Ξεκινά από την Πάτρα η χάραξη του «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό»

Εκκινεί αύριο [8/4] από την Πάτρα, η πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού»

Εκκινεί αύριο Παρασκευή 8 Απριλίου στις 10.30 το πρωί, από την Πάτρα, η πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού», η χάραξη του οποίου θα συνδιαμορφωθεί έπειτα από τριήμερες εκδηλώσεις στην έδρα κάθε μίας από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος», στην Πάτρα (8-10 Απριλίου), συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας και περιλαμβάνουν ανοιχτό Συνέδριο, την Έκθεση #Sport_hub expo και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και αθλητικών επιδείξεων στον εξωτερικό χώρο του «Δημήτρης Τόφαλος».

«Τα τελευταία 2,5 χρόνια κάναμε πολλές και βαθιές τομές στον αθλητισμό. Τομές που έσπασαν την αρτηριοσκλήρωση των κακών πρακτικών, που για πολλά χρόνια ταλαιπωρούσαν το αθλητικό οικοσύστημα. Τομές με πληθώρα καινοτόμων ρυθμίσεων για όλες τις μορφές του αθλητισμού. Δεν πρέπει, ωστόσο, να συμβιβαζόμαστε με όσα έχουμε καταφέρει. Είναι αναγκαίο να εμβαθύνουμε στην ανάπτυξη συνεργειών, να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις, που συνδέονται με νέα προβλήματα και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Να εντοπίσουμε τα δεδομένα και τις δυνατότητές μας» επισημαίνει ο υφυπουργός Αθλητισμού και τονίζει:

«Για τον λόγο αυτό και ξεκινάμε τη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων στην έδρα κάθε Περιφέρειας, υπό τον τίτλο «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού». Οι εκδηλώσεις αυτές υιοθετούν το εξής τρίπτυχο:
* Διήμερο ανοιχτό συνέδριο με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, της Περιφέρειας, των Δήμων, των αθλητικών φορέων, των Επιμελητηρίων και των επαγγελματιών του αθλητισμού,
* Έκθεση Αθλητισμού για τις εξελίξεις στον κλάδο, τις τάσεις, τις νέες τεχνολογίες και τον αθλητικό τουρισμό, τη γνωριμία με τα ερασιτεχνικά αθλήματα και ιδιαίτερα τα μη διαδεδομένα, την ανάδειξη των e-Sports, την προβολή νέων αθλητικών ειδών και προϊόντων, την παρουσίαση ελληνικών περιοχών ως κέντρα αθλητικού τουρισμού και
* Παράλληλες εκδηλώσεις και events».

Ο κ. Αυγενάκης καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Συζητάμε με το σύνολο της αθλητικής οικογένειας και την τοπική αυτοδιοίκηση για το μέλλον του εθνικού και τοπικού αθλητισμού. Ενισχύουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που αποτελεί τη βάση του αθλητικού μας οικοδομήματος. Σφυρηλατούμε σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης. Σας καλώ να είμαστε “Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση”. Μαζί συνδιαμορφώνουμε το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Είμαι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας ενώ έχω κάνει και μαθήματα φωτογραφίας την οποία και πραγματικά λατρεύω. Θεωρώ ότι μια εικόνα όντως ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και προτιμώ να μιλάνε οι φωτογραφίες μου για εμένα. Αγαπώ τα γρήγορα αυτοκίνητα και λατρεύω την δυνατή μουσική.