ΑΕΚ: Ολοκληρώθηκε ο “Ατσαλένιος Αετός” στο “OPAP Arena”

ΑΕΚ: Ο εντυπωσιακός δικέφαλος αετός από ατσάλι, κοσμεί την κεντρική είσοδο του νέου γηπέδου της “Ένωσης”

Ο εντυπωσιακός δικέφαλος αετός από ατσάλι, κοσμεί την κεντρική είσοδο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Το έργο ολοκληρώθηκε ως προς την τεχνική του πλευρά, καθώς ο κατασκευαστής του, ο Ούγγρος Γκαμπόρ Στζόκε, βρέθηκε στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες για να επιβλέψει την τοποθέτηση και τη σωστή συναρμολόγησή του. Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο γλυπτό με ύψος 7,5 μέτρα και άνοιγμα φτερών 13 μέτρα, που απεικονίζει τον αετό να πατάει στον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς.

Ωστόσο, απομένουν κάποιες σημαντικές «πινελιές» ώστε να θεωρηθεί το έργο πλήρες. Κι αυτό θα γίνει όταν τοποθετηθούν τα μάρμαρα, διαδικασία που θα αρχίσει από την Τετάρτη και αναμένεται να διαρκέσει μερικές ημέρες. Επίσης, ιδιαίτερη σημασία έχει και ο φωτισμός, γι΄αυτό και ο Στζόκε θα επιστρέψει στην Αθήνα σε περίπου 1,5 μήνα προκειμένου να έχει άμεση επαφή με τον τομέα αυτόν, που θα προσδώσει (περαιτέρω) μεγαλοπρέπεια στο εντυπωσιακό έργο. η κεντρική είσοδος του γηπέδου οδηγεί στο μεγαλοπρεπές κτίριο το οποίο θα στεγάζει τα δύο μουσεία, της ιστορίας της ΑΕΚ και του Προσφυγικού Πολιτισμού.

Οι εργασίες συνεχίζονται!🦅🏟#aekfc #aekfamily #ourhome #ourhistory #Neafiladelfia #doubleheadeagle pic.twitter.com/y3XbKjM8tz

— AEK F.C. (@AEK_FC_OFFICIAL) June 10, 2022

* Παρεμπιπτόντως, μια νέα πολύ σημαντική δωρεά έλαβε το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος Γιώργος Καραφέσκος, μέλος της ομάδας για περίπου μία δεκαετία (1965-1974) χάρισε τη συλλογή με τις καρφίτσες της ΑΕΚ και τον αντιπάλων της καθώς και άλλα προσωπικά του κειμήλια.

H σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Γιώργος Καραφέσκος, ο οποίος έχει ήδη προσφέρει και στο παρελθόν σπουδαία εκθέματα για το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ, έκανε μία δεύτερη δωρεά, η οποία περιλαμβάνει το δελτίο του στην ομάδα, συλλογή μεταλλίων του στην ΑΕΚ και στις εθνικές ομάδες, μία συλλογή του από καρφίτσες της ΑΕΚ και αντιπάλων και ένα κομμάτι δίχτυ από τις εστίες του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, από την ημέρα της κατάκτησης του πρωταθλήματος του 1971!

Πρόκειται για σπανιότατα εκθέματα που δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις προθήκες του Μουσείου της ομάδας μας στην Opap Arena!

Ευχαριστούμε πολύ τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους φίλους της ΑΕΚ για την τεράστια επιθυμία τους να προσφέρουν ενθύμια ζωής και θυμίζουμε ότι το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία συλλογής εκθεμάτων!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο


pagenews.gr

Written by ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Είμαι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας ενώ έχω κάνει και μαθήματα φωτογραφίας την οποία και πραγματικά λατρεύω. Θεωρώ ότι μια εικόνα όντως ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και προτιμώ να μιλάνε οι φωτογραφίες μου για εμένα. Αγαπώ τα γρήγορα αυτοκίνητα και λατρεύω την δυνατή μουσική.