Θεοδωρίδης: “Αύξηση στη χρηματοδότηση των ομοσπονδιών κατά 21%”

Θεοδωρίδης: Ο Έλληνας γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε την αύξηση 21% στη χρηματοδότηση του προγράμματος “HatTrick” της UEFA

O Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο οποίος είναι ο Έλληνας γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε την αύξηση 21% στη χρηματοδότηση του προγράμματος “HatTrick” της UEFA για τις εθνικές ομοσπονδίες το διάστημα 2024-28.

Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 160 εκατομμυρίων ευρώ τα τέσσερα αυτά χρόνια, φτάνοντας στα 935 εκατομμύρια ευρώ, με τα έσοδα από το EURO 2024, όπως σημειώθηκε, να είναι φυσικά αφιερωμένα στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα “HatTrick” της UEFA δημιουργήθηκε το 2004 για τη διανομή εσόδων από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις ομοσπονδίες-μέλη της, για επενδύσεις σε έργα ανάπτυξης ποδοσφαίρου.

Διοχετεύει κατά μέσο όρο το 60% των εσόδων κάθε EURO σε ομοσπονδίες. Από το τελευταίο EURO, του 2020, αυτό που διεξήχθη -με καθυστέρηση εντός χρόνου λόγω της πανδημίας της Covid-19- σε ένδεκα διαφορετικές πόλεις-χώρες, πρόκειται να διατεθούν 775,5 εκατομμύρια ευρώ από το 2020 έως το 2024 για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων σε ολόκληρη την ήπειρο.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα “HatTrick” αντλεί επίσης ένα μικρό ποσοστό των εσόδων από τις διοργανώσεις συλλόγων της UEFA.

🆕 UEFA GS Theodore Theodoridis announces a 21% increase to #UEFAHatTrick funding for national associations from 2024-28.

This represents a €160m increase over the four years to €935m, with revenues from #EURO2024 dedicated to developing the game across Europe. #UEFACongress pic.twitter.com/jmqDwEkk92

— UEFA (@UEFA) May 11, 2022

UEFA: Έρχονται αλλαγές σε Champions League, Europa League, Conference League

Η UEFA προχωρά σε μεγάλες αλλαγές σε τρεις διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις. Η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε την τελική μορφή και τον τρόπο συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τη σεζόν 2024-2025.

Η νέα διοργάνωση θα περιλαμβάνει 36 ομάδες σε έναν όμιλο μεν, αλλά κάθε ομάδα θα δίνει 8 αγώνες (4 εντός, 4 εκτός) στην πρώτη φάση και όχι 10. Τα κριτήρια συμμετοχής στη διοργάνωση για δύο από τις τέσσερις επιπλέον ομάδες αλλάζουν, αφού δεν θα λαμβάνεται υπ’όψιν η θέση τους στην κατάταξη της UEFA.

Πως θα μοιράζονται τα τέσσερα επιπλέον εισιτήρια για το Champions League

Η μία επιπλέον θέση για τη φάση του ομίλου θα δοθεί στην ομάδα που θα τερματίσει 3η στην 5η λίγκα του UEFA ranking
Η δεύτερη εξτρά θέση θα δοθεί σε μία ομάδα από τα προκριματικά, στο μονοπάτι των πρωταθλητών. Μέχρι και το 2023-2024, το μονοπάτι των πρωταθλητών προσφέρει τέσσερις θέσεις στη φάση των ομίλων
Οι δύο τελευταίες επιπρόσθετες θέσεις θα καταλήξουν στις ομοσπονδίες (πρωταθλήματα) που οι ομάδες τους συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο UEFA ranking την προηγούμενη σεζόν. Αυτά τα δύο πρωταθλήματα θα αποκτήσουν εξτρά «εισιτήριο», πέραν των όσων είχαν εξασφαλίσει ήδη για την τελική φάση του Champions League.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο


pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Είμαι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας ενώ έχω κάνει και μαθήματα φωτογραφίας την οποία και πραγματικά λατρεύω. Θεωρώ ότι μια εικόνα όντως ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και προτιμώ να μιλάνε οι φωτογραφίες μου για εμένα. Αγαπώ τα γρήγορα αυτοκίνητα και λατρεύω την δυνατή μουσική.