Ιτούδης: “Μεγάλη υπόθεση να παρασύρει ξανά γενιές η Εθνική”

Ιτούδης: Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για πρώτη φορά στους εκπροσώπους του Τύπου με την ιδιότητα του Ομοσπονδιακού προπονητή

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για πρώτη φορά στους εκπροσώπους του Τύπου με την ιδιότητα του Ομοσπονδιακού προπονητή, στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής ενόψει του αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία (30/6) στη Λάρισα.

Ο έμπειρος προπονητής δήλωσε υπερήφανος που μαζί με τους συνεργάτες του θα ηγηθούν αυτής της προσπάθειας, εξήγησε πως οι διεθνείς διαθέτουν τον εαυτό τους στην Εθνική λόγω της αγάπης τους γι’ αυτή και όχι λόγω της δικής του παρουσίας, ενώ δικαιολόγησε τους απόντες Κώστα Σλούκα, Νικ Καλάθη, Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο (σ.σ. ο Κώστας έχει αγώνες στο γαλλικό πρωτάθλημα αυτό το διάστημα).

«Ξέρω τα παιδιά, με ξέρουν, αλλά θέλω να τους γνωρίσω και να με γνωρίσουν. Το ξέρω και γνωρίζω έχει μια απόσταση,» είπε αρχικά ο Δημήτρης Ιτούδης εξηγώντας πως υπάρχει λίγος χρόνος προετοιμασίας μέχρι το ματς με τους Βρετανούς. Ανατρέχοντας στους διεθνείς του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ του 87 και αυτούς του αντίστοιχου το 2005 υπενθύμισε πως βάση τους ήταν η δίψα ν’ αναδειχτούν και ν’ αναδείξουν. Αυτή τη δίψα αναζητά ο Ιτούδης και στους διεθνείς σήμερα.

«Μεγάλη υπόθεση να παρασύρει ξανά γενιές η εθνική» τόνισε ο Ιτούδης, όταν του υπενθύμισαν τη δήλωση του Λιόλιου πως «η εθνική θα ξαναβγάλει τους Έλληνες στους δρόμους». Με τον πρόεδρο της ΕΟΚ να παρεμβαίνει λέγοντας χαριτολογώντας: «Είτε θα βγάλει τους Έλληνες στο δρόμο η εθνική λόγω επιτυχιών ή γιατί θα με κυνηγάνε».

Κλείνοντας, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης έστειλε και ένα μήνυμα στη FIBA, ζητώντας μάλιστα από τους δημοσιογράφους να το τονίσουν στα δημοσιεύματά τους. «Να δώσει το δικαίωμα στις εθνικές η FIBA να δηλώνουν 14 παίκτες,» ζητά ο Ιτούδης, αφού οι αλλαγές του μπάσκετ και οι διοργανώσεις σε επίπεδο εθνικών είναι σύντομες και επιτάσσουν την παρουσία περισσότερων παικτών.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Είμαι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας ενώ έχω κάνει και μαθήματα φωτογραφίας την οποία και πραγματικά λατρεύω. Θεωρώ ότι μια εικόνα όντως ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και προτιμώ να μιλάνε οι φωτογραφίες μου για εμένα. Αγαπώ τα γρήγορα αυτοκίνητα και λατρεύω την δυνατή μουσική.