Μπαρτσελόνα: Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη φανέλα

Μπαρτσελόνα: Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το logo της οποίας θα εμφανίζεται στις φανέλες της ανδρικής και της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας του συλλόγου από την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Όπως αναφέρει ο καταλανικός σύλλογος, μέσω της συνεργασίας με την UNHCR επιδιώκει να περάσει ένα μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε περισσότερους από 100.000.000 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

«Δέσμευσή μας είναι να κάνουμε τα όνειρα των πιο ευάλωτων πραγματικότητα, βασιζόμενοι στην πεποίθηση ότι όλα τα παιδιά και οι νέοι έχουν  το δικαίωμα σε ίσες ευκαιρίες. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να παίξουμε και η UNHCR μας επιτρέπει να παίξουμε στη δική της λίγκα. Είναι η δική μας Super League και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτήν» δήλωσε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα.

100 million people have now fled their homes. @FCBarcelona & UNHCR (@Refugees) stand together to protect the rights of refugees, asylum seekers, stateless people and all who are forced to flee. 💙❤️ More info 👉 https://t.co/szHjHQubdb#WithRefugees @eACNUR pic.twitter.com/if8kretHi0

— Barça Foundation (@FundacioFCB) June 14, 2022

Η συμφωνία των «μπλαουγκράνα» με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θα έχει τετραετή διάρκεια και στο διάστημα αυτό ο σύλλογος θα δωρίζει 400.000 ευρώ το χρόνο σε έργα της UNHCR σε Κολομβία, Ουγκάντα, Τουρκία και Μαλαισία.

«Το ποδόσφαιρο δίνει χαρά σε δισεκατομμύρια φιλάθλους ανά τον κόσμο. Παράλληλα, παρέχει μία καθημερινή διέξοδο σε εκατομμύρια παιδιά πρόσφυγες, καθώς προωθεί την πνευματική και φυσική ευεξία, χτίζει αυτοπεποίθηση και ικανότητες, βοηθά να μείνουν τα παιδιά στο σχολείο και δυναμώνει τις γυναίκες και τα κορίτσια» δήλωσε από την πλευρά του ο Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι.

Η Μπαρτσελόνα είχε από το 2006 και για 15 χρόνια ανάλογη συνεργασία με τη UNICEF, το logo της οποίας εμφανιζόταν στις φανέλες της ομάδας.


pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Είμαι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας ενώ έχω κάνει και μαθήματα φωτογραφίας την οποία και πραγματικά λατρεύω. Θεωρώ ότι μια εικόνα όντως ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και προτιμώ να μιλάνε οι φωτογραφίες μου για εμένα. Αγαπώ τα γρήγορα αυτοκίνητα και λατρεύω την δυνατή μουσική.