Τσέλσι: “Μπλόκο” των διαπραγματεύσεων της πώλησης των “μπλε”

Τσέλσι: Η πώληση της Τσέλσι φέρεται να έχει πολλά επεισόδια ακόμη, μιας και υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να διευθετηθούν

Η πώληση της Τσέλσι φέρεται να έχει πολλά επεισόδια ακόμη, μιας και υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να διευθετηθούν. Η κοινοπραξία της οποίας ηγείται ο Αμερικανός ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Ντότζερς, Τοντ Μπόλι, βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για να αγοράσει την ομάδα του Λονδίνου, αλλά την τελευταία στιγμή το θέμα «κόλλησε».

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, αντίθετα με ότι αρχικά είχε δεσμευτεί, ζητάει την αποπλήρωση του χρέους, ύψους 1,6 δισ. λιρών, από τη μητρική εταιρεία της Chelsea Fordstam Ltd προς την Camberley International Investments, των συμφερόντων του Ρώσου ολιγάρχη.

Ο Αμπράμοβιτς δεσμεύτηκε αρχικά να διαγράψει το χρέος, όταν ανακοίνωσε ότι έβγαζε προς πώληση την Τσέλσι στις αρχές Μαρτίου, προσθέτοντας ότι τα καθαρά έσοδα από οποιαδήποτε πώληση θα δωρίζονταν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για να ενισχυθούν οι οικογένειες των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επέβαλε στη συνέχεια κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς, παγώνοντας τα περιουσιακά του στοιχεία στη χώρα, ενώ χορήγησε ειδική άδεια στην Τσέλσι για να μπορέσει ο σύλλογος να συνεχίσει να λειτουργεί όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η αναζήτηση νέου ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα, όμως, με αγγλικά ΜΜΕ οποιαδήποτε προοπτική πώλησης της Tσέλσι που συνεπάγεται με ροή χρημάτων προς τον Αμπράμοβιτς ή οποιαδήποτε εταιρεία που συνδέεται με αυτόν δεν θα πληρούσε την έγκριση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία πρέπει να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία εκδίδοντας μια νέα ειδική άδεια για να επιτρέψει στον σύλλογο να περάσει σε νέα ιδιοκτησία.

Η επιχειρηματική ομάδα του Μπόλι, θεωρείται μία από τις πλέον σοβαρές κι αξιόπιστες υποψηφιότητες που προσέγγισαν την τράπεζα της Νέας Υόρκης «Raine Bank» η οποία έχει αναλάβει να διαχειριστεί το θέμα της πώλησης του αγγλικού συλλόγου, μετά το πωλητήριο που μπήκε από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς πριν από δύο μήνες. Τώρα οι Αμερικάνοι επενδυτές θα πρέπει να ξεπεράσουν τα νομικά και κυβερνητικά κωλύματα, αλλά και να πείσει τον Αμπράμοβιτς να ρίξει τις απαιτήσεις για να ολοκληρωθεί η αλλαγή ιδιοκτησίας της Τσέλσι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Είμαι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας ενώ έχω κάνει και μαθήματα φωτογραφίας την οποία και πραγματικά λατρεύω. Θεωρώ ότι μια εικόνα όντως ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και προτιμώ να μιλάνε οι φωτογραφίες μου για εμένα. Αγαπώ τα γρήγορα αυτοκίνητα και λατρεύω την δυνατή μουσική.