Connect with us

NEWS

COVID19: Έφηβη έραψε μόνη της το φόρεμα τον τελευταίο χορό αποφοίτησης εμπνευσμένο από τον κορωναϊό!

Published

on

Μπορείτε να φτιάξετε ένα φόρεμα χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία. Ή οποιοδήποτε άλλο ρούχο, στην πραγματικότητα, υπάρχει ακόμη και ένας διαγωνισμός υποτροφιών που ονομάζεται Stuck At Prom που φιλοξενείται από την Duck Brand, μια αμερικανική εταιρεία.Έτσι αυτή η έφηβη στην Αμερική έφτιαξε αυτό το απίστευτα διαφορετικό φόρεμα….

Η ιδέα ήταν να φτιάξει ένα φόρεμα ή σμόκιν χρησιμοποιώντας την ταινία αγωγού του Duck Brand και να το φορέσει για χορό για να έχει την ευκαιρία να κερδίσει υποτροφία 10.000 $. Πάνω από 110 διαγωνιζόμενοι έχουν ήδη συμμετάσχει, αλλά υπάρχει κάποιος που ξεχώρισε περισσότερο και έγινε πρωτοσέλιδα πρόσφατα.

Η Peyton Manker είναι μία 18χρονη μαθήτρια από το Ιλλινόις που αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της και μπήκε στο διαγωνισμό. Της αρέσει να σχεδιάζει, να διαβάζει και να περπατά στον ελεύθερο χρόνο της, αλλά το ράψιμο και ο σχεδιασμός ρούχων είναι κάτι νέο για αυτήν.

Αρχικά, νόμιζε ότι θα έφτιαχνε ένα φόρεμα αφιερωμένο στον Λεονάρντο ντα Βίντσι, ένα αγαπημένο της καλλιτέχνη. Ωστόσο, η πανδημία έπληξε τα πάντα και οι γιορτές χορού και αποφοίτησης ακυρώθηκαν. Έτσι, ήρθε η ώρα για το σχέδιο Β. Αποφάσισε να φτιάξει ένα φόρεμα με θέμα COVID-19.Κάτι που σίγουρα κανείς άλλος δεν θα έκανε, και θα έκανε το δημιούργημά της ξεχωριστό  από των υπολοίπων.

« Αν με είδατε να φτιάχνω το φόρεμά μου, συνήθως με βλέπατε να κάθομαι στο πάτωμα με αθλητικά σορτς, ένα παλιό μπλουζάκι και μια πολύ βρώμικη αλογοουρά πάνω από ένα ξύλο κοπής και προσπαθούσα να κόψω μικροσκοπικά κομμάτια ταινίας με ένα πολύ μικρό μαχαίρι », εξήγησε αστειευόμενη η Peyton μια τυπική μέρα δημιουργίας του φορέματος.

Έτσι, το φόρεμα χορού ταινίας με θέμα το COVID διαθέτει πολλές λεπτομέρειες που αναφέρονται σε όλα τα πράγματα που συνέβησαν κατά το lock down. Αυτό περιλαμβάνει εικόνες τάξεων ζουμ και αποφοίτησης στο διαδίκτυο, άτομα με μάσκες και άτομα που φτερνίζονται, άτομα που τρέχουν μακριά από τον κοροναϊό, μια κλήση για ισοπέδωση της καμπύλης και επίσης μια εικόνα που τιμά τους βασικούς και πρώτους εργαζόμενους.

Εκτός από το κυρίαρχο μπλε και χρυσό φόρεμα, η Peyton δημιούργησε επίσης μια μάσκα, ένα τσαντάκι σε σχήμα ιού και ένα μικρότερο αξεσουάρ όπως ένα κλιπ μαλλιών και ένα βραχιολάκι, όλα διακοσμημένα με ιογενείς εικόνες.

Αποδεικνύεται ότι το φόρεμα της πήρε σχεδόν 400 ώρες για να φτιάξει, χρησιμοποιώντας 41 ρολά κολλητικής ταινίας. Αυτό μεταφράζεται σε 16,6 συνεχόμενες ημέρες σχεδιασμού και χειροτεχνίας και περίπου 820 μέτρα (ή 750 μέτρα) κολλητικής ταινίας. Υπολογίσαμε ότι το κόστος του φορέματος (κολλητική ταινία) κυμαινόταν μεταξύ 150 και 245 $, ανάλογα με το πού αγοράζετε.

Η Manker εξήγησε επίσης μερικές από τις εικόνες στο φόρεμά της, λέγοντας ότι η εικονική αποφοίτηση ήταν αφιέρωμα στους συμμαθητές της και σε άλλους ηλικιωμένους που δεν είχαν το προνόμιο να παρακολουθήσουν μια κανονική αποφοίτηση. Η εικόνα των βασικών εργαζομένων είναι ένα αφιέρωμα σε αυτούς που εργάζονται στις πρώτες γραμμές. Η εικόνα των ανθρώπων που τρέχουν μακριά από τον ιό σημαίνει ότι ο κόσμος προσπαθεί να του ξεφύγει.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση στην κατασκευή του φορέματος μου ήταν στην πραγματικότητα η κατασκευή της ίδιας της φόρμας», εξήγησε η Peyton. «Όπως ανέφερα προηγουμένως, δεν έχω ράψει ξανά ούτε σχεδιάσει ένα ρούχο, οπότε, φυσικά, δεν είχα ιδέα τι έκανα! ”

Και οι προκλήσεις δεν σταμάτησαν εκεί. Παρά το πόσο φοβερό φαίνεται, το φόρεμα απαιτεί κάποιο βαθμό θυσίας όταν το φοράς. Εκτός από το ότι είναι σχετικά βαρύ και άκαμπτο λόγω του βάρους και του διαφορετικού υφάσματος της ταινίας, είναι επίσης εξαιρετικά ζεστό. Ενώ η Peyton έβγαζε φωτογραφίες, ίδρωνε συνεχώς.

Τέλος, ρωτήσαμε την Peyton εάν σκοπεύει να φτιάξει άλλα φορέματα ή αν το φόρεμά της  αποτελεί ένδειξη για να ξεκινήσει να κάνει καριέρα από αυτό. Απάντησε πως: «Δεν έχω προγραμματίσει να φτιάξω άλλα φορέματα, αλλά θα δούμε τι θα ισχύσει στο μέλλον! Δεν είμαι σίγουρη αν θα συνεχίσω να σχεδιάζω φορέματα ή χειροτεχνίες, αλλά πάντα μου άρεσε η τέχνη, οπότε πιστεύω ότι μπορεί να είναι στο μέλλον μου! ”

Trending