ΑΕΚ: Πολύ κοντά για τον τελικό του Europa Conference League του 2024 η “Αγιά Σοφιά”

ΑΕΚ: Μια μεγάλη επιτυχία αναμένεται να υπάρξει για την Ελλάδα, καθώς η «Αγιά Σοφιά» θα είναι -κατά πάσα πιθανότητα- η έδρα του τελικού του European Conference League του 2024

Μια μεγάλη επιτυχία αναμένεται να υπάρξει για την Ελλάδα, καθώς η «Αγιά Σοφιά» θα είναι -κατά πάσα πιθανότητα- η έδρα του τελικού του European Conference League του 2024.

Η αναλυτική παρουσίαση από την ΠΑΕ ΑΕΚ στους ανθρώπους της UEFA, φαίνεται πως συνετέλεσε αποφασιστικά στην επιλογή του νέου γηπέδου της Ένωσης, ώστε να φιλοξενήσει έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η τελευταία φορά που στη χώρα μας έγινε ένας τελικός διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν το 2007, όταν στο ΟΑΚΑ διεξάχθηκε ο τελικό του Champions League, ανάμεσα στη Μίλαν και τη Λίβερπουλ.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει λάβει την απόφασή της, η οποία όμως δεν θα ανακοινωθεί σήμερα, μαζί με την έδρα του 2023, αλλά αργότερα στη διάρκεια του μήνα. Πιθανώς μετά τον τελικό των Τιράνων (25/5, Ρόμα-Φέγενορντ).

Η ΕΠΟ είχε καταθέσει την υποψηφιότητα του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας και για το 2023, όμως η UEFA επέλεξε τη Μπράγκα, κάτι που θα ανακοινωθεί επίσημα μέσα στην ημέρα.

Ωστόσο, οι άνθρωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είχαν στα χέρια τους τα άκρως εγκωμιαστικά σχόλια από την παρουσίαση της «Αγιάς Σοφιάς» τον Μάρτιο και γι΄αυτό -όπως όλα δείχνουν- θα εμπιστευτούν ένα γήπεδο η κατασκευή του οποίου δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Η παρουσίαση που έγινε στις 31 Μαρτίου ξεκίνησε με το intro-video, που συνδύασε την πρώτη παρουσίαση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με τη σημερινή εικόνα του έργου. Στη συνέχεια η UEFA ήρθε για πρώτη φορά σε πλήρη γνώση των αναλυτικών στοιχείων, της ταυτότητας και των αριθμών του νέου γηπέδου της Ένωσης, ενώ απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την προσβασιμότητα, την ασφάλεια, θέματα security, ticketing, media, τηλεοπτικής κάλυψης, τους εσωτερικούς χώρους, VIP και hospitality, ΑΜΕΑ, τεχνικά ζητήματα, φωτισμός. Ξεχωριστή παρουσίαση έγινε για τις τεχνικές προδιαγραφές και τον τρόπο κατασκευής του χλοοτάπητα.

Έτσι, οι άνθρωποι της UEFA είχαν στα χέρια τους έναν πλήρη φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες, όλες τις προδιαγραφές αλλά και την αναλυτική περιγραφή των δυνατοτήτων του νέου γηπέδου. Παράλληλα, όμως, έκαναν ουσιαστικά μια διαδικτυακή επιθεώρηση στην παρουσίαση της 31ης Μαρτίου. Η έκθεσή τους, όπως φαίνεται, συνετέλεσε στην ανάθεση του τελικού στη χώρα μας και στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, ακριβώς στην επέτειο 100 χρόνων από την ίδρυσή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Είμαι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας ενώ έχω κάνει και μαθήματα φωτογραφίας την οποία και πραγματικά λατρεύω. Θεωρώ ότι μια εικόνα όντως ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και προτιμώ να μιλάνε οι φωτογραφίες μου για εμένα. Αγαπώ τα γρήγορα αυτοκίνητα και λατρεύω την δυνατή μουσική.