Παναθηναϊκός: Δικό του το ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια

Το ΟΑΚΑ, η έδρα που μεγαλούργησε σε Ελλάδα και Ευρώπη και έκανε τον Παναθηναϊκό ένα από τα μεγαλύτερα brand στην Ευρώπη, θα του παραχωρηθεί και επίσημα για τα επόμενα 49 χρόνια

Το ΟΑΚΑ, η έδρα που μεγαλούργησε σε Ελλάδα και Ευρώπη και έκανε τον Παναθηναϊκό ένα από τα μεγαλύτερα brand στην Ευρώπη, θα του παραχωρηθεί και επίσημα για τα επόμενα 49 χρόνια.

Έπειτα από συμφωνία του Υφυπουργείο Αθλητισμού με τους “πράσινους”, οι εγκαταστάσεις του κλειστού μπάσκετ στο Ολυμπιακό στάδιο θα είναι δικές του και σύμφωνα με την ενημέρωση η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή το προσεχές διάστημα.

Η παραχώρηση του κλειστού εντάσσεται στη συνολική αναβάθμιση και αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, η οποία συντελείται με τρόπο επωφελή για τον ελληνικό αθλητισμό.

Το γήπεδο πάντως θα παραμένει στη διάθεση της Ομοσπονδίας για την εξυπηρέτηση των αναγκών της σε αγώνες και προπονήσεις των Εθνικών ομάδων και για τη φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την ιστορική συμφωνία αυτής με την ελληνική Κυβέρνηση σχετικά με την παραχώρηση του Κλειστού Γηπέδου μπάσκετ στο ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια.

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές ημέρες στην Ιστορία του Συλλόγου και δη του τμήματος μπάσκετ, καθώς δίνεται η πολυπόθητη λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της στέγασης της πιο επιτυχημένης επαγγελματικής ομάδας στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Πλέον ο Παναθηναϊκός αποκτά τα κλειδιά του δικού του σπιτιού, του γηπέδου στο οποίο έχουν γραφτεί χρυσές σελίδες για το Σύλλογο. Η παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό υπήρξε πρωταρχικό μας μέλημα, καθώς το γήπεδο αποτελεί το βασικό θεμέλιο για την ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία ενός Συλλόγου. Η «Μέκκα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι πλέον «πράσινη».

Ευχαριστούμε θερμά την ελληνική Κυβέρνηση για τη συνεργασία και την απόδοση δικαιοσύνης στο τμήμα καλαθοσφαίρισης που εδώ και δεκαετίες κρατά ψηλά το αθλητικό λάβαρο της χώρας με συνέπεια, σεβασμό και ευθύνη απέναντι στους Έλληνες φιλάθλους.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Είμαι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας ενώ έχω κάνει και μαθήματα φωτογραφίας την οποία και πραγματικά λατρεύω. Θεωρώ ότι μια εικόνα όντως ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και προτιμώ να μιλάνε οι φωτογραφίες μου για εμένα. Αγαπώ τα γρήγορα αυτοκίνητα και λατρεύω την δυνατή μουσική.