Connect with us

LIFE

Coronavirus: συμβουλές για το πώς να διατηρείτε επαφή με τους ηλικιωμένους σας!

Published

on

covid-19,covid-19 gov.gr,covid-19 wikipedia,covid-19 live,covid-19 map,covid-19 συμπτωματα,covid-19 θεσσαλονικη,covid-19 symptoms,covid-19 σημερα

Είναι πολύ γνωστό ότι τα άτομα άνω των 70 ετών διατρέχουν κίνδυνο για τον κοροναϊό, καθώς το ποσοστό θνησιμότητας αυξάνεται σημαντικά με την ηλικία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κυβερνήσεις τους συνέστησαν έντονα να μείνουν στο σπίτι. Αλλά πώς λοιπόν διατηρούμε επαφή με τους ηλικιωμένους μας;

Ως προφύλαξη ασφαλείας, είναι καλύτερο να διατηρείτε την απόσταση σας από τους ηλικιωμένους. Αλλά είναι δύσκολο να μην δεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να τα ελέγξετε και να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά. Εδώ είναι μερικές λύσεις.

Οποιοσδήποτε πιθανός τρόπος να διατηρείτε επαφή με τους ηλικιωμένους
Μερικοί ηλικιωμένοι βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας. Έχουν υπολογιστή, smartphone ή tablet και ξέρουν πώς να το χρησιμοποιούν πολύ καλά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο, να επικοινωνήσει μαζί τους στο FaceTime ή να στείλει μηνύματα στο Messenger ή το WhatsApp ή να μιλήσει στο Skype … Όλοι πρέπει να προσπαθούμε και να δίνουμε στους ηλικιωμένους μας λίγη προσοχή κάθε μέρα.

Με αυτόν τον τρόπο, ο χρόνος περνά πιο γρήγορα, είναι σε θέση να σκεφτούν άλλα πράγματα, και πάνω απ ‘όλα, τότε αισθάνονται λιγότερο ανήσυχοι. Επειδή δεν είναι εύκολο για κανέναν να παραμείνει κλειδωμένος όλη την ημέρα. Κάποιος τείνει να σκέφτεται υπερβολικά, βαριέται και είναι δύσκολο να επικεντρωθείς σε οτιδήποτε άλλο. Ειδικά όταν είσαι μόνος. Όταν μας έρχονται, αισθανόμαστε καθησυχασμένοι να γνωρίζουμε ότι τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι καλά.

Για ηλικιωμένους που δεν έχουν τάση στην τεχνολογία, μην πανικοβληθείτε! Μπορείτε να στραφείτε σε ένα σίγουρο πράγμα: το σταθερό. Μπορείτε να καλέσετε τη γιαγιά σας, να της πείτε για την ημέρα σας, τι διαβάζετε, τι συμβαίνει στη δουλειά … Και πάνω απ ‘όλα, μην μιλάτε για τον κοροναϊό. Πιθανότατα ήδη παρακολουθεί τις ειδήσεις χωρίς διακοπή από τότε που ξύπνησε, δεν χρειάζεται να προσθέσετε περισσότερα. Μπορείτε επίσης να μιλήσετε για τις ταινίες που δεν θα έπρεπε να παρακολουθεί κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κοροναϊού.

Το Confinement είναι επίσης μια ευκαιρία να αναδείξετε τα καλύτερα χαρτικά και το αγαπημένο σας στυλό. Αφήστε τον συγγραφέα μέσα σας να είναι ελεύθερος. Μην ξεχνάτε να πλένετε τα χέρια σας πριν γράψετε, γιατί το Covid-19 μπορεί να παραμείνει στις επιφάνειες.

Ποιος δεν θέλει να λαμβάνει ένα γράμμα στο γραμματοκιβώτιό του; Καλά νέα, το μήνυμα παραδίδεται ακόμα. Εάν οι πρεσβύτεροι μας θέλουν να απαντήσουν, μπορούν να ζητήσουν από έναν γείτονα να τους στείλει το γράμμα.

Πώς να διατηρήσετε επαφή με τους ηλικιωμένους μας σε συνταξιοδοτικά σπίτια και υποβοηθούμενη διαβίωση
Στις 11 Μαρτίου, η γαλλική κυβέρνηση διέταξε τη διακοπή των επισκέψεων σε βοηθητικά σπίτια στη Γαλλία. Ένα σκληρό πλήγμα για όλους. Σε πολλές περιπτώσεις, οι κάτοικοι είναι ήδη αδύναμοι και βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις επισκέψεις. Έπειτα μπορούν να αισθανθούν μια ισχυρή αίσθηση εγκατάλειψης και απομόνωσης. Το ίδιο ισχύει και για τις συνταξιοδοτικές κατοικίες. Ευτυχώς, το προσωπικό οργανώνεται.

Πολλά υποβοηθούμενα κέντρα διαβίωσης πρόκειται να επανατοποθετήσουν το σύστημα αλληλογραφίας. Τότε θα είναι δυνατή η αποστολή επιστολών σε συγγενείς ξανά. Άλλοι θα εγκαταστήσουν επίσης το Skype και θα δημιουργήσουν ένα σαφές πρόγραμμα έτσι ώστε οι άνθρωποι να γνωρίζουν πότε να καλούν.

Τέλος, ορισμένα ιδρύματα σχεδιάζουν να δημοσιεύσουν ένα ιστολόγιο για να ενημερώνουν τις οικογένειες. Αλλά δεν έχουν καμία υποχρέωση να το πράξουν. Είναι επομένως καλύτερο να τους καλέσετε για να μάθουν για τις διάφορες δράσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για την καταπολέμηση της απομόνωσης των κατοίκων.

Το πιο σημαντικό είναι να διατηρείτε επαφή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε το βίντεο ΕΔΩ .

Trending