστρέψουν στην εργασία τους έως ότου λήξει η μολυσματική περίοδος τους.

Το νοσοκομείο έχει επίσης διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι κάποιος από τους ασθενείς έχει επηρεαστεί από το σύμπλεγμα.

Trending

© 2010-2021 - All rights reserved - NEOBLOGS.GR