Διακοπή ρεύματος: Ποιες οι περιοχές χωρίς ρεύμα-Μεγάλη έκρηξη στον Ασπρόπυργο

Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής έχει προκαλέσει φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο, το βράδυ της Κυριακής. Μέχρι πριν από λίγο βρίσκονταν σε κατάσταση blackout περιοχές στον Πειραιά, το Κερατσίνι, την Καλλιθέα το Αιγάλεω τα Λιόσια το Περιστέρι και τον Νέο Κόσμο, ενώ σκοτεινός……….

ήταν και ο ιερός βράχος της Ακρόπολης και διάφορες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας. Χωρίς ρεύμα επίσης είναι και περιοχές της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν κλήσεις για εγκλωβισμούς σε ασανσέρ λόγω της διακοπής στην Αθήνα, τον Πειραιά και την Καλλιθέα.

H βλάβη οφείλεται σε πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης “Κουμουνδούρος”. Στο σημείο έχουν σπεύσει 12 στελέχη της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα. Ο ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης πηγαίνουν στο σημείο της πυρκαγιάς.

ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ έχουν κατορθώσει αποκατάσταση σε κάποιες από τις πληττόμενες περιοχές.

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

Από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε, στις 11.05 μ.μ. στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσης στην Πελοπόννησο

Στο σημείο έχουν μεταβεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή».

Back to Top