Μίλαν: Εξαγοράστηκε η ομάδα με αμερικανικό fund

Μίλαν: Σε συμφωνία έφτασε η ιταλική ομάδα ποδοσφαίρου με αμερικανικό Fund για την επίσημη απόκτηση του συλλόγου.

Αλλάζει σελίδα η Μίλαν, καθώς ο ιταλικός σύλλογος αγοράστηκε από fund. Σε οριστική συμφωνία για την αγορά της ιστορικής Μίλαν έφθασε η Redbird Capital Partners, η οποία έως αύριο θα ανακοινώσει την επίσημη απόκτηση του ιταλικού ποδοσφαιρικού συλλόγου από το αμερικανικό fund Elliot Management.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, το συμφωνηθέν αντίτιμο υπολόγισε τη συνολική αξία της Μίλαν στο 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ ή αλλιώς σε 1,3 δισεκατομμύριο δολάρια. Το Redbird, το οποίο εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ιδρύθηκε από τον Gerald Cardinale και διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 6 δισ. δολαρίων.

Λίγα λόγια για το fund

Είναι μέτοχος στη Fenway Sports Group Holdings, η οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της αγγλικής Λιβερπουλ, αλλά και της αμερικανικής ομάδας μπέιζμπολ Boston Red Sox. Επίσης, διατηρεί ποσοστό μετοχών στη γαλλική ποδοσφαιρική ομάδα Τολούζ. Στη διεκδίκηση της Μίλαν, η οποία κάποτε ανήκει στον Σίβλιο Μπερλουσκόνι, είχε συμμετάσχει και το fund Investcorp από τη Μέση Ανατολή.

Ας σημειωθεί ότι οι «Ροσονέρι», όπως είναι το ψευδώνυμό της, θεωρείται μία από τις κορυφαίες ομάδες ποδοσφαίρου στον κόσμο (7 Champion League), ενώ μόλις φέτος επέστρεψε στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος, κατακτώντας τον τίτλο έπειτα από μία δεκαετία (από το 2011).

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Είμαι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας ενώ έχω κάνει και μαθήματα φωτογραφίας την οποία και πραγματικά λατρεύω. Θεωρώ ότι μια εικόνα όντως ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και προτιμώ να μιλάνε οι φωτογραφίες μου για εμένα. Αγαπώ τα γρήγορα αυτοκίνητα και λατρεύω την δυνατή μουσική.