Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καρτ: Έρευνα της FIA για τον ναζιστικό χαιρετισμό 15χρονου Ρώσου αθλητή

Η ομάδα του 15χρονου έλυσε το συμβόλαιο με τον νεαρό Ρώσο πρωταθλητή

Έρευνα σε βάρος ενός 15χρονου Ρώσου πρωταθλητή του καρτ για τον ναζιστικό χαιρετισμό του από το βάθρο ξεκίνησε η FIA -το διοικητικό όργανο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Artem Severiukhin φάνηκε να κάνει τη χειρονομία μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πορτογαλία την Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Αγωνιζόταν με την ιταλική σημαία λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στους Ρώσους αθλητές μετά την εισβολή της χώρας τους στην Ουκρανία.

Η FIA ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε αμέσως έρευνα για την «απαράδεκτη συμπεριφορά» τού Severiukhin .

FIA Statement pic.twitter.com/rLIvW21PaK

— FIA (@fia) April 11, 2022

Έλυσε το συμβόλαιο του 15χρονου η σουηδική ομάδα

Η Ward Racing -μια ιδιωτική σουηδική ομάδα- δήλωσε ότι καταδικάζει τη συμπεριφορά του Severiukhin με τον «πιο έντονο τρόπο», προσθέτοντας:

«Η Ward Racing αισθάνεται βαθιά ντροπή για τη συμπεριφορά του πιλότου. Οι ενέργειες του Artem Severiukhin κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στις 10 Απριλίου 2022 ήταν αποκλειστικά ατομικές και δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις και τις αξίες της Ward Racing με κανέναν τρόπο. Αντιθέτως, η Ward Racing βρίσκεται στο πλευρό της διεθνούς κοινότητας που καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εκφράζει την αλληλεγγύη της στους ανθρώπους που υποφέρουν εξαιτίας αυτής της απρόκλητης και φρικτής επίθεσης».

Και πρόσθεσε: «Η Ward Racing δεν βλέπει καμία δυνατότητα συνέχισης της συνεργασίας με τον Artem Severiukhin και θα προχωρήσει στη λύση του αγωνιστικού του συμβολαίου».


pagenews.gr

Written by ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Είμαι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας ενώ έχω κάνει και μαθήματα φωτογραφίας την οποία και πραγματικά λατρεύω. Θεωρώ ότι μια εικόνα όντως ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και προτιμώ να μιλάνε οι φωτογραφίες μου για εμένα. Αγαπώ τα γρήγορα αυτοκίνητα και λατρεύω την δυνατή μουσική.