Connect with us

LIFE

Έχεις ινομυώματα; Μάθε πώς να τα αναγνωρίζεις και με ποιους τρόπους αντιμετωπίζονται!

Published

on

ινομυωματα,ινομυωματα αφαιρεση κοστοσ,ινομυωματα αφαιρεση παρενεργειεσ,ινομυώματα,ινομυωματα μητρασ στην εμμηνοπαυση,ινομυωματα αφαιρεση κοστοσ ρεα,ινομυωματα φορουμ,ινομυωματα μεγαλα,ινομυωματα πωσ δημιουργουνται

Το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα είναι ένας πολύ περίπλοκος μηχανισμός, ο οποίος μπορεί να υποστεί πολλές αλλαγές λόγω ορμονικών διακυμάνσεων , περιβαλλοντικών παραγόντων και διαδικασιών γήρανσης. Δεν είναι ασυνήθιστο ότι ακόμη και μικρές αλλαγές στη συνολική υγεία σας προκαλούν σημαντικά προβλήματα στα αναπαραγωγικά σας όργανα……

Αυτή η καλοήθης υπερανάπτυξη, η οποία ονομάζεται επίσης λειομύωμα ή μυώμα, εμφανίζεται συνήθως σε γυναίκες κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας.

Αυτοί οι όγκοι αναπτύσσονται από το μυϊκό στρώμα της μήτρας, ποικίλλουν ευρέως σε μέγεθος από μόλις μερικά εκατοστά έως το μέγεθος του μήλου.

Τα ινομυώματα μπορεί να κάθονται μέσα στο μυϊκό τοίχωμα (ενδομυϊκά ινομυώματα) ή να επεκτείνονται πέρα ​​από αυτό, αναπτύσσοντας στους γύρω ιστούς (υποβλεννοϊκό ινομυώδες). Αυτή η τελευταία μορφή μπορεί πραγματικά να γίνει πολύ μεγάλη και να αναπτύξει ένα στέλεχος.

Εάν το μύωμα εισβάλλει στην κοιλότητα της μήτρας, ονομάζεται υποβλεννογόνο ινομυώδες.

Είναι απολύτως πιθανό αυτός ο καλοήθης όγκος να αναπτυχθεί στον τράχηλο της μήτρας – στενό κανάλι, που συνδέει τη μήτρα με τον κόλπο.

Σήμερα τα ινομυώματα της μήτρας έχουν γίνει πολύ διαδεδομένο πρόβλημα για τις αμερικανικές γυναίκες. Γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό να είμαστε καλά ενημερωμένοι για αυτό το ζήτημα.

Ας μάθουμε περισσότερα για το λειομύωμα.

Γεγονός # 1: δεν είναι στην πραγματικότητα καρκίνος. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, τα ινομυώματα δεν περιέχουν ανώμαλα κακοήθη κύτταρα. Ωστόσο, εάν ο όγκος μεγαλώνει γρήγορα, αξίζει να τον παρακολουθήσετε προσεκτικά. Ο καρκίνος της μήτρας είναι μια σπάνια πάθηση που εμφανίζεται σε λιγότερο από 1% των περιπτώσεων και μοιάζει με ταχέως αναπτυσσόμενο ινομυώδες.

Γεγονός # 2: κανείς δεν ξέρει ακριβώς, γιατί εμφανίζονται τα ινομυώματα της μήτρας. Ο λόγος μπορεί να είναι οι διακυμάνσεις στα επίπεδα των οιστρογόνων , η οποία είναι ιδιαίτερα υψηλή στις εγκύους και σε εκείνες που χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά από του στόματος. Οι ειδικοί λένε ότι το οικογενειακό ιστορικό παίζει επίσης μεγάλο ρόλο.

Γεγονός # 3: Οι γυναίκες αφροαμερικάνων είναι πολύ πιο πιθανό να αναπτύξουν μυώμα. Εκτός από το υψηλότερο ποσοστό συχνότητας εμφάνισης, βρέθηκαν επίσης να έχουν ινομυώματα σε νεαρή ηλικία.

Γεγονός # 4: στις περισσότερες περιπτώσεις τα ινομυώματα δεν προκαλούν συμπτώματα. Οι γυναίκες συχνά διαγιγνώσκονται κατά τη διάρκεια της ρουτίνας της πυελικής εξέτασης ή όταν κάνουν υπερηχογράφημα για άλλο λόγο.

Γεγονός # 5: η πιο συχνή καταγγελία είναι η βαριά αιμορραγία . Περίπου μία στις τρεις γυναίκες με μυώματα εμφανίζουν συμπτώματα. Και το πιο συνηθισμένο σημάδι είναι παρατεταμένη ή βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία και κηλίδες μεταξύ περιόδων. Αυτό μπορεί να συνοδεύεται από πίεση και δυσφορία στην κάτω κοιλιακή χώρα, πόνο κατά τη διάρκεια των μεσολαβών, αυξημένη ώθηση για ούρηση, δυσκοιλιότητα και σοβαρές εμμηνορροϊκές κράμπες.

Γεγονός # 6: η διατροφή και ο τρόπος ζωής παίζουν επίσης ρόλο. Διαπιστώθηκε ότι η τακτική λήψη αλκοόλ, κόκκινου κρέατος και προϊόντων καφεΐνης μπορεί δυνητικά να αυξήσει τους κινδύνους για το ινομυώδες της μήτρας. Οι γυναίκες που είναι υπέρβαρες ή παχύσαρκες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρουν αυτόν τον όγκο.

Γεγονός # 7: ακόμα κι αν έχετε ινομυώδες, μπορεί να μην χρειαστείτε καμία θεραπεία, εάν δεν έχετε συμπτώματα και το μυώμα σας δεν αναπτύσσεται γρήγορα.

Γεγονός # 8: μπορείτε ακόμα να μείνετε έγκυος. Ακόμα κι αν το ινομυώδες της μήτρας αυξάνει τους κινδύνους για επιπλοκές, είναι απολύτως δυνατό να γεννηθεί ολόκληρη η εγκυμοσύνη και να γεννηθεί ένα υγιές μωρό. Όλα εξαρτώνται από τη θέση και το μέγεθος του όγκου.

Γεγονός # 9: εάν ο γιατρός σας αποφασίσει ότι χρειάζεστε θεραπεία, δεν πρόκειται απαραίτητα για χειρουργική επέμβαση. Η θεραπεία πρώτης γραμμής περιλαμβάνει ορμόνη απελευθέρωσης γοναδοτροπίνης και φάρμακα που αναστέλλουν την ορμόνη προγεστερόνη. Η αφαίρεση του ενδομητρίου, η μυομεκτομή, ο εμβολισμός του ινομυώματος της μήτρας και η υστερεκτομή είναι χειρουργικές επιλογές, που χρησιμοποιούνται για να απαλλαγούμε από το ινομυώδες.

 

Trending