Ρεάλ Μαδρίτης: “Οι φίλαθλοί μας αξίζουν μία απάντηση για τον τελικό”

Ρεάλ Μαδρίτης: Ανακοίνωση εξέδωσε η Ρεάλ Μαδρίτης, για τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν πριν τον τελικό του Champions League με τη Λίβερπουλ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ρεάλ Μαδρίτης, για τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν πριν τον τελικό του Champions League με τη Λίβερπουλ, στο “Stade de France” του Παρισιού, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει για περισσότερο από μισή ώρα η έναρξη της καταληκτικής αναμέτρησης.

Στη Ρεάλ Μαδρίτης ζητούν από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να εξηγήσει τα κριτήρια με τα οποία επελέγη το Παρίσι και το “Stade de France” για να φιλοξενήσει τον τελικό (σ.σ. αρχικά ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη). Επιπρόσθετα, η «βασίλισσα» απαιτεί εξηγήσεις γιατί οι φίλαθλοί της έμειναν απροστάτευτοι -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ρεάλ- με αποτέλεσμα να δεχθούν επιθέσεις και να βρεθούν πολλοί στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά, η Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της:

«Δεδομένων των ατυχών γεγονότων που έλαβαν χώρα στις 28 Μαΐου στον περιβάλλοντα χώρο και τις θύρες εισόδου του “Stade de France”, συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού του σταδίου, η Ρεάλ Μαδρίτης θα ήθελε να δηλώσει τα εξής για την υπεράσπιση των φιλάθλων μας που έπεσαν θύματα αυτών των γεγονότων:

1.- Θέλουμε να μάθουμε ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτόν τον ορισμό της έδρας του τελικού και ποια ήταν τα κριτήρια λαμβάνοντας υπόψη τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα.

2.- Ομοίως, ζητάμε απαντήσεις και εξηγήσεις που καθορίζουν ποιοι ήταν υπεύθυνοι που άφησαν τους οπαδούς αβοήθητους και ανυπεράσπιστους. Οπαδοί των οποίων η γενική συμπεριφορά ήταν ανά πάσα στιγμή υποδειγματική.

Καταλαβαίνουμε ότι αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια μεγάλη γιορτή ποδοσφαίρου για όλους τους φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα μετατράπηκε σε ατυχή γεγονότα που έχουν προκαλέσει βαθιά οργή σε όλο τον κόσμο.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις αποκαλυπτικές εικόνες των Μέσων Ενημέρωσης, πολλοί από τους φιλάθλους δέχθηκαν βίαιες επιθέσεις, παρενοχλήσεις και έπεσαν θύματα ληστείας. Κάποια γεγονότα έλαβαν χώρα δε όταν οδηγούσαν με τα αυτοκίνητά τους ή βρισκόντουσαν στα πούλμαν φοβούμενοι για τη σωματική τους ακεραιότητα. Μερικοί από αυτούς μάλιστα χρειάστηκε να περάσουν τη νύχτα στο νοσοκομείο, καθώς είχαν τραυματιστεί.

Το ποδόσφαιρο έχει μεταδώσει στον κόσμο μια εικόνα πολύ μακριά από τις αξίες και τους στόχους που πρέπει πάντα να επιδιώκει. Οι φίλαθλοι και οι οπαδοί μας αξίζουν μία απάντηση και να διελευκανθούν οι σχετικές ευθύνες, ώστε καταστάσεις όπως αυτές που βιώσαμε να “ξεριζωθούν” για πάντα από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Είμαι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας ενώ έχω κάνει και μαθήματα φωτογραφίας την οποία και πραγματικά λατρεύω. Θεωρώ ότι μια εικόνα όντως ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και προτιμώ να μιλάνε οι φωτογραφίες μου για εμένα. Αγαπώ τα γρήγορα αυτοκίνητα και λατρεύω την δυνατή μουσική.