Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Σημαντικά θα είναι τα έσοδα στο Κατάρ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Αντίστροφα μετράμε για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, μιας και μένουν μόλις 147 μέρες από την πρεμιέρα του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού ραντεβού στον πλανήτη

Αντίστροφα μετράμε για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, μιας και μένουν μόλις 147 μέρες από την πρεμιέρα του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού ραντεβού στον πλανήτη. Η αραβική χώρα αναμένεται να έχει αρκετά έσοδα, κατά τη διάρκεια των αγώνων, μιας και οι ιθύνοντες εκτιμούν πως περίπου 17 δισεκατομμύρια δολάρια θα μπουν στα ταμεία της χώρας.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως τα λεφτά που έχουν υπολογιστεί είναι 15% λιγότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, όταν η προσδοκία ήταν 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η χώρα των μόλις 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων αναμένεται να δεχθεί 1,2 εκατομμύρια τουρίστες κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο θα διεξαχθεί από 21 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου, με συνέπεια, για ένα μήνα, ο πληθυσμός της να αυξηθεί κατά 43%, φτάνοντας έως και τέσσερα εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της FIFA, για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου επενδύθηκαν 1,696 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει σε σχετική παρουσίασή της η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής marketingregistrado.

Η συντριπτική πλειονότητα των γηπέδων θα είναι ουσιαστικά ολοκαίνουργια και έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις υποδομές της πόλης, με ένα νέο σύστημα μετρό και την επέκταση του διεθνούς αεροδρομίου Χαμάντ.

Ο αριθμός των εισιτηρίων που έχουν διατεθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 ανέρχεται σε 1,2 εκατομμύρια, μετά τη δεύτερη φάση των πωλήσεων που έκλεισε τον Απρίλιο, με τις σχετικές αιτήσεις να φτάνουν τα 40 εκατομμύρια, κυρίως από Αργεντινή, Βραζιλία, Αγγλία, Γαλλία, Μεξικό, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τελευταίο Μουντιάλ, το οποίο φιλοξένησε το 2018 η Ρωσία και το τρόπαιο κατέκτησε η Γαλλία, σύμφωνα με σχετική έκθεση που έδωσε στην δημοσιότητα η οργανωτική επιτροπή του τουρνουά, η κορυφαία διοργάνωση απέφερε στην ρωσική οικονομία έσοδα ύψους 12,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά σε βάθος πενταετίας, δεδομένου ότι οι σχετικοί υπολογισμοί αφορούν στο χρονικό διάστημα από το 2013 μέχρι το 2018, περίοδος κατά την οποία -πάντα με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο- δημιουργήθηκαν 315.000 νέες θέσεις εργασίας σε ετήσια βάση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Είμαι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας ενώ έχω κάνει και μαθήματα φωτογραφίας την οποία και πραγματικά λατρεύω. Θεωρώ ότι μια εικόνα όντως ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και προτιμώ να μιλάνε οι φωτογραφίες μου για εμένα. Αγαπώ τα γρήγορα αυτοκίνητα και λατρεύω την δυνατή μουσική.