Connect with us

LIFE

COVID-19: 4 Λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν ψωνίζετε για να αποτρέψετε τη διάδοση του ιού!

Published

on

covid 19,covid 19 συμπτωματα,covid 19 gov,covid 19 map,covid 19 live,covid 19 gov gr,covid 19 greece,covid 19 χαρτησ,covid 19 map greece

Συνιστάται ιδιαίτερα η αποφυγή συσσωρευμένων χώρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του COVID-19. Ωστόσο, τα ψώνια είναι, φυσικά, αναγκαιότητα, αλλά μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να φοβούνται να πάνε. Ένας υπεύθυνος υγείας αποκάλυψε πρόσφατα τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ…..

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τη σύλληψη COVID-19 σε σούπερ μάρκετ; Μπορείτε να μολυνθείτε όταν ψωνίζετε; Έχουν προκύψει τόσες πολλές ερωτήσεις από τότε που ξεκίνησε για πρώτη φορά αυτή η παγκόσμια πανδημία. Για να περιορίσετε τους κινδύνους σύλληψης του COVID-19 σε σούπερ μάρκετ , όπως και παντού αλλού, είναι σημαντικό να σέβεστε την κοινωνική απόσταση και να ακολουθείτε τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Αυτό σημαίνει πάντα «να φοράτε μάσκα, να πλένετε τα χέρια σας και να διατηρείτε κοινωνικές αποστάσεις». Ο Δρ Pierre Parneix, ιατρός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μπορντό, διαβεβαιώνει ότι εάν όλοι αυτοί οι κανόνες τηρούνται αυστηρά, οι κίνδυνοι δεν είναι τόσο υψηλοί. Εδώ είναι τα λάθη που πιστεύει ότι πρέπει να αποφεύγουμε και μερικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε όταν πηγαίνετε για ψώνια .

Να μην πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά την αγορά
Αυτό δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά. Το πλύσιμο των χεριών σας συχνά είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο όταν επισκέπτεστε πολυσύχναστα μέρη, όπως σούπερ μάρκετ. Γιατί; Όταν πηγαίνουμε για ψώνια, έχουμε την τάση να αγγίζουμε διάφορες, δυνητικά μολυσμένες, υπηρεσίες και προϊόντα. Το πλύσιμο των χεριών σας σωστά και συχνά είναι απαραίτητο, επομένως οι αξιωματούχοι προτείνουν να έχετε πάντα ένα μπουκάλι απολυμαντικό χεριών στην τσέπη σας ή στην τσάντα σας και να το χρησιμοποιείτε τακτικά, εκτός από το πλύσιμο των χεριών σας με σαπούνι και νερό πριν φύγετε από το σπίτι και όταν επιστρέψετε.

Αγγίζοντας τα πάντα στο κατάστημα
Αν και το πλύσιμο των χεριών σας είναι ένας καλός τρόπος για να περιορίσετε τους κινδύνους από τη μόλυνση του ιού, το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφεύγετε να αγγίζετε όσο το δυνατόν περισσότερο επιφάνειες και προϊόντα στα καταστήματα. Παίρνετε φρούτα και λαχανικά για να ελέγξετε πόσο ώριμα είναι; Θα πρέπει να αποφύγετε να το κάνετε αυτό, όχι μόνο για να προστατέψετε τον εαυτό σας, αλλά και για να προστατεύσετε τους άλλους, καθώς αυτά τα προϊόντα θα μπορούσαν να μολυνθούν. Τι γίνεται με τα καροτσάκια αγορών, τα οποία συγκρίνουν ορισμένοι με τα κιγκλιδώματα σε λεωφορεία, τρένα και το μετρό; Εάν πλένετε και απολυμαίνετε συχνά τα χέρια σας και αποφεύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας, δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε!

Δεν αφαιρεί όλες τις περιττές συσκευασίες
Coronavirus ή όχι, οι άνθρωποι προτείνουν την αφαίρεση περιττών συσκευασιών, όπως σε πακέτα γιαουρτιού, για παράδειγμα, όταν φτάσετε στο σπίτι από το κατάστημα. Και υπάρχει ένας καλός λόγος να το κάνετε αυτό υπό κανονικές συνθήκες, καθώς σημαίνει ότι τα τρόφιμα μπορούν να αποθηκευτούν πιο εύκολα στο ψυγείο! Αυτή η συνήθεια έχει ακόμη πιο νόημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς βοηθά επίσης στον περιορισμό των κινδύνων εξάπλωσης του ιού, ο οποίος, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, μπορεί να επιβιώσει έως και 24 ώρες στο χαρτόνι.

Ξεχνώντας να πλένετε φρούτα και λαχανικά
Σύμφωνα με το USDA, «οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των τροφίμων δεν διαθέτουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι το COVID-19μπορεί να μεταδοθεί μέσω συσκευασίας τροφίμων ή τροφίμων. » Ωστόσο, για κάθε περίπτωση, συνιστάται να πλένετε φρούτα και λαχανικά πριν τα βάλετε στο ψυγείο. Αυτή είναι επίσης μια καλή συνήθεια να μπείτε ακόμα και όταν δεν υπάρχει πανδημία! Δεν εννοούμε ότι πρέπει να τρίβετε το φαγητό σας με σαπούνι και χλωρίνη, αλλά το να τους ξεπλένετε με καθαρό νερό θα ήταν αρκετά χρήσιμο. Ωστόσο, οι κίνδυνοι εξακολουθούν να είναι αρκετά χαμηλοί, ειδικά όταν αυτά τα προϊόντα θερμαίνονται σε υψηλές θερμοκρασίες που θα εξαλείψουν τον ιό.

Trending