Εδώ είναι 5 συμβουλές για να κάνετε το καλύτερο κουσκούς!

κουσκους,συνταγες,συνταγες κουσκους,συνταγη κους κους,συνταγες κουσκουσακι,κους κους συνταγες

Νιώθετε σαν να φτιάχνετε ένα νόστιμο κουσκούς; Δεν είναι περίπλοκο, απλώς ακολουθήστε τις συμβουλές μας! Το κουσκούς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα σε όλο τον κόσμο. Νόστιμο, πλούσιο και εξωτικό, έχει ό, τι χρειάζεται για να σας ευχαριστήσει. Αυτή η σπεσιαλιτέ Berber αποτελείται από σιμιγδάλι, λαχανικά και κρέας….

Μαζί με το tajine, είναι ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα της κουζίνας του Μαγκρέμπ, παρόλο που βρίσκεται σε πολλές αφρικανικές χώρες.

Γενικά, το κουσκούς προετοιμάζεται χρησιμοποιώντας έναν κατασκευαστή κουσκούς. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι αυτή τη μάλλον ογκώδη συσκευή. Μπορείτε, επομένως, να προετοιμάσετε το κουσκούς σας σε μια κατσαρόλα από χυτοσίδηρο ή απλά σε ένα τηγάνι.

Ακόμα κι αν αυτό το πιάτο απαιτεί χρόνο, δεν είναι πολύ περίπλοκο να φτιαχτεί. Βρίσκεται συχνά με κρέας ή είναι απλώς χορτοφάγος. Αλλά να γνωρίζετε ότι υπάρχουν επίσης κουσκούς με ψάρια.

Ακολουθούν οι συμβουλές μας για να την πετύχετε:

1. Το σωστό είδος σιμιγδάλι
Το Semolina είναι εξαιρετικά σημαντικό στο κουσκούς. Λεπτό, μεσαίο ή παχύ; Για να επιλέξετε το σιμιγδάλι που θα κάνει το κουσκούς σας νόστιμο, επιλέξτε ένα μεσαίο μέγεθος. Ο σπόρος θα παραμείνει ελαφρύς και εύπεπτος. Μπορείτε να αγοράσετε προμαγειρευμένο σιμιγδάλι. Θυμηθείτε να προσθέσετε ένα μικρό κουμπί βουτύρου για να αποφύγετε την ξήρανση της υφής.

2. Τέλεια μαγειρεμένα λαχανικά
Για να έχετε τρυφερά και καλά αρωματισμένα λαχανικά, θα πρέπει να τα μαγειρέψετε στον ζωμό έτσι ώστε να εγχυθούν με όλες τις γεύσεις. Προτιμήστε τα φρέσκα λαχανικά αντί για κονσέρβες ή κατεψυγμένα, καθώς θα διατηρούνται καλύτερα όταν μαγειρεύονται.

Μην ξεχάσετε να προσαρμόσετε το πιάτο σας με εποχικά λαχανικά: χωρίς ντομάτες το χειμώνα και χωρίς κολοκυθάκια. Ωστόσο, μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά όπως σκουός ή γλυκοπατάτες.

3. Πολλά μπαχαρικά
Τίποτα πιο απογοητευτικό από το άγευστο, ήπιο κουσκούς. Για να αποφύγετε την απογοήτευση των φίλων ή της οικογένειάς σας, είστε γενναιόδωροι με τα μπαχαρικά. Κύμινο, κουρκούμη, κόλιανδρο, τζίντζερ, ras-el-hanout, χρησιμοποιήστε και επαναχρησιμοποιήστε τα μπαχαρικά.

Εάν έχετε βαρύ χέρι με μπαχαρικά ή αλάτι, μην πανικοβληθείτε! Αυτό δεν σημαίνει ότι το πιάτο σας είναι χαλασμένο. Απλώς προσθέστε μια ωμή, αποφλοιωμένη πατάτα στο ζωμό σας και αφήστε την να απορροφήσει το πλεόνασμα.

4. Ένα μαλακό και καλά μαγειρεμένο κρέας
Αρχικά, το παραδοσιακό κουσκούς περιέχει μόνο έναν τύπο κρέατος. Κοτόπουλο, αρνί, βόειο κρέας ή πρόβειο κρέας. Το βασιλικό κουσκούς που περιέχει διάφορους τύπους κρέατος είναι μια εφεύρεση που ικανοποιεί τους τουρίστες και απέχει πολύ από το παραδοσιακό είδος. Βάλτε το κρέας καλά πριν το μαγειρέψετε στο ζωμό με τα λαχανικά.

5. Τα μικρά καρυκεύματα που σχηματίζουν το κουσκούς
Σημιγδάλι? Ετοιμος να φύγω. Το κρέας? Μαλακός. Λαχανικά? Προσφορά. Ζωμός? Γευστικός. Το κουσκούς σας είναι σχεδόν έτοιμο, απλά πρέπει να προσθέσετε μερικά μικρά συμπληρώματα για να ολοκληρώσετε τις τελευταίες πινελιές. Ρεβίθια (βυθίστε τα νωρίτερα για να τα κάνετε πιο εύπεπτα), μικρές σταφίδες (βυθίστε τα στο ζωμό για να τα μαλακά) και χαρίσα, για όσους αγαπούν τις έντονες γεύσεις.

Καλή όρεξη!