Premier League: Αλλαγή των κανονισμών για τους νεαρούς παίκτες

Οι κορυφαίοι σύλλογοι στην Premier League θέλουν να χαλαρώσουν οι αυστηροί ποδοσφαιρικοί κανόνες, για την υπερβολική δαπάνη στην απόκτηση κορυφαίων ποδοσφαιρικών ταλέντων

Οι κορυφαίοι σύλλογοι στην Premier League θέλουν να χαλαρώσουν οι αυστηροί ποδοσφαιρικοί κανόνες που υιοθετήθηκαν μετά το Brexit για να αποτρέψουν την υπερβολική δαπάνη στην απόκτηση κορυφαίων ποδοσφαιρικών ταλέντων από άλλες χώρες.

Η θέσπιση ενός ορίου, που θα επιτρέπει στους συλλόγους να υπογράφουν με δύο ή τρία ταλέντα από 16 ετών και πάνω, είναι ένας συμβιβασμός που προτείνεται ως εναλλακτική λύση στους ισχύοντες περιορισμούς, οι οποίοι εμποδίζουν την πρόσληψη αλλοδαπών παικτών μικρότερους των 18 ετών.

Η αλλαγή στους κανονισμούς για αγορές από το εξωτερικό επισημοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου έτους, μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τους κανόνες της FIFA, απαγορεύτηκε στους αγγλικούς συλλόγους να προσλαμβάνουν ανηλίκους κάτω των 18 ετών, ενώ η δυνατότητα ένταξης από τα 16 αναγνωρίζεται μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Λιγότερο από 18 μήνες αφότου τέθηκαν σε ισχύ οι νέες κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες ανάγκασαν τους συλλόγους να προσαρμόσουν την προσέγγισή τους στο σκάουτινγκ Νέων, ορισμένοι από τους κορυφαίους συλλόγους της αγγλικής Λίγκας συνεργάστηκαν σε μια προσπάθεια να δουν αν μπορούν να ξεκινήσουν αλλαγές, που θα τους δίνουν μεγαλύτερο περιθώριο στη μεταγραφική αγορά.

Υπάρχει απογοήτευση μεταξύ των καλύτερων ομάδων – γράφει η Daily Mail – για το γεγονός ότι τα καλύτερα ταλέντα κινδυνεύουν να καταλήξουν σε αντιπάλους των αγγλικών συλλόγων στη «Γηραιά Ήπειρο», καθώς δεν μπορούν πλέον να τους υπογράψουν στα 16, ενώ φοβούνται τα τεράστια ποσά που θα μπορούσαν να αναγκαστούν να πληρώσουν για τους ίδιους παίκτες στα 18 έτη τους, χάνοντας έτσι ένα οικονομικό πλεονέκτημα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αξιολογήσεις θα μπορούσαν να αναγκάσουν αυτούς τους παίκτες να γίνουν οικονομικά απρόσιτοι πριν τους υπογράψουν οι αγγλικοί σύλλογοι. Τέτοια παραδείγματα περιλαμβάνουν τον Βέλγο επιθετικό μέσο Ράιαν Μπουνίντα, ο οποίος εντάχθηκε στον Άγιαξ από την Anderlecht, ή την αδυναμία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να υπογράψει τον νεαρό Πολωνό μέσο Κάρολ Μπόρις.

Οι σύλλογοι ελπίζουν ότι η προοπτική των κορυφαίων ταλέντων να πάνε αλλού, επηρεάζοντας την ποιότητα της Πρέμιερ Λιγκ μακροπρόθεσμα, θα τους βοηθήσει να ζητήσουν την υποστήριξη κορυφαίων στελεχών στην προσπάθειά τους να αλλάξουν τους περιορισμούς της FIFA για την εγγραφή νεότερων παικτών.

Όταν οι κανόνες μεταγραφής άλλαξαν μετά το Brexit, οι αγγλικές ποδοσφαιρικές αρχές δεσμεύτηκαν να επανεξετάσουν τον αντίκτυπο των νέων κανονισμών. Αυτή η αξιολόγηση από την Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, την Πρέμιερ Λιγκ και την EFL συνεχίστηκε ακόμη και αν δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί μια πραγματική εικόνα των επιπτώσεων της πανδημίας της Covid-19 στα οικονομικά των συλλόγων και, στη συνέχεια, στη μεταγραφική αγορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Είμαι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας ενώ έχω κάνει και μαθήματα φωτογραφίας την οποία και πραγματικά λατρεύω. Θεωρώ ότι μια εικόνα όντως ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και προτιμώ να μιλάνε οι φωτογραφίες μου για εμένα. Αγαπώ τα γρήγορα αυτοκίνητα και λατρεύω την δυνατή μουσική.