Connect with us

NEWS

Δίκη για τη δολοφονία του Μάριου: Ο πατέρας μου ξέρει που είναι θαμμένο το πτώμα

Published

on

Το πρωί της Πέμπτης 14 Μαρτίου, η δημοσιογράφος ολοκλήρωσε την κατάθεση της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, που διακόπηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση λόγω στάσης της γραμματείας των δικαστηρίων

Η Αγγελική Νικολούλη αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής της περασμένης Παρασκευής 8 Μαρτίου, άτομο που υποστήριξε ότι είναι ο ένας από τους δύο αστυνομικούς γιους του «εγκεφάλου», κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο και ζήτησε να μιλήσει μαζί της. Όπως κατέθεσε η δημοσιογράφος, το άτομο αυτό τόνισε πως λυπάται πολύ για τη μητέρα του θύματος και πως ο μοναδικός που ξέρει που βρίσκεται το παιδί της , είναι ο πατέρας του και βασικός κατηγορούμενος. Ζήτησε από τη δημοσιογράφο όταν τον δει στην αίθουσα του δικαστηρίου, να τον ρωτήσει που το ‘χει θάψει.

To συγκεκριμένο άτομο παρά τις βίαιες προσαγωγές που διατάχτηκαν σε βάρος του από τον περασμένο Νοέμβριο, μέχρι σήμερα, δεν έχει εντοπιστεί για να καταθέσει ενώπιον της Έδρας.

Η αποκάλυψη αυτή της δημοσιογράφου προκάλεσε ταραχή στον βασικό κατηγορούμενο που μέχρι εκείνη την ώρα αποδοκίμαζε τα όσα έλεγε η ερευνήτρια, κουνώντας ειρωνικά το κεφάλι του.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση κατά την εξέταση της η Αγγελική Νικολούλη είχε αναφερθεί σε κάτι που της είχε πει ένας από τους κατηγορούμενους. Ότι το βράδυ της απαγωγής ο «εγκέφαλος» του έδωσε ένα ματωμένο παλιό κινητό τηλέφωνο για να καλέσει την μητέρα του θύματος. Αυτό ενώ είχε ειπωθεί στην Ασφάλεια, δεν είχε καταγραφεί πουθενά.

Η δημοσιογράφος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής για ένα κόκκινο φορτηγάκι που πιθανά χρησιμοποιήθηκε από συνεργάτες του εγκέφαλου για την εξαφάνιση του πτώματος του Μάριου, είπε χαρακτηριστικά:

«Ένας από τους κατηγορούμενους που τώρα δεν κάθεται στο εδώλιο, μου μίλησε μέσα από την Ασφάλεια για ένα φορτηγάκι που του είπε ο «εγκέφαλος» να χρησιμοποιήσουν στην απαγωγή της μητέρας του Μάριου. Αυτό το ανέφερε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας κάτι που εκνεύρισε τον βασικό κατηγορούμενο που τον παρατήρησε, λέγοντας του χαρακτηριστικά: «Δεν έπρεπε να πεις για το φορτηγάκι».

Από την πλευρά της η Πολιτική αγωγή έκανε λόγο και για την τελευταία κλήση που έγινε στο Μάριο από τον γιο του βασικού κατηγορούμενου, για την οποία δεν γνώριζε κανείς.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ρώτησε σε τι κατάσταση ήταν το αυτοκίνητο του Μάριου όταν ερευνήθηκε από τον κ. Φιτσιάλο που εντόπισε το αίμα του στο πορτ-μπαγκάζ. Στη συνέχεια εστίασε στον ρόλο του Καναδού ερευνητή που υποστηρίζει πως εντόπισε την ύπαρξη μιας πρώτης ομάδας συνεργατών του εγκέφαλου που φέρονται να έχουν εμπλοκή στην υπόθεση. Ο ίδιος ρώτησε τη δημοσιογράφο τη γνώμη της σχετικά και εκείνη απάντησε:

«Πρόκειται για έναν αυστηρό και έμπειρο ερευνητή που προσέλαβε η οικογένεια του θύματος. Αφιέρωσε πάρα πολύ χρόνο στην μελέτη των στοιχείων και κατέληξε σε κάποια συμπεράσματα. Μας ανέφερε τα ονόματα κάποιων ανθρώπων με τους οποίους συνομιλούσε ο «εγκέφαλος» σε επίμαχες ημερομηνίες και που κατέθεσαν ως μάρτυρες στο δικαστήριο. Ο ίδιος υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί δεν τους έλεγξαν όσο θα έπρεπε. Εμείς οφείλαμε να εξετάσουμε και την δική του εκδοχή».

«Που έχετε θάψει τον Μάριο;»

Ένταση προκλήθηκε στην δικαστική αίθουσα όταν ο βασικός κατηγορούμενος θέλησε να απευθύνει ερωτήσεις στη δημοσιογράφο.

«Λέτε ψέματα για μένα», της είπε.

«Πείτε εσείς τότε την αλήθεια» του απάντησε η δημοσιογράφος, που συνέχισε:

«Ο ίδιος ο γιος σας μου είπε να σας ρωτήσω που έχετε θάψει τον Μάριο. Γιατί δεν το λέτε στη μητέρα του;».

Ο ίδιος δεν είπε κάτι άλλο και κάθισε στη θέση του για να προχωρήσει η διαδικασία.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου.

anikolouli

Trending