Είναι δυνατόν να αλλάξετε τον σεχουαλικό σας προσανατολισμό κατά τη διάρκεια της ζωής σας;

σεξουαλικοτητα,σεξουαλικότητα και χριστιανισμόσ,σεξουαλικοτητα στο νηπιαγωγειο,σεξουαλικοτητα ορισμοσ,σεξουαλικοτητα σε παιδικη ηλικια,σεξουαλικοτητα και γαμοσ,σεξουαλικοτητα βικιλεξικο

Μπορεί ο σεξοuαλικός προσανατολισμός ενός ατόμου να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, ή ακόμη και μια νύχτα; Ένα γαλλικό τηλεοπτικό πρόγραμμα με τίτλο “Sans Rendez Vous” (Χωρίς ραντεβού) στο κανάλι Europe 1, είχε έναν ειδικό για να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση. Μια γυναίκα με το όνομα Audrey, 32 ετών, σημείωσε ότι…… προσελκύεται πρόσφατα από τις γυναίκες. Αναρωτήθηκε αν είναι μοναδική ή αν τα άτομα μπορούν να αλλάξουν τον σεξοuαλικό τους προσανατολισμό κατά τη διάρκεια μιας ζωής.

Η Catherine Blanc είναι ψυχαναλύτρια, που εμφανίστηκε στην εκπομπή. Εξήγησε ότι ακόμα κι αν αυτή η «αλλαγή προτίμησης» φαινόταν πολύ ξαφνική, πιθανότατα είναι αποτέλεσμα μιας μεγαλύτερης περιόδου αλλαγής. Η ειδική εξήγησε την υπόθεσή της για την κατάσταση της Όντρει: Η νεαρή γυναίκα στα τριάντα της πιθανότατα θα είχε αποδεχτεί τη σεξοuαλικότητά της για πολύ καιρό πριν μπορέσει να την αγκαλιάσει πλήρως.

Δεν είναι ποτέ ταυτόχρονα. Οι προτιμήσεις ενός ατόμου εξελίσσονται καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του. Η διαφορετικές προτιμήσεις ενός ατόμου πολλές φορές καταπιέζονται από πολλούς λόγους, όπως πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς ή ίσως και από ενοχή. Και αυτός ο μηχανισμός δεν είναι απαραίτητα συνειδητός.

Επιπλέον όσων αφορά την αλλαγή της Audrey, μπορεί να αναρωτιέται για τον τρόπο που λειτουργούσε με τους άντρες: ποιος ήταν ο ρόλος της στις προηγούμενες σχέσεις της; Επειδή υπάρχουν περιπτώσεις ετεροφυλόφιλων ζευγαριών των οποίων ο ρόλος αντιστρέφεται.
Θα αποφάσισε τελικά η Audrey να εγκαταλείψει τους άντρες για να βρει αυτό που ήταν ήδη μέσα της για μεγάλο χρονικό διάστημα; Σύμφωνα με τον ειδικό μας, αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Η οικογενειακή πίεση καταστέλλει πάντα τη σεξοuαλικότητα;

σεξουαλικοτητα,σεξουαλικότητα και χριστιανισμόσ,σεξουαλικοτητα στο νηπιαγωγειο,σεξουαλικοτητα ορισμοσ,σεξουαλικοτητα σε παιδικη ηλικια,σεξουαλικοτητα και γαμοσ,σεξουαλικοτητα βικιλεξικο
Η Catherine Blanc έχει μια σαφή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση:

Ναι, υπάρχουν ζευγάρια ετεροφυλόφιλα, που έχουν παιδιά. Τότε ξαφνικά χωρίζουν και ο νέος σύντροφος είναι του ίδιου φύλου. Απόδειξη ότι δεν βγήκε απλώς από το πουθενά. Δεν είναι αηδία που προκάλεσε την αλλαγή, αλλά μάλλον μια δυσκολία να ταιριάζει. Η ωριμότητα και η συναισθηματική νοημοσύνη που αποκτήθηκε με την ηλικία θα επέτρεπε στην Audrey να εκφραστεί πλήρως, σε όλα τα επίπεδα.

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει δικαίωμα να εκφράζει τις προτιμήσεις του!