Connect with us

covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση

LIFE

Έκτακτη είδηση: Αύξηση στις ημέρες καραντίνας για τους ταξιδιώτες-Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Published

on

Οι υπουργοί ολοκληρώνουν τα σχέδια για την επιβολή υποχρεωτικής 10-ημέρας καραντίνας ξενοδοχείου για όλα τα ταξίδια που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο – συμπεριλαμβανομένων των επιστροφών Βρετανών. Παρά την αρχική ανησυχία του Μπόρις Τζόνσον να συμπεριλάβει Βρετανούς κατοίκους στους δυνητικά επικείμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς , οι υπουργοί προτρέπουν τον Πρωθυπουργό να υπογράψει την πρόταση σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του ιού .

Ταξιδιωτικοί περιορισμοί που ισχύουν για όλες τις εθνικότητες
Αυτό θα συνεπαγόταν όλους τους ταξιδιώτες που θέλουν να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να απομονωθούν σε ξενοδοχεία αεροδρομίου –όπως αυτό που κάνει η Αυστραλία αυτή τη στιγμή– και να πληρώσουν για τα έξοδα διαμονής από τις δικές τους τσέπες εκτός από τα έξοδα ταξιδιού τους . Αυτό θα ισχύει για κάθε άτομο που έρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο ανεξάρτητα από την εθνικότητά του και από πού προέρχονται .

Όταν ρωτήθηκε ποιες ήταν οι σκέψεις του σχετικά με την καθολική απαγόρευση εισόδου όλων των ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο , ο υπουργός Υγείας Matt Hancock είπε στο Sky News ότι:

Πρέπει να έχουμε μια αρχή προφύλαξης. Έχουμε εισαγάγει δοκιμές πριν από την αναχώρηση … αλλά είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να προστατεύσουμε αυτήν τη χώρα από μια νέα παραλλαγή που μπορεί να μην αντιμετωπιστεί τόσο καλά από το εμβόλιο. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει.
Υποστήριξη από το ευρύ κοινό
Παρόλο που ο καγκελάριος Rishi Sunak είχε προηγουμένως προτιμήσει μια λιγότερο αυστηρή προσέγγιση για το πρόγραμμα καραντίνας ξενοδοχείων , σύμφωνα με πληροφορίες, τώρα συμμετέχει στην πρωτοβουλία. Αυτό πιθανότατα θα έχει επιρροή στην απόφαση του πρωθυπουργού να αποφύγει να τεθεί σε κίνδυνο η διάθεση του εμβολίου .

Επιπλέον, ο κ. Χάνκοκ εξήγησε ότι και οι 77 περιπτώσεις του στελέχους της Νότιας Αφρικής που βρέθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο συνδέονται άμεσα με τους ταξιδιώτες, καθώς και με τις εννέα περιπτώσεις της βραζιλιάνικης παραλλαγής που έχουν εμφανιστεί.

Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη από την ομάδα εκστρατείας One Rule For Them έδειξε ότι το 79% των 1.109 ενηλίκων που ρωτήθηκαν, πιστεύουν ότι θα έπρεπε να υπήρχαν αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα πολύ νωρίτερα για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κοροναϊού.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σήμερα η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα με τις πιο θετικές περιπτώσεις στον κόσμο πίσω από τη Ρωσία, με ειδικούς να πιστεύουν ότι είναι μόνο λίγες εβδομάδες πριν το Ηνωμένο Βασίλειο πάρει την πρώτη θέση.

Covid-19: Καινούργια μετάλλαξη κατακλύζει την Αγγλία!

Ορισμένες πρόσφατες περιπτώσεις που αφορούσαν μεταλλαγμένο στέλεχος COVID εντοπίστηκαν σε γυναικείο νοσοκομείο στο Λίβερπουλ .Έρευνες έχουν ξεκινήσει στο Λίβερπουλ μετά από ένα σύμπλεγμα περιπτώσεων COVID-19 που υποστηρίζουν μια νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στο Νοσοκομείο Γυναικών του Λίβερπουλ.

Αυτό είναι ένα άλλο νέο στέλεχος;
Η Δημόσια Υγεία Αγγλία εντόπισε ότι το σύμπλεγμα περιπτώσεων δείχνει τη μετάλλαξη E484K που υπάρχει τόσο στα στελέχη του ιού της Βραζιλίας όσο και στη Νότια Αφρική.

covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση

Ωστόσο, παρά τις νέες συστάδες που δείχνουν μια μετάλλαξη παρόμοια με άλλα στελέχη κοραναϊού, η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας είχε τονίσει ότι οι περιπτώσεις του Λίβερπουλ δεν είναι ενδεικτικές για ένα νέο στέλεχοςαλλά αντ ‘αυτού απλώς μια μετάλλαξη μιας προηγούμενης ταυτοποίησης. Ο Δρ Will Welfare, Αναπληρωτής Διευθυντής Προστασίας Υγείας στη Δημόσια Υγεία Αγγλία North West ανταποκρίθηκε στο ζήτημα, προτρέποντας τους κατοίκους να ακολουθήσουν βασικές προφυλάξεις ασφαλείας:

Αυτήν τη στιγμή ερευνούμε ένα σύνολο υποθέσεων στο Λίβερπουλ COVID-19. Όλες οι περιπτώσεις συνδέονται και διεξάγονται περαιτέρω έρευνες γονιδιώματος και δημόσιας υγείας. Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε την εξάπλωση του ιού είναι να ακολουθήσετε τα βασικά μέτρα – πλύνετε τα χέρια μας, φορέστε ένα κάλυμμα προσώπου και κρατήστε την απόσταση μας από τους άλλους. Ενώ στο κλείδωμα, είναι σημαντικό να μείνουμε επίσης στο σπίτι όπου είναι δυνατόν.
Πώς μπήκε η μετάλλαξη στο Λίβερπουλ;
Είναι κατανοητό ότι οι περιπτώσεις τουΗ μετάλλαξη COVID που συνδέεται με το Ίδρυμα Ιδρύματος Νοσοκομείου Γυναικών του Λίβερπουλ εντοπίστηκε μετά από μια ομάδα εργαζομένων του NHS σε μια κηδεία στην πόλη.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι και ενδεχομένως επηρεασμένοι έχουν ειδοποιηθεί από το ίχνος επαφής και τώρα αυτοαπομονώνονται. Έχει επιβεβαιωθεί ότι οι εργαζόμενοι του NHS δεν θα επιστρέψουν στην εργασία τους έως ότου λήξει η μολυσματική περίοδος τους.

Το νοσοκομείο έχει επίσης διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι κάποιος από τους ασθενείς έχει επηρεαστεί από το σύμπλεγμα.

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα

Trending